Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Smrt postavy


Ahoj, uvažuji o koupi české verze, ale jsem na rozpacích kvůli tomu, že při hře může dojít ke smrti hráče. Je mi jasné, že se tím zhutní atmosféra a v pravidlech je popsaná i možnost, kdy první hráč, kterému zemře postava, může ovládat alieny, ale přesto... nekazí to ve finále herní zážitek, když se někteří hráči jen dívají na ostatní? Jaké jsou vaše dojmy a zkušenosti? Stává se často, že první postavy zemřou brzo a pak nehrají? Díky
11.9.2019 23:04:38

Smrt
No, první hráč co zemře má přece obrovskou výhodu - už dál nemusí trpět u "hraní" Nemesis. :D

⚜⚜⚜
L'Inquisiteur des Jeux de plateau
Montjoie! Saint-Denis!

11.9.2019 23:41:14

Smrt
Za mě je to jedna z nejlepších her. Dohrát ji vítězně do konce je velký um. Nezažil jsem asi za 10 her, že by někdo umřel hned na začátku. Většinou je to před koncem a pak sleduješ jak dopadnou ostatní. Takže pro mě to žádné mínus není. Ta hra opravdu vypráví příběh a většinou ho chceš znát do konce. Pro smrt si vyloženě musíš jít. Nejde o to s alieny bojovat, ale pokusit se utéct. To je cesta k vítězství.

12.9.2019 00:28:53

Umřel jsem a nelituji
Já jsem třeba umřel hned na začátku (smůla při vytváření rámusu, pak mi nějaký dobrák hodil granát pod nohy…), myslím, že to bylo tak ve 2hém kole. Tak jsem převzal druhou stranu a pro každého, kdo alespoň trochu rád sviní ostatním… já se teda bavil. A to tak, že královsky. Sice už nemůžeš vyhrát, ale ta možnost stáhnout sebou pod hladinu i ostatní… :-D V jiné hře se podobná situace stala jedné hráčce (ne zas tak rychle, ale určitě před půlkou), převzala alieny a znuděně holčina rozhodně nevypadala. ;-)

12.9.2019 08:51:28

Smrt
V jediné partii, kterou jsem hrál, jsem taky poměrně rychle chcípl. Hra za alieny mi přišla dost zábavná, jen ostatní hráči už neměli moc šancí...

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

12.9.2019 09:05:47

Speedy
No nevim, my jsme se bavili, i kdyz se umiralo. Zalezi asi na skupone

Kdyz nekdo umre, hra se zrychli, protoze hrac za vetrelce rozhoduje za ne. A to pak je vetsinou do pul hodiny konec. Takze bych se toho nebal

12.9.2019 09:12:37

Smrt
Já bych se toho nebál. Ta hra je super, pokud v našich partiích někdo zemřel, tak spíš ke konci. Bude záležet na skupině jak bude kooperovat, na cílech jednotlivých hráčů...

Dobrá duše v domovher.cz

12.9.2019 09:43:17

Nemesis
Já zatím snad každou hru přežil, ale neměl jsem pocit, že by to pro mě byla nějaká výhra. :D

Prostě, Nemesis není hra, je to soubor více či méně do sebe zapadajících soukolí, která se točí sama o sobě a občas z ničeho nic vybuchnou. Tváří se jako semicoop, ale ve výsledku si každý šmelí solo.

Platí tady staré moudro, že si ještě než to nachystáte můžete hodit kostkou, kdo to přežije/vyhraje, a v ušetřeném čase si raději zahrát něco jiného.

⚜⚜⚜
L'Inquisiteur des Jeux de plateau
Montjoie! Saint-Denis!

12.9.2019 11:09:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Speedy
To neni pravda. Pokud chces hru, kde planujes a kdyz to naplanujes dobre, tak vyhrajes... Tak to neni pro tebe... Stejne jako treba This war of mine nebo Zima mrtvych. A tohle spada do stejne kategorie. My si tyhle hry uzivame hlavne po strance atmosfery. Nemesis krasne simuluje tisnivou atmosferu na vesmirne lodi, ne promyslenou vesmirnou strategii...doporucuju vsem, at si to zahraji a pak se rozhodnou, neni to hra pro vsechny. My si to uzivame

12.9.2019 14:02:10

Občas se umírá hodně rychle.
Já jsem hrál 3 hry a z toho v jedné umřel hráč ve 3 kole (objevil se alien a dal mu serious wound a další Event zabíjel všechny hráče se serious woundem). Teoreticky by se tomu dalo zabránit hodně opatrnou hrou, ale to by si člověk moc nezahrál.
Pokud vetřelce začne ovládat jeden z hráčů, dramaticky to zvýší jejich nebezpečnost a hra bude nejspíš o dost kratší.
V jedné hře, kterou jsem sice nehrál, ale byl jsem u stolu, byla prvním taženým monstrem matka, která rychle zabila hráče, který ji (hlukem) vyvolal. Ten jí pak začal ovládat a pak už šel jeden kill za druhým...

12.9.2019 15:38:14

Nemesis
Pár her mám odehráno a pokud někdo umřel tak vždy až v poslední třetině hry.
Každého kdo umřel bavilo i pouhé sledování hry a předčasné úmrtí nikomu nevadilo a i tak se velice bavil.

Možnost, že někdo umře v druhém kole je, ale ta šance je opravdu malá. Člověk musí mít opravdu smůlu, být ve špatnou chvíli na špatném místě a ještě k tomu musí přispět jiný hráč (mít to jako úkol) a mít zároveň možnost této sytuace využít. Ostatní se totiž velmi rychle rozprchnout po lodi a ryziko úmrtí je mnohem menší a min do půli hry by se měl dožít každý, když se nevrhá holíma rukama po alienech.

12.9.2019 15:48:35

Pepsson
Miluju atmosférické hry. Zrovna i ty, co jsi vypsal, mám doma a rád je hraju (nenazval bych je ale nějak echt atmosférickými - TWoM je typická polská kombinačka a DoW až příliš jednoduchá a plochá). Nemesis byl pro mě obrovským zklamáním, protože jsem doufal, že společně se Stanicí Paranoiou a Escape from the Aliens in Outer Space vytvoří triumvirát Sci fi hororovek... Nestalo se. Stejné zklamání jsem zažil třeba i s Not Alone.

⚜⚜⚜
L'Inquisiteur des Jeux de plateau
Montjoie! Saint-Denis!

12.9.2019 15:51:50 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Nehadam se. Hry maji malinko jine mechanizmy, ale pro me spadaji do katzegorie "hra se postupne sere az je to neunosne a kdyz si vytahnes blbou kartu, umres. Ale atmoska dobra". Me to prijde nastejno :-) Mame herni skupinu, kterou to bavi, a o to jde :-)

12.9.2019 17:47:24

Smrt ve hře
My jsme to hráli 3. Jeden měl smůlu, takže umřel sice v poslední třetině, ale téměř instantně. Odkryl hnízdo, vytáhl královnu, která na něj zaútočila a to ještě kartou přímo pro ní. No být ním ten den bych si nešel vsadit. Pak převzal roli vetřelce a rozhodně se nenudil. Já umřel druhý a jen sledovat posledního pokus o přežití mě bavilo až do jeho trpkého konce :D. Hra je hodně závislá na skupině hráčů. My se náramně bavili. Za mě primárně super atmosféra, pokud ostatní hrajou své postavy a úkoly dobře.

23.10.2019 19:54:09

tak
presne tak, su ludia ktory sa bavia, aj ked zomru, ved sledovat trapenie spoluhracov je tiez zabava. A su ludia co sa nudia ked nehraju, hra ostatnych ich nezaujima. A este su ludia, co sa nudia ked nevyhravaju.
Staci si uzivat hru, ci ju hrate, alebo nie.

23.10.2019 20:13:26

Atmosféra a vítězství bojem
Za mě nejvíc atmosférická hra, co jsem kdy hrál, a baví nás i se jen dívat, jak to dopadne. A ten pocit, když vyhraješ, je k nezaplacení. Na všechno ostatní je tu hra za vetřelce ;) Btw. včera s kapitánem vítězství NA SÍLU v sólo hře - podařilo se mi, že se nepřemnožili, v jedné místnosti jsem vykosil během jednoho kola hned dva dospělce a pak s čistou lodí a jen jednou neškodnou infekcí z boje na blízko tradá k Zemi. Chci tím říct, že když se daří, tak se dá vyhrát i jinak, než útěkem :)))

26.10.2019 07:07:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Skytear: 6 rozšíření
Skytear: 6 rozšíření
Akt. cena: 2190 Kč
Končí za: 11 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas