Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Carnomorphs - žetony mutace / specifika Androida / zničení vzorků

Protože jsem zde nedostal odpovědi na své otázky, napsal jsem na BGG a přetvořil vlákno na odpovědi, aby to pomohlo ostatním.

Žetony mutace
Dobrání žetonů mutace je POUZE při skenu karet infekce v rámci akcí Odpočinek/Oddech nebo akcí místností Sprcha a Jídelna. V žádných dalších akcích nebo efektech žeton mutace nezískáváte.

Díky akci místnosti Operační sál, předmětu protijed nebo předmětu Medika se lze zbavit místo larvy karty mutace. Všechen ostatní postup při těchto akcích se normálně provede, včetně právě skenu karet infekce. Nicméně při těchto akcích neobdržíte žetony mutace, protože to není uvedeno v pravidlech.

Android
V tomto rozšíření nemůže android získat kartu mutace a ani žádný žeton mutace. Mutace na něj jednoduše nepůsobí. Nicméně stále platí jeho pravidlo o tom, že jakmile dostane kartu infekce, oskenuje ji a pokud je infekční, dostane 1 zranění.

Dále jsme narazili na to jak vyléčit Andoridovi obvázaná zranění, protože on se může léčit pouze kartou Oprava sama sebe a ta toto neumožňuje. Odpověď je, že Android si nikdy nevyléčí své vážné poranění. Někde bylo napsáno, že v podmínkách mise není možné tak složitý organizmus zcela opravit.

Zničení vzorků
Vyzkoumáním vzorku není tento vzorek zničen. Což může být v tomto rozšíření celkem problém, protože se do míst, kde jsou vzorky objevují Metagorgeni. Proto jsem se ptal, zda je možné nějak zničit vzorek lidské nebo vetřelčí mrtvoly. Vejce lze zničit v Hnízdě, ale jakmile ho vyzvednete za účelem vyzkoumání, pak už ho nezničíte. Leda ho upustit v místnosti, která hoří. Každopádně mrtvoly nijak zničit nelze a do jejich míst se budou nasazovat Metagorgeni. Takže i když máte opravdu štěstí a opravdu porazíte třeba Fleshbeasta a pak z něj vytvořeného Shamblera, stejně vám tam pravděpodobně přistane opět Metagorger při evoluci a další kolo bude žrát a vyvíjet se. Je to fakt masakr.

Mise týkající se lidské mrtvoly
Mise typu vyzkoumání lidské mrtvoly nebo dopravení modré lidské mrtvoly někam je v tomto rozšíření opravdu těžká věc. Obzvláště když máte ten vzorek mrtvoly doručit do té místnosti tak, že se tam bude nacházet po skončení hry. To znamená dostat ho tam a rychle se hibernovat nebo zdrhnout, ale prakticky během jednoho kola, než budou v dalším Carnomorphové žrát. Případně mít štěstí na to, že se nenasadí Metagorger při evoluci, ale to se moc nestává. Přijde mi to poměrně hodně nereálný úkol. Určitě nestačí, že ho tam jen odnesete během hry, prý tam musí být po skončení.
19.2.2021 01:10:23 | Upraveno autorem (porovnej)

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Sada kostek Elder Dice
Akt. cena: 2300 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas