Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

sám proti všem

Autor: klokan86 | 1 hodina 5 minut | 30.4.2021 | 8

Hra: Nemesis

Hráči: klokan86

Jsem vědcem na vesmírné lodi Nemesis. Já i celá posádka se vracíme z tajné mise zpět na Zemi.

Probuzení bylo zmatené, trpím lehčí formou amnézie. Vím kdo jsem, kde jsem, ale nepamatuji si plán lodi a hlavně nechápu proč je otevřená jen má komora a ještě jedna. U ní však leží tělo které bylo mým spolupracovníkem. Co se stalo? Dle toho jak je torzo zřízené asi nic pěkného.

Komora se musí nově nabít, takže jsem se rozhodl jít zkontrolovat kurz lodi, přeci jen úkolem od společnosti je, aby se loď dostala zpět na zem. 

Beru si tedy svou pulzní pistoli a vyrážím stam kde by měl být můstek.

První místnost, kterou jsem prošel byly sprchy, kde jsem našel proviant (ten se může vždy hodit). Další místností byla ošetřovna. Jsem rád, že ji nemusím využít, ale stále slyším jisté šramocení kolem sebe a mám takový pocit jako bych tu nebyl sám.

Konečně se mi podařilo dostat na můstek, kde jsem změnil kurz na Zemi (nevím proč byl nastavený na Venuši?) a rozhodl jsem se vrátit zpět ke komorám. Jen použiju chodby na druhé straně lodi. To byla osudová chyba..

Z můstku jsem se dostal do skladu a najednou se zamnou zavřely dveře, ale to nebylo to nejhorší. Ze servisní chodby vylezlo něco ohavného. Neměl jsem čas si to pořádně prohlédnout, ale myslím si, že to byl dospělý jedinec. Vystřelil jsem na něj, ale nevypadal jako, že by mu to něco udělalo, tak jsem "vzal nohy na ramena" (což je vtipné, když jsem na vozíku). Raději jsem za sebou hacknul dveře, takže se to za mnou snad nedostane. Ale kde to jsem teď. Vidím tu nějaká vejce. Chvilku jsem uvažoval, že bych si jedno vzal, ale nakonec jsem toto zavrhl a pokračoval dál.

Dostal jsem se zpět ke komorám, ale stejně nejsou ještě nabité a navíc jsem si uvědomil, že bych měl zkontrolovat motory, které by měly být na druhé straně lodi a ještě by bylo fajn po cestě sehnat nějaké vybavení.

Další místností byl Evakuační velín kde jsem objevil baterii a pokračoval jsem do Protipožární centrály a odtud do strojovny k motoru 3. Když jsem chtěl zkontrolovat stav motoru, uslyšel jsem obrovskou ránu. Otočil jsem se a stála tam ta největší, nejdopornější a nejhrůzostrašnější bestie co jsem kdy viděl. To bude to co tu klade ty vejce. Došlo mi, že svou pistolí nemám šanci a tak jsem utekl. Bohužel mě královna zasáhla a rozdrtila mi nohu, můj ústup bude teď složitější. Přes Protipožární centrálu jsem se dostal k motoru 2 kde se vyloupl další dospělý kus. Začal jsem do něj střílet a po třech zásazích utekl do vedlejší místnosti. Motor 2 je funkční. Co teď? Jsem zraněný a kolem mě jsou minimálně dva vetřelci. Rozhodl jsem se riskovat a zbylé motory nezkoušet kontrolovat. Vydal jsem se tedy prozkoumanou cestou zpět do Hibernia.

Dostal jsem se do Hibernatoria, proskenoval si své zranění, abych zjistil, že jsem v pořádku a pokusil se zapnout komoru. Jenže v ten moment se tam objevila zase královna a jednou ranou mi zlomila ruku. Zkusil jsem na ní vystřelit a podařilo se mi ji tím zahnat. Přeci jen se možná zachráním, ale ejhle. Vetřelci jsou lovci a zavětřili mou krev, při dalsím pokusu nahodit komoru se objevil dalsí dospělec který mi navíc prirazil trup. Vystřelil jsem svou poslední ránu, ale minul jsem..

Poslední zoufalý pokus byl zkusit uniknout, ale to bylo opravdu bez šance.....

Tady tedy skončil můj příběh a nejspíš i celé lodi...

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Ahoj, máš opravdu hezký zápis, ale dost mě tam vadily ty závorky. Většina z nich by se dalo úplně odstranit a při mírné úpravě toho textu napsat normálně.

Např.: ...kde jsem změnil kurz na Zemi (nevím proč byl nastavený na Venuši?)...
Úplně v pohodě by to šlo napsat takhle:
...kde jsem změnil kurz na Zemi, nevím proč byl nastavený na Venuši. ...

Takže jak říkám, opravdu hezký zápis, ale dle mého osobního názoru musím vytknout tohle.

Dragon Slayer

1.5.2021 11:35:28

@xXDragonSlayerXx - děkuji ti za za zpětnou vazbu. Pokusím se příště tohoto vyvarovat 

 

2.5.2021 22:45:30

Vybíráme z Bazaru

Les bratří Grimmů (v angličtině)
Les bratří Grimmů (v angličtině)
Akt. cena: 460 Kč
Končí za: 11 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas