Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Efektivní taktiky jednotlivých postav

Ahojte,

Nemesis jsem si právě koupil a jen cvičně jednou zahrál a podrobně pročetl všechny karty, návod i nějaká videa atd.. Při výběru postav jsem věnoval pozornost hlavně jejich akčním kartám. Chci se zeptat zkušenějších hráčů:
1. jaké používáte nejefektivnější taktiky za jednotlivé postavy a jsou všechny postavy cca vyrovnané?
Jako příklad mé úvahy k předchozímu dotazu uvádím, že např. Průzkumnice má navíc oproti ostatním postavám jednu kartu pro hledání (resp. je to "pátrání" za cenu 1) - při hře dvou hráčů by mi přišla karta "pátrání" spíše neúčelná, když předmětů bude v tak malém počtu hráčů spíše dostatek a místnosti se jen tak jejich hledáním nevyčerpají. Dále má průzkumnice oproti ostatním hráčům cenově docela drahé karty (celkem navíc 4 = proviz. oprava za 2, tichý přesun a pátrání za 1). Tudíž se obávám, aby to nebyla její slabina oproti ostatním postavám. Na druhou stranu mě napadá, že možná je její síla v tom na začátku nabrat díky pátrání a průzkumu co nejvíce karet, a pak se dá asi solidně hrát. Ale nevím jen odhaduji a proto jsem položil otázku viz výše. Takový kapitán s jeho kartou rozkaz může asi docela silně zatopit ostatním hráčům a nahnat je tam, kde je to bude bolet či to způsobí jejich smrt atd. Díky za odpovědi a vaše názory.
2.11.2020 00:19:27

Vyváženost

Při hraní Nemesis, mě nikdy nenapadlo přemýšlet, jestli má nějaká postava navrch. Každá má ve svém balíku kartu, která je nějak silnější. V té hře je tolik náhody, že řešit taktiku podle mě nemá smysl. Jasný, s vědcem asi bojovat moc nechceš, apodobně, ale lepší to hrát na pocit a užiješ si to mnohem víc...

2.11.2020 06:23:17

@ Cucin
Takto jsem nad tím nikdy nepřemýšlel, je to ale zajímavá úvaha. Hrál jsem všehovšudy tak 5 a tak nemůžu dobře posoudit, uvidíme co názory ostatních.

2.11.2020 19:45:22

Postavy
Nemyslím si, že by zrovna nějaká z postav měla vyloženě "navrch", ale ani že by všechny postavy byly úplně vyrovnané. Z principu hry to snad ani nejde.
Každá postava má svoje silné a slabé stránky, je spíš na hráčích jak je omezí (ty slabé) a jak využijí (silné) a hlavně správné načasování.
Hodně v tomhle taky závisí na jednotlivých úkolech a složení skupiny. Každá z postav má určitý předpoklad splnit snadněji nějaký jejich okruh - např. skautka/nasbírat X předmětů, prozkoumat loď... mechanik zničit loď/hnízdo... voják udržet někoho naživu atp. Na druhou stranu - ve hře je tolik náhody, událostí a podezřívání, že se to ve výsledku kolikrát může úplně zvrhnout a nakonec bude emzáky nejvíc válcovat vědec :-D

2.11.2020 20:37:02

Taktika
Podle me zalezi na tom, kolik vas hraje. Ve dvou bych s vedcem zacinat nechtel. Za to vojak nebo mechanik se hodi vzdy.
Osobne nejradsi hraju za mechanika. Dokaze hasit, levne opravovat a na start nema spatnou zbran. Ale je to ciste subjektivni.
Premyslet nad ucinnou strategii u takhle nahodne hry je jako premyslet, ktera barva figurky v Clovece nezlob je lepsi

22.11.2020 19:39:01

Vybíráme z Bazaru

Too many bones Gasket
Too many bones Gasket
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas