Nejsme tu sami - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Stronghold Games
Autoři: Ghislain Masson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Barevné varianty lokace deset Artefakt

Nějak mi uniká, proč je Artefakt v několika barevných variacích. Můžete mi to objasnit? Díky předem
25.3.2017 20:46:25

Minirozsireni
Jedna se o mini rozsireni. Byly u toho i karta lovu a přežití.

26.3.2017 03:08:18

Artefakt
Artefakty si vybereš, které chceš použít. Ostatní dáš bokem.
Karty lovu a přežití můžeš natrvalo přidat do hry.

26.3.2017 19:23:46

..> díky - Neo1tex

Artefakt
Základní artefakt je jeden, a to modrý. (Příští kolo polož 2 lokací. Zahraj obě. Artefakt nelze kopírovat) Další artefakty byly pouze součástí promo akcí a v základní hře je nenajdeš. (můžeš je maximálně dostat jako bonus, v takovém případě jsou ale stejně mimo krabičku) Takové artefakty jsou červený (Zkopíruj efekt karty lokace ze svého odkládacího balíčku. Artefakt nelze kopírovat), zelený (Odlož 1 kartu lokace a přesuň jednoho Loveného (sebe či jiného hráče) na sousední kartu. Artefakt nelze kopírovat) a žlutý (ten není součástí promo akcí v česku a ani není do češtiny přeložený, nicméně se dá sehnat v angličtině a dalších jazycích, a říká "Zruš efekt žetonu Artemie NEBO si vezmi zpět do ruky 2 karty ze svého odkládacího balíčku, Artefakt nelze kopírovat)
Na začátku hry, když pokládáš karty, si vybereš jeden z artefaktů , který použiješ (nebo místo nich použiješ Portál, pokud hraješ s rozšířením) a zbytek vyřadíš ze hry.
Bonus: Ke každému artefaktu bylo přidáno po jedné kartě lovu a přežití. (tj. celkem tři karty lovu a tři karty přežití navíc) a dvě karty lovu a dvě karty přežití jsou jako další promo akce. (taktéž v česku nedostupné a nepřeložené karty)
Jinak menší hodnocení
Červený Artefakt - Velmi silný, v podstatě s ním můžeš vytvořit druhé Průzkumné vozidlo během počátečních fází hry a nabrat tak karty, nebo ho v pozdějších fázích hrát jako karty 6-10, což už je samo o sobě velmi dobré.
Zelený Artefakt - Velmi slabý. Přesouvat někoho za ztrátu jedné karty moc nechceš, v prvotních fázích hry karty ztrácet nechceš, navíc, když už bys někoho přesouval, tak maximálně na Průzkumné vozidlo, a tam bude mít Bytost většinou žeton, takže si moc nepomůžeš. V pozdějších fázích hry možná, ale tam, pokud je někdo chycen, tak to dává smysl jen, pokud by to byl jeho poslední žeton vůle.(nebo by nějakým způsobem poslední ztratil) jinak je ti to vcelku jedno, protože máš dobrý pool karet.
Modrý - Podle mě nejvíce vyvážený artefakt, a to hned z několika důvodů. Za prvé je to karta, kterou prostě nejsi nucen, respektive ani nedává smysl ji brát hned napoprvé, kdy máš Průzkumné vozidlo.(narozdíl od červeného Artefaktu nebo třeba Vraku/Útočiště pokud s červeným Artefaktem nehraješ) Další velká výhoda je, že jeho zahrání na 99% nebude Bytost blokovat, protože to není hrozba, spíš naopak, zvyšuje se její šance tě chytit. Nevýhoda je, že je vyšší šance být chycen, ale v době, kdy tento artefakt hraješ (ideálně hned jako první kartu ze všech ostatních) už máš dostatečný pool, a šance být chycen je tím pádem stále malá. Rada nad zlato, hraj Artefakt a poté Hlubinu a Útočistě (pokud nemáš 1 žeton vůle, pak riskuješ, že někdo zahraje Magnetism (další promo karta nevydaná v češtině) nebo Krvežíznivost)
Žlutý artefat: Nemám s ním reálné zkušenosti, ale podle mě nejlepší artefakt ze všech, zejména ke konci hry, kdy Bytost blokuje konstantně Vrak Artemií. Ze začátku hry taktéž dobrá, jelikož můžeš rušit Artmii nebo si vracet do ruky karty, v podstatě je to kombinace Bažiny a karty přežití.

14.6.2019 07:43:36

Vybíráme z Bazaru

Mercurial Deluxe Kickstarter
Mercurial Deluxe Kickstarter
Akt. cena: 1590 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas