Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Karel to nedal

Autor: G4nd4lf | 2 hodiny 30 minut | 10.6.2021 | 3

Hra: Nemesis + Nemesis: Psychonauti

Hráči: G4nd4lf a 3 neregistrovaní

"Karel to nedal... Probrali jsme se z hibernace - já, kapitán lodi Nemesis, Vojta,Kuba a Tomáš. U svojí komory leží Karel s nožem v ruce a na zemi je nápis - PSIRÉNY. Všechny nás udivilo, že si dal záležet a tečku nad I udělal svojí ledvinou. Z chodeb okolo se linul šepot a hučení motorů jen podkreslovalo depresivní atmosféru."

Jakožto kapitán jsem hned na začátku vzal všechno pevně do svých rukou. Vystrčil jsem z hibernatoria mechanika s rozkazem spravit motory. Ke vší smůle šlápnul do nějakého kokonu a vyprázdníl do něj svojí zbraň. Ostatním jsem rozdělil rozkazy a zanadával na průzkumnici, která mezitím stačila ve dvou místnostech napáchat víc škody než užitku a zapálil protipožární centrálu. Pak byl chvíli klid. Všichni jsme si plnili zadané úkoly (až na průzkumnici, která se protloukala bezcílně lodí a sem tam v záchvatech paniky a šílenství odhazovala munici a mlátila hlavou o zeď).

Mechanik s vojákem se chvilku nemohli shodnout na stavu motoru (do debaty se sem tam zapojil nějaký ten našeptávač), což ve mě vzbudilo menší nedůvěru a další kroky jsem směřoval k otevření únikových modulů - leč moje snaha vyšla v niveč, protože moduly stačila otevřít průzkumnice - její panika přivábila cosi nepopsatelného a přes interkom volala, že vidí pavouka. Dostalo se jí ujištění, žo to fakt není nic hrozného a ať radši zkontroluje motor. Poslední zpráva od ní: "OK, kapitáne, ale nevíte, kam mě ta svině táhne?"

Pak se ozvalo cvaknut a matka ohlásila otevření modulů. V tu chvíli se jeden modul mihnul za okýnkem a zmizel v nenávratnu pryč. Atmosféra zhoustla. Za každým rohem jsem viděl přízraky - v každém stínu obličej. Občas jsem si pod blikajcím světlem zářivky odpočinul, ale stejně jsem na tom nebyl dobře. Dokodrcal jsem se z posledních sil do místostí s únikovou komorou a tam se naše pohledy střetly... 

Mechanik....ten bastard byl ještě naživu - sice krvácel, měl vykloubené rameno a jeho psychické zdraví značně pošramocené, ale stejně od motorů šachtou prolezl až sem. Ihned se vrhnul k modulu a snažil se odletět. Zatáhl jsem ho zpátky do místnosti a pořádně profackoval - přeci nemůže jednat takhle zkratkovitě. Musíme všechno důsledně naplánovat. Vyplivl chuchvalec krve a umřel. Smůla - nicméně Weyland Industries mi už před letem říkala, že kdyby se nevrátil, bylo by to snad i lepší... Rozhlédl jsem se kolem a nastoupil do modulu, který teď míří vstříc zemi. S sebou jsem si vzal pár knih od Nietzcheho, abych si ukrátil čekání...naštěstí moje duševní zdraví je pevné a neoblomné. 

"Ty žiješ? Podiveně jsem se podíval na domláceného vojáka, který vylezl z únikového modulu. Přiletěl pár dní po mě. Kuba taky udiveně loupl okem mým směrem, ale rád nebyl. Prej jsme ho na lodi nechali napospas a on si jen tak tak zachránil zadek před tím, než selhání AI spustila  autodestrukci rozmetala loď na kousky - byl by radši, kdybysme tam všichni pochcípali. Na pivo spolu asi jen tak nezajdeme."

Výsledky: Kapitán - přežil a splnil úkol zabít mechanika, Kuba - přežil, ale autodestrukce zničila loď - úkol být jediný přeživší, nebo dostat loď na zem - nesplněn, Vojta - zhynul po pár kolech hry v rukou Schyzomancera - úkol zabít ho nesplněn, Tomáš - zhynul vykrvácením při pokusu nastoupit do modulu - úkol zničit hnízdo nedal (poštělovat motory na nefunkční se mu díky sebeobětování vojáka nepodařilo)

Odehráno v: Plzeň (Okres: Plzeň-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pan Am
Pan Am
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas