Near and Far - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Red Raven Games
Autoři: Ryan Laukat
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Solo?


Kedze sa jedna o pribehovu hru, da sa to teroticky hrat aj solo? Ze.napr sam s jednym alebo dvoma hracmi ktory si nebudu nijako skodit ale len prechadzat mapu a citat si uzasny pribeh?
4.3.2020 08:32:40

...
Ano i ne. Bez rozšíření se hra nedá hrát solo, ačkoliv si jí můžeš asi mírně upravit, například na bgg je automa pro solo hraní.
Ve dvou hráčích bez škození to jde, často tak taky hráváme, že sice se snažíme získávat co nejvíce vb, ale zároveň si moc nelezem do zelí a spíše si užíváme dobrodružství.
Jenže mírný problém je v tom, že ačkoliv je to příběhová hra a jednotlivé příběhové pasáže jsou ve valné většině super, tak tomu chybí nějaká ucelenější zápletka, jsou to vlastně tak trochu náhodná setkání stím že některá z nich mohou na sebe navazovat, ale jen místy a ne na moc dlouho. Některá dávají klíčová slova, která mohou odemknout obsah v dalších příbězích, ale ta pravděpodobnost je vcelku nízká.

Celkově je hra ale stavěná na kompetetivním hraní, mechanismy podněcují prvky závodu a ty příběhy vnímám spíš jako super přídavný obsah... A právě proto mám tuhle hru tolik rád, protože míchá jak skvělou hratelnost, tak i výpravnost, kdybys oddělil jedno od druhého, tak by to sice fungovalo, ale nebylo by to ono.

Jak jsem ale napsal výše, hrát to na pohodu určitě jde, a na zábavě to tolik neubírá.

Character mode už nabízí ucelenější příběh právě s tou zápletkou, ale i tak je to vyprávěné docela volně a na rozhodnutí hráče ve většině případů nezáleží.

Arcade mode je za mě nejlepší, jenomže ten si užiješ jen ve více hráčích. My ho totiž hráváme tak, že místo toho, aby se jen přečetl ten název kartičky a možnosti, tak na základě toho názvu, lokace a předchozích událostí, vyprávíme nějaký příběh, takže si utváříme vlastní dobrodružství... jasně není to pro každého, ale to jen taková drobná poznámka co všechno tahle hra nabízí.


4.3.2020 08:46:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Middle Earth CCG - The White hand komplet
Middle Earth CCG - The White hand komplet
Akt. cena: 3500 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas