Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nemesis vs. Zima mrtvých

Může někdo porovnat tyto dvě hry? Zimu mrtvých jsem hrál a podle popisu této hry mi to přijde hodně podobné. Je tomu tak? Díky za názory, chtěl bych jí pořídit, ale Zima mrtvých mě tolik nezaujala.
12.12.2018 16:25:05

Jenom názor.
Mě to přijde dost rozdílné na to, abych měl obě hry a obě hrál.
V ZM jdeš na předem známou lokaci, hledáš předměty, děláš hluk, přichází zombie, máš nějaký svůj úkol a plníš společné úkoly na odvrácení hrozby. Do toho pár křižovatek, proč ne.

V NS jdeš do neznáma, místnosti odkrýváš postupně, hledáš předměty, spoutíš funkce místností, děláš hluk, přichází alieni, máš svůj úkol, který je nadřazen ostatním a společně se snažíš, aby loď třeba nevybouchla. Do toho je každé kolo otáčena karta událostí a dějou se věci.

Zní to dost stejně? Ano. Je to stejné? Ne.

Mám obě hry, Zimy mám nahráno víc, Nemesis teprve dvě hry ale je dost jinde - jak tématem (scifi, alieni) tak mechanikama. Zima mrtvých je mnohem více o kostkách (přesun, prohledávání, útoky) a doufání, že neni zrádce a nezničí snažení..
Nemesis je více řízeno akcema, které spouštíš dle uvážení, kostky jsou jen při boji a hluku, ale i to se dá ovlivnit hraním / akcema ( v základu je 10 akčních karet + přijdou předměty + využíváš akce místností..) a i tady doufáš, že když někdo řekne, že motory fungují, že to tak je. Ale radši se jdeš přesvědčit a kdyžtak mu za trest zamkneš záchranej modul.

V Nemesis mi přijde, že je víc možností, je hutnější atmosféra, fajně je řešená možnost infekce a líhnutí aliena z postavy..
Zima je každopádně jednoduší, přehlednější a na setup a vysvětlení rychlejší. Nemesis je za mě ve srovnání se ZM o něco komplexnější.

12.12.2018 16:41:43

Noob
Naprostý souhlas.

17.12.2018 19:59:00

počet hráčů
Souhlas s tím předchozím.
Nemesis má nesrovnatelně hutnější atmosféru a lepší zážitek z hraní. U této hry platí, že čím víc hráčů, tím lépe. Nicméně tomu odpovídá i herní doba, takže se nedostane na stůl tak často, navíc zabere mnohem víc prostoru.
Zima mrtvých je příjemná hra, když nemáte tolik času s herní dobou cca 30 min/hráč. Ve čtyřech a více hráčích začíná značně ztrácet na tempu a hráči se během čekání na svůj tah docela nudí.

21.5.2019 08:32:49

hmm
nechapem vetu: "hráči se během čekání na svůj tah docela nudí."

Ja ked hram SPOLOCENSKU hru, tak ma bavi sledovat aj tahy spoluhracov, nehram len sam pre seba.

21.5.2019 11:08:33

kor v zime mrtvych
tam mi pripada, ze to vcelku odsypa. :-)

21.5.2019 11:51:54

souhlas
jak piše Noob zima je taková "detska" verze, rozhodne z ní nemaš pocit ze te jdou zmasakrovat zombie ale v nemesisu už je ta atmoška hutnejší.

jo a ješte to že v zimne defakto nehraješ za postavu máš jich vetšínou víc a nemaž k tomu takovej ten osobní vztah jako když tě sejmou v nemesisu.

21.5.2019 12:44:05 | Upraveno autorem (porovnej)

hmm - odpověď
Když počítám, že u Zimy mrtvých tvá tah hráče od 1 do 5 minut, tak ve čtyřech hráčích většinou hráč čeká na svůj tah kolem 10 minut (závisí na počtu, schopnostech a umístění jednotlivých postav).
Jsou deskovky u kterých to nevadí, protože se dá mnohem více přemýšlet nad taktikou a kombinovat možnosti, ale tady toho zas tak extra moc není, tahy jsou více méně podobné. Mám odehráno hodně her ZM a ve 2-3 hráčích je opravdu super, funguje domlouvání taktiky apod., ale ve větším počtu už hra nemá šťávu a radši sáhnu po jiné hře.

22.5.2019 11:45:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Balada
Balada
Akt. cena: 190 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas