Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Let them burn!

Autor: martinsun | 2 hodiny 30 minut | 23.3.2019 | 16

Hra: Nemesis

Hráči: D.A.M, martinsun a 1 neregistrovaný

Probudili jsme se tři. Kapitánka, voják a vědec. 

Vědec hned na začátku tvrdí, že musí prozkoumat tu mrtvolu, která leží hned vedle nás. Něco se mu na ní nezdá. Proto ji přivazuje ke svému invalidnímu vozíku a táhne ji někam pryč. 

Každý se vydává jiným směrem. 

Poměrně dlouhou dobu bloudíme opuštěnými chodbami a v lodi je podežřelý klid... 

Pak vědec táhnoucí s sebou nalezenou mrtvolu vjede do slizu a všude dělá spoustu hluku. Hluk rezonuje celou lodí... A někdo mu odpovídá.. Vědec se prudce otáčí na svém vozíku, ale je pozdě je tu samotná královna a tvrdě jej zraňuje. Jeho paže je zlomená a nemůže jí použít. Váhá. Odhodí pistoli nebo mrtvolu, kterou sebou táhne. Ostatní mu radí nechej si zbraň, ale on je neposlouchá a táhne se dál zapáchající mrtvolu. Pistole zůstává ležet v místnosti, kterou ovládá královna. Ve dveřích však dostává krutou ránu a druhá ruka je téměř nehybná.

Mezitím na lodi vypuká požár, zatím hoří jen dvě místnosti. To zvládneme.  Voják rabuje sklad a nachází v něm pěknou zásobu zbraní. 

Kapitánka prozkoumává zbytek lodi. 

Vědec se vůbec necítí dobře, sice našel druhé šaty a ve vedlejší místnosti našel i lékárničku, ale cítí, že se v něm šíří infekce. 

Aspoň, že už je kousek od laboratoře, která je už za rohem. Na lodi se postupně obejvují další vetřelci. S těmi si nějak poradíme, i když většinou utíkáme. 

Katastrofa je však před námi a my o tom ještě vůbec nevíme. Zničeho nic v celé lodi vypuká požár a hoří zaráz 8 místností. Loď to dlouho nevydrží. Musíme pryč. 

Kapitánka spěchá do místnosti, a spouští autodestrukci a ostatní se stahujeme k únikovým kapslím. 

Vědec bohužel zjišťuje, že má v sobě larvu. Nemůže do kapsle. Naštěstí je operační sál hned vedle. 

Stojí přede dveřmi a vidí, že v sálu je voják, na kterého útočí vetřelec. Voják na něj křičí ať počká, že si s ním brzy poradí. Bohužel jedna dávka na něj nestačí a druhá se neškodně zaryje do zdi.

Vědec čeká... V tom cítí neskutečnou bolest ve svých útrobách. Poslední co vidí, je jeho rozervaný hrudník a vetřelec vylézající z jeho útrob. Umírá. 

Voják doráží vetřelce, operační sál je čistý. Bohužel už není koho operovat. Chybělo pár minut... 

Lodí zní signál upozorňující na autodestrukci a kapitánka spěchá hořícími místnostmi k únikové kapsli. Spěchá a proto se moc neohlíží na to kolik hluku způsobuje. A to se ji hned vymstí. Útok jednoho vetřelce ještě přežije. Ale druhá místnost skrývá dalšího a ten ji dvakrát těžce zraňuje a nechává krvácející na zemi. Ještě jedno střetnutí a bude konec...

Naštěstí se dokáže ošetřit. Ale ztrácí tím drahocené vteřiny.

Mezitím se voják dostal k místnosti, která mu umožňuje vstoupit do únikového modulu. Chystá se vstoupit, v tom za sebou slyší šramot. Doufá, že je to kapitánka, se kterou se domluvil, že uprchnou spolu v jedné kapsli. 

Není to ona! Místo toho na něj útočí další nepřítel. Voják míjí a dochází mu náboje...

Naštěstí má batoh a v něm zásoby, které našel při předchozím průzkumu lodi. Přebíjí a otravný vetřelec je rozstřílen na kaši. 

Tato údálost mu docela pocuchá nervy a on vbíhá do únikové kapsle. Má počkat na kapitánku... Místo toho zabouchne poklop kapsle a vystřeluje ji z lodi. 

Kapitánka zůstává v lodi, kterou pomalu pohlcují plameny...

Voják přežil a získal i kořist, kterou měl. Je přeživší, je vítěz. 

 

 

Odehráno v: Pohořelice (Okres: Zlín)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

La cucaracha
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas