Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

How I met their mother (QUEEN)

Autor: martinsun | 3 hodiny 30 minut | 5.4.2019 | 5

Hra: Nemesis

Hráči: D.A.M, Lambr, martinsun a 1 neregistrovaný

Probuzení ze zapomnění v hibernační komoře. Nevíme, co se stalo jen to, že mrtvola vedle nás určitě nevěstí nic dobrého. Rozhlížím se kolem sebe a dívám se, kdo další to ještě zvládl. Je tu kapitán, náš seržant a průzkumník. Dohromady se mnou – pilotkou povedená čtyřka. 

Od začátku se chlapi drží spolu – prý tak způsobují méně hluku. A vypadá to, že jim to vychází. Ženy na to jdou úplně jinak – každá vyráží jiným směrem na vlastní pěst. 

Ze začátku je docela dlouho klid. Že by ticho před bouří?  

Objevujeme pár zásadních místností. Kontrola požárů je jedna z nich – škoda jen, že se za ní ihned zabouchnou dveře. 

Dveře se nám staví do cesty nějak podezřele často. Že by někdo manipuloval s lodí? Vetřelci to určitě nejsou, ti útočí na kapitána se seržantem, kteří se s ním docela rychle vypořádají. To ještě nevědí, že na ně v další místnosti čekají další. I ti nakonec končí rozstřílení na zemi.

Seržant na tom není vůbec dobře a naštěstí má kapitán u sebe několik medikitů a jeden z nich mu dává. Nejhorší je zažehnáno a zranění ošetřeno.

Hned za rohem je hnízdo a kousek vedle laboratoř. Teď jen kdo ty vajíčka do laboratoře donese…? 

Zkoumáme už víme, že vetřelci nemůžou projít dveřmi a že jakýkoliv výstřel z našich energo zbraní je pro ně smrtelný. 

Chystáme se opravit další místnosti, když v tom se rozezní celou lodí šílený rek a je spuštěna autodestrukce. Průzkumnice uhání do kontrolní místnosti, aby vypla autodestrukci. Po cestě je napadena vetřelci a utrpí dvě těžká zranění. Ještě jedno škrábnutí a její spěch bude zbytečný.

Pilotka v tom má jasno. Tohle k ničemu nevede. Využívá své znalosti lodi k tomu, aby zjistila, kde na lodi, co je. A míří rovnou do únikové kapsle. Po cestě nabírá mrtvolu v hibernační komoře, a i s ní míří ke své záchraně. Její mise je jasná, utéct i s mrtvolou, na její průzkum bude dost času později. 

Mezitím kapitán probíhá přes místnost, kde v krvi na zemi leží průzkumnice a hází ji další medikit. Vzduchem ještě zazní slova: „Dej se rychle do kupy a vypni autodestrukci.“

Průzkumnice se léčí a marně přemýšlí nad tím, jak vypnout autodestrukci, když je místnost celá zničená. Ale jak ji opravit, když je tak málo času…. Adrenalin – jedna dávka do žil a už ví jak na to. Lodí se rozezní slastné ticho.. Siréna umlkla.

Ticho, další předzvěst bouře. Kapitán se střetává s královnou a ta jej nepěkně pochroumá naštěstí se mu podaří zmizet. Jenomže mizí i královna. Sakra, to není dobré… Kde může být? To budu řešit později, pomyslí si, teď rychle do únikové kapsle. Ještě že mám skafandr a můžu přeběhnout po plášti lodi. 

Jakmile se dostává do místnosti vedle únikové kapsle, zjišťuje, že ten zatracený skafandr nejde jednoduše sundat. Zuřivě s ním praští o zem. V tom mu to dojde, to nebyl dobrý nápad. A nový návštěvník mu to potvrdí. Královna jen čekala na svou kořist.  Proč se jen prozradil… Další útok a kapitán si odnáší víc než zakrvavený rukáv.

Mezitím se s ním pilotka domlouvá: „Kapitáne, čekám tu na tebe, kde jsi? Vetřelec, co tu číhal už je pod kytičkami pospěš…“ Odpověď, kterou tak tak zaslechne je jasná. „Zachraň se sama, já jdu do druhé kapsle.  

Lodí se rozezní zvuk vystřelené záchranné kapsle. Pilotka je v bezpečí…

Ostatní spěchají k dalším únikovým kapslím. Seržant hlásí, že motory jsou opraveny a kurz nastaven k Marsu, takže můžeme skočit i do hyperprostoru (nikdo netuší, že místo opravy nám jeden motor nenávratně sabotoval…). Sám má plán dostat se do únikové kapsle, bohužel nepočítal se zavřenými dveřmi a vetřelcem za zády. Normálně by si s ním poradil, ale prázdná puška je výrazně proti tomu. A pažbou se do nich pouštět nechce. Jejich dotek většinou končí víc než šerednou infekcí…

Už jsme skoro tam, pár místností a budeme všichni v bezpečí… V tom všichni cítíme, že je něco víc než špatně… Teplota ve všech místnostech prudce stoupá…

Podcenily jsme to, dva nenápadné ohně, kolem kterých jsme proběhli, byly vše jen ne neškodné. Vystřelení kapsle prohnalo celou lodí vzduchovou vlnu a ta pomohla nekontrolovanému rozšíření ohně. 

Poslední, co vidíme je blížící se ohnivá stěna, která pohlcuje celou loď… 

 

Odehráno v: Pohořelice (Okres: Zlín)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Expedice: Hra ze světa Scythe
Expedice: Hra ze světa Scythe
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas