Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

rozsireni

staci zakladni hra nebo doporucujete rozsireni? pokud ano ktere?

na netu jsem dohledal tady ke koupi karnomorfove a psychonauti, ale na ZH je toho mnohem vice, neco mensi rozsireni, ale dle hledani aftermath je asi jedno tech vetsich ma cenu nekde hledat? nebo ne?

 

diky

6.1.2022 19:35:34

aftermath je KS specialita… momentalne dobiha vlna z KS Nemesis Lockdown, kde se dalo prikoupit. je tam nova sada postav a minilodicka s nekolika mistnostma…. Psychonauti a Karnomorfove meni typ nepratel. Osobne se mi nejlip hraje s Karnomorfama, ale v moji skupine prevlada spis zakladni hra. Na Aftermath zatim cekam…

6.1.2022 19:56:35

Jak již bylo řečeno - #Nemesis: Aftermath bylo pouze z KS společně s #Nemesis: Psychonauti (Voidseeders). Momentálně se na již uzavřené kampani dalo koupit i zvlášť (podle mě se objeví beztak na bazaru). Paradoxně toto rozšíření mi přijde nejlepší, ne kvůli možnosti ještě prodloužit hru dalším módem, ale kvůli dalším 5ti unikátním hratelným postavám a traitům postav. Pár nových místností, které se stejně nemusí objevit je už nezásadní přídavek navíc.

#Nemesis: Karnomorfové (Carnomorphs) a #Nemesis: Psychonauti (Voidseeders) mění nepřátele, ale nepřijdou mi jako must-have, i když Carnomorphs jsou zajímaví a silnější, hlavně přidávají mutace postav. Voidseeders mě osobně nechytli i když tu hru mění dost.

Další velice fajn malá věc je #Nemesis: Medic Character Expansion - ale opět KS exclusive, jehož cena celkem dost nesmyslně stoupala (díky druhé kampani se teď možná zase objeví na bazaru).

#Nemesis: Untold Stories #2 jsou zase super - přidávají do hry jakýs takýs příběh a elementy, které můžou partii ovlivnit zajímavě a nečekaně i herně.

Naproti tomu #Nemesis: Co vám neřeknou #1 je kooperativní kampaň, která mě osobně přišla dost o ničem.

Dále existují čistě kosmetická vylepšení, která nemají na hru vliv - KS kočičky prvního hráče, Alien Kings nahrazující královnu jinou figurkou, #Nemesis: Terrain Expansion nahrazující některé žetony ve hře figurkami a potom různé 5-10ti kartové promo balíčky.

Teď je velká věc #Nemesis Lockdown - rozšíření, ale samostatně hratelné, které se místo lodi odehrává v základně na Marsu. Jsou tam některé jiné/nové mechanismy, jiných 6 psotav a jiní Intrudeři. A k nim Stretch Goals, které kromě kosmetických vylepšení přidávají hlavně další unikátně fungující nepřátele - Chytrids. Toto už je aktuálně k vidění na zdejším bazaru.

To by mělo být snad vše, co kdy k Nemesis vyšlo.

---------------------------------------------------
správce katalogu her, vydavatelů a autorů

7.1.2022 02:41:04 | Upraveno autorem (porovnej)

2gandalf: "aftermath je KS specialita" - ale kupis ju vsade :-)

7.1.2022 11:57:40

@Wuuduu vsade? Takmer nikde…a a keď nájdeš napr. na ebay tak pýtajú nekresťanské peniaze…

7.1.2022 12:00:38

@Wuuduu - ano, nepochybně…jak to tak u bazaru zatrolenek bývá :D

7.1.2022 12:33:23

Aftermath vlastním a překládal jsem si ho, ale ještě jsme se k němu neprohráli. Protože čekáme na Medica, až dojde s Lockdownem.

Nicméně v jádru je Aftermath skvělý v tom, že ti přinejmenším nabízí dvojí možnost, jak hrát byť jen základní hru bez epilogu nebo výzkumné mise z Aftermath. Prostě vyměníš postavu Vojáka za Trestance nebo Pilotku za Androida a hraješ lehce jinou hru, protože i tvá postava funguje ve hře jinak. Android má zbraň v paží, takže má obě ruce volné (vhodné na odnos vzorků), trestanec zas nepotřebuje zbraň, páč si vyrve trubku ze zdi a mlátí s ní emzáky….

Jinak, mám Karnamorfy a Psychonauty a přikláním se k tomu, že pokud člověka už základ začíná nudit, tak si hru nejvíc oživím Karnamorfy. Protože s infekcí získat nějaké drobné “vylepšení” své postavy, sic za cenu vysokého rizika úmrtí, je vážně pecka!

 

Resumé: Doporučuji ti za sebe Aftermath i Karnamorfy.

7.1.2022 18:56:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Dá se Aftermath volně mixovat se základní hrou? Myslím postavy a místnosti.

23.2.2022 14:19:30

Ano aftermath se dá mixovat se základní hrou i s žetony průzkumu, kulomety apod…  Ale je třeba myslet že to kolikrát trochu zjednodušuje hru jako takovou. Osobně kolikrát do pytlíku s vetřelci vyměním jednoho dospělce za strážce aby to bylo o něco těžší. Rozhodně to rozšíření hodnotím kladně a bez něj už čistě základní hru nehrajem.

23.2.2022 15:18:17

Dá se očekávat, že se začne objevovat k dispozici teď s fulfillmentem Lockdownu nebo to bude problém sehnat i nadále? Nevím, jaké byly v té kampani podmínky, tehdy jsem ještě Nemesis nesledoval

23.2.2022 15:32:43

Vybíráme z Bazaru

Conquest of the empire
Conquest of the empire
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas