Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Fáze událostí - evoluce vetřelců

Zdravím,

Mám otázku zda postupuji správně ...

Jsem v místnosti obklopen žetony hluku, přijde poslední krok ve fázi událostí a tou je "Evoluce". Já vylosuji dospělce, nebo strážce. V pravidlech je napsáno všichni v pořadí tahu provedou hod na hluk (pokud nejsou v boji) a žeton vraťte do sáčku ...
1.) Ok, hodím na hluk (padne číslo chodby), mám doplnit žeton hluku, ale není kam ho doplnit (všude už jsou), proto následuje akce "střet": odebrání všech žetonů hluku kolem místnosti kde stojím, "vylosuji si" útočníka a ten rovnou provede "přepadový útok" (protože už jsem pasoval a nemůžu už mít karty v ruce) ???
2.) Ok, hodím na hluk (padne "nebezpečí"), když v sousedních místnostech nejsou vetřelci (aby se přemístili) a nemám už kam doplnit žetony hluku (= už teď jsou ve všech chodbách kolem mě), nestane se nic ??? V pravidlech je u "nebezpečí" napsáno, že pokud není už kam umístit žeton hluku nic se nestane ...

Je to tak, hraji to správně? Nejsem si jistý jestli u bodu 1.) opravdu následují všechny uvedené akce a na druhou stranu u bodu 2 se vlastně nestane nic ... Díky T.


25.11.2019 17:09:12 | Upraveno autorem (porovnej)

Odp.
No,
tak jak to píšeš bych s tím souhlasil a hrajeme to stejně, jen k 1) "nemůžu už mít karty v ruce" - můžeš, nemusíš ve svém tahu využít všechny a nemusíš je odhodit, můžeš si je na ruce nechat (nebo se pletu?).

--------------------------------------------------
No Game - No Life

25.11.2019 17:37:04

Karty v ruce
V pravidlech je psáno " Hráč, který pasoval, může odhodit libovolný počet hracích karet z ruky na svůj odhazovací balíček". Takže pokud je odhodíš, tak žádné nemáš, Jinak je ale vždycky lepší si nějaké nechat, zvlášť když je všude kolem hluk.

JJ

25.11.2019 18:01:25

Hod na hluk
1) Áno, s prihliadnutím, čo uviedli pidlaj a speett.
2) Áno.

Univerzálnosť hodu na hluk spočíva v tom, že vždy, keď je potrebné ho vykonať (a je to pomerne časté, napr. prieskum prázdnej miestnosti, evolúcia dospelcov/strážcov, evakuácia, hibernácia, manipulácia s vajcami...), vždy sa vyhodnocuje rovnako.
V zásade sú len 3 možnosti:
1. "1" až "4" - konkrétna chodba, ak druhý žetón hluku, tak STRET
2. "\\\" - stiahnutie všetkých susedných votrelcov, ktorí nie sú "v boji", k sebe (stret sa nevyhodnocuje, ale od tej chvíle si v stave "v boji"), ak nie sú, tak doplnenie všetkých žetónov hluku len tam, kde ešte nie sú, inak NIČ.
3. "X" - NIČ alebo ak si zasiahnutý slizom, tak vyhodnocuješ ako "\\\".

26.11.2019 06:38:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Poznámka k "stiahnutiu" votrelcov (opomínané pravi> Za dokonané "stiahnutie" sa považuje aj situácia, keď votrelca/votrelcov delia od postavy zavreté dvere. Vtedy sa votrelec/ci k postave nedostanú, ale namiesto toho zničia dvere. Žetony hluku sa už potom nepridávajú. - ebm_plays

Věcná
Pokud jsi v kroku 1 odebral všechny žetony hluku při příchodu vetřelce, jak to, že je nemáš v kroku 2 kam položit při hodu "nebezpečí"?

26.11.2019 14:23:28

zle si to pochopil> to nie je krok 1 a krok 2, to sú dve možné variácie situácie popísanej v úvode - ludomyl

zle jsem to pochopil,> moje vina - Stefan234

Vybíráme z Bazaru

My Monopoly (vytvořte si vlastní hru)
My Monopoly (vytvořte si vlastní hru)
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas