Nejsme tu sami - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Games Factory Publishing
Geek Attitude Games
Stronghold Games
Autoři: Ghislain Masson
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Artemie na karte + na hraci desce

Jak resite situaci kdy je na karte lovu znak zetonu artemie a stejne tak i na hraci desce. Scitate efekty z karet lovu + efekt z desky ( za predpokladu ze zahraji kartu lovu ve chvili kdy se pohybuji na desce v casti oznacene A)

Jde mi hlavne o to ze se muze stat ze mi prijdou same karty lovu s A a tim se jakoby pripravim o jeden efekt pokud je nesectu. Ale aby to zase nebylo moc silné :/ Jelikoz si karty nemuzu nijak vymenit tak jsme to hrali tak ze jsme to scitali.

Rad bych to hral spravne dekuji za odpoved
31.5.2017 20:47:54

sčítání nemá smysl
Nevidím nic, co by se mělo sčítat.

Cituji z pravidel: "Bytost může na karty lokací tvořící Artemii položit následující žetony: ... Žeton Artemie, pokud je na vyložené kartě symbol Artemie A/NEBO je symbol Artemie pod políčkem s ukazatelem záchrany."

To znamená, že pokud stojí ukazatel záchranyna políčku s Artemií opravňuje to bytost položit žeton Artemie. Stejně tak ji opravňuje položit žeton Artemie, pokud vyloží kartu lovu s odpovídajícím symbolem.
Políčko Artemie na stupnici záchrany žádný jiný efekt než oprávnění použít žeton Artemie nemá. Žeton je jen jeden, proto lze jen jeden umístit.
Naopak žeton Artemie zahraný pomocí karty má vedle efektu na kartě i své obvyklé účinky - tj. lovený na lokaci s žetonem Artemie přijde o tah a musí zahodit jednu kartu lokace.

Opravdu tedy není co sčítat.

Pokud bytosti přijdou karty Artemie až na úsek hry, kdy už má žeton Artemie ze stupnice záchrany (nebo je neprozřetelně nepoužije dřív), je opravdu do jisté míry ochuzena. Proto se domnívám, že druhá strana desky (kde se střídají pole s a bez žetonu Artemie) je pro bytost jednodušší.

1.6.2017 07:50:02

.> Neslo mi o zmnozeni zetonu ale scitani efektu zetonu artemie. Nevyuziti lokace + ztrata karty a v pripade zahrani karty lovu se symbolem Artemie jeste efekt z karty lovu. Zmatla me karta lovu MUTACE "zeton artemie zpusobi krome svych beznych efektu i ztratu 1 vule" Jelikoz je zde výslovně zmineno ze se efekty scitaji domnival jsem se ze normalne nikoli. - worel

Žeton Artemie vs. Žeton Artemie
Dnes jsem hrál poprvé, nicméně si myslím že v odpovědi je chyba. A budu rád za posouzení. Myslím si, že pokud na lokaci leží žeton Artemie, je jedno, zda byl položen díky kartě nebo díky stupnici. A následky jsou stejné, popsané v pravidlech: odložení 1 karty lokace z ruky, nemůže se využít efekt lokace, ani vzít karta zpět do ruky.

12.12.2019 22:55:12

Vybíráme z Bazaru

Lancaster + rozšíření The New Laws
Lancaster + rozšíření The New Laws
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 4 hodiny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas