Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Fáze událostí - pohyb vetřelců a přepadové útoky

Ahoj všem

chci se zeptat. Ono to bude určitě nějak vyspecifikované v pravidlech, ale zjevně to nejsem schopen pochopit správně. Přijde mi, že to jak to hrajeme neskutečně ztěžuje hru.
Pokud se tedy pohne vetřelec v rámci událostí do mísnosti s charakterem, provede se automaticky přepadový útok? Nebo se zkrátka jen hýbe? Hrajeme to tak, že když se tedy pohne k nějakému hráči do místnosti, tak automaticky zaútočí. Ovšem pak když chce hráč z místnosti z vetřelcem ustoupit, koná se další útok. A to mi právě přijde docela těžký. Protože není pak úplně těžký díky fázi událostí hned umřít na začátku dalšího kola.

díky za odpovědi
H.

13.3.2020 10:26:06

Fáze událostí - pohyb vetřelců a přepadové útoky

Ahoj, pokud se vetřelec ve fázi událostí při vyhodnocování karty událostí pohybuje do místnosti s postavou nejedná se o střet. Vetřelec tedy neprovede ani přepadový útok. Postava je ale v boji s vetřelcem, což má za následek i to, že v rámci Evoluce vetřelců již tato postava nehází na hluk, pokud je hod na hluk po vylosování vetřelce z pytlíku požadován. Výjimkou ovšem bude situace, kdyby se postava nacházela v Hnízdě a v části Evoluce vetřelců by byla vytažena královna, poté nejspíš ke střetu dojde. V pravidlech to tak bude, ovšem necituji, protože je zrovna nemám po ruce. Tak mě snad ještě někdo opraví, pokud to není přesné.

13.3.2020 10:38:42

Doplnění odkazů na relevantní pasáže v pravidlech> Strana 18 (Střet) - "Pozor! Přemístění vetřelce, který už na herním plánu je, do jiné místnosti s postavou se za střet NEPOVAŽUE."

Strana 10 (Evoluce vetřelců, královna) - "Je-li v Hnízdě nějaká postava, žeton odhoďte, umístěte do Hnízda figurku královny a vyhodnoťte střet." A vzhledem k tomu, že na žetonu královny stojí "4 karty", pravděpodobnost přepadového útoku je značná:) - vitac

Kráľovná v Evolúcii votrelcov
Áno, k stretu príde vždy, k prepadovému útoku len podmienene. Je to trochu špecifický prípad stretu, v pravidlách (ale ani vo FAQ, a to mi pripomína, že som chcel dať na to dotaz na AR) to nie je úplne jednoznačné.

13.3.2020 13:31:30

Vybíráme z Bazaru

Trablici
Trablici
Akt. cena: 121 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas