Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Herní mechanismy

Má někod z Vsá nakoukaná gameplay videa? Já nemám možnost věnovat hodiny pochopením této hry, ale objevil se na KS kampani názor, že miniatury jsou zde vlastně k ničemu, neboť tráví 90% herního času mimo herní desku a to nemluvě o miniaturách rozšíření, které jsou ještě méně využívané.
20.1.2018 12:27:54

minis
Si si nevsimol, ze takmer vsetky sucasne hry na KS su hlavne o miniaturach a ta hra okolo je vlastne len "nieco zbytocne navyse"?
Ludia sa zblaznili do miniatur, asi sa v detstve malo hrali s babikami a plastovymi vojacikmi. Tieto KS miniatury su schopne narast do neuveritelnych rozmerov a musi ich byt aspon 100, aby "hra" mala vobec nejaku sancu :-)

20.1.2018 13:31:21

@Wuuduu
Kdyby jen 100 :D https://www.kickstarter.com/projects/1162110258/time-of-legends-joan-of-arc

20.1.2018 14:09:02

minis
Ale tak to je :+(. Kdo si teď zahraje na PC co není 3D ?
Třeba Fallout 1+2,Sudden Strike nebo Jagged Allience.
Minimální množství,všichni chcou nadupanou grafiku a hratelnost ustoupila(samozřejmě né vždy).
A stejné je to i u deskovek.Prostě lidi chtěji pěknější grafické ztvárnění.Když se někdy dívám na videa z wargamingu ,třeba na W40k,těžko bych si to představil s papírovými ,žetony.

P.S. Nikdy bych do Johanky asi nešel,ale Leo a jeho živé videa dokážou nalomit hodně lidí. Možná bude jednou můj syn rád ,že to má doma :+)

20.1.2018 15:07:31

:)
Je to jednoduché, čím více fabrice zadají plastu tím je to vyjde levněji na jednotku. Jsou žánry, kde je fajn, že deskovka přetéká miniaturami. Pak jsou hry jako hyve, kde kdyby tam nedali téma vetřelce bez licence, miniatury nápadně připomínající aliena, nevrazili na ks, a dali to do regálu na krámě s klasickými komponentami, tak bych se upřímně o úspěch bál. Koukl jsem na gameplay a obávám se, že hry budou mít hodně podobný průběh. Ze začátku pomalu prozkoumávat mapu a nabírat co nejvíc předměty, protože pohyb po mapě dělá hluk vábící vetřelce , ve střední části začnou vylézat bubáci a v poslední části boj o život a úprk z lodi. Silně se bojím, že první půlka hry bude v zásadě nuda. Je fajn že ta rasa psychických vetřelců v rozšíření odstranuje hluk a dává do hry jinou mechaniku. Tu hru by měly "dělat" skryté osobní úlohy a skutečnost že třeba někdo sděluje jaké motory jsou rozbité a přitom to ví jenom on..v tomhle to má potenciál, ale přijde mi to zatím málo a těším se co odhalí za další mechaniky. Beru to jaku hru kterou si namísto za 1200 v obchodě s papírovými komponentami, koupím za 2000 s vytuněnými komponentami...na ks si kupuješ lepší komponenty ne lepší betatest hry a vypiplané herní mechaniky

20.1.2018 16:48:36

minis
No když má stát forma na jednu figurku +- 3000$ ,tak bez Ks by těch her moc nebylo.

20.1.2018 19:24:54

semi co-op
@czechImenhotep Toho se trochu bojim, že hlavním změnou při jiné než první hře tu bude ten cíl postav. Dobře hratelné to bude určitě ve 4+ lidech. Ale nevim teda jak solo nebo ve dvou. Srovnávají to s Zimou Mrtvých (ale především ten semi mód). Nicméně ve strech goals je odemčená nějaká kampaň a full co-op mód, ale ještě nejsou k nahlédnutí. Tak uvidíme c ozoho nakonec bude. Pledge můžu zrušit kdykoliv, tak počkám jestli nebude ještě nějaký gameplay nebo ta pravidla k nahlédnutí. Každopádně doufám, že už nebudou přidávat další tuny figurek, to bych snad radši za ty alieny měl standees a za ty prachy tunu dalších komponentů, scénářů, místností a nevim čeho všeho ještě.

20.1.2018 22:44:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Minis
No já se docela bojím, že hra jako taková bude celkem v první polovině nuda, jen studování textů předmětů, funkcí místností atd....pak na chvilku vykoukne alien a zas uteče.

SG vypadají minimálně ještě na to druhé rozšíření, ale mimo další zbytečné minis to přináší spíše komplikace mechanismů než nové herní zážitky.

Chápu dnešní trend...hordy minis mě ale zaujali jen ve hrách, kde jsou aktivně zapojeny jako Lords of Hellas, kde minis tvoří hru, ale zde je to podle mě jen doplněk typu "terrain expansion" :-/

@bastacka ty KS jsou udělané strašně lákavě. Nemesis jsme v předkampani odsoudil, že to neni nic přelomovýho. Pak v kampani jsme ji backnul, ale dnes už zase přemýšlím, zda to není zbytečné. Nepotřebuji mít deset her podobného žánru a mechanismu a přijde mi, že v této tématice by se dalo vytvořit ještě více zajímavého, tak váhám zda nepočkat na jinou KS kampaň

21.1.2018 09:39:52

Korenar
Třeba já žádnou hru s vetřelci nemám.
A zrovna u Nemesis se nedá říct ,že by hra byla přeplácaná figurkama.
Jak sami autoři napsali,nechcou jít cestou desítek figurek v sg.
A třeba Lords of Hellas se mě osobně nelíbí.

21.1.2018 10:39:24

Zatial spokojnost
Verim ze bude kopec ludi ktorym tato hra nesadne. Ja milujem seriu filmov Alien ...najma teda prvy a druhy diel. Tato hra mi pride kombinacia tychto dvoch filmov. Poslednu dobu si velmi rad pustam k hram tematicku hudbu a viem ze ked si k tomuto pustim soundtrack z Aliena tak to bude mat hustu atmosferu. Mne sa hra zatial velmi paci. Pozrel som nejake videa a sadlo mi to. Myslim ze velmi tomu pomoze aj plne kooperativna varianta ktora mi sedi o kusok viac. Uvidime este ako sa to bude v mojej hlave menit ale zatial som za to jednoznacne kampan podporit

21.1.2018 12:00:41

Znovuhrateľnosť
Nechápem celkom výhrady k znovuhrateľnosti. Veď u kopec euroviek to je tak, že začiatočný setup je vždy rovnaký a aj tak to ľuďom nevadí, hra je vždy iná, podobne to podľa bude aj tu. To, že človek robí mechanicky niekedy to isté, nemusí vo výsledku vyvolať rovnaký pocit. Pretože vždy hľadáš niečo iné, vždy hráč s niekým iným a vždy sa tá situácia vyvinie inak. V niektorých hrách sú prvé optimálne ťahy, ale tu je na začiatok veľa neznámeho, čo bude vždy vytvárať inú situáciu a viesť ľudí do iných príbehov.

21.1.2018 12:24:42 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Duna imperium: vzestup iksu
Duna imperium: vzestup iksu
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas