Na křídlech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 70 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Všechny kostky stejné

Jednou se nám stalo, že si hráč měl vzít potravu z krmítka, byla tam jen jedna kostka, takže kostky přehodil a padly stejné symboly na všech kostkách.
Co teď? Hráli jsme, že už podruhé přehazovat nemůže, nicméně z logiky věci (zajistit aspoň nějakou variabilitu při výběru) by to spíš mělo být tak, že se přehodí znovu...
--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her
20.11.2019 22:29:57

Přehoz
V pravidlech je psané že když jsou v krmítku stejné kostky nebo 1 poslední smí se přehazovat. Tak logicky když hodiš všechny stejné smíš přehodit..

20.11.2019 22:40:08 | Upraveno autorem (porovnej)

mblatny
Jak bylo řečeno, může je znovu přehodit, pořád si ještě potravu nevzal, chce si ji vzít, má všechny kostky stejné, tudíž může přehodit.

20.11.2019 22:56:33

mblatny
Nejde ani tak o logiku věci, jako o to, co se v pravidlech píše, a co ne. Jaký argument byl uveden pro tvrzení, že nelze házet znovu? Že se smí házet jen jednou?
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

24.11.2019 07:15:18

karel
Protože to byl extrémně rýpavý hráč a tvrdil, že tam není explicitně napsané "vždy, když jsou tam stejné kostky" nebo "přehazujte tak dlouho, až tam budou různé kostky".

Stejně tak jsme diskutovali, zda se může přehodit tehdy, když si hráč bere potravu díky akci na kartě - třeba když tam je "vezměte si myš, pokud je k dispozici". A pokud je tam jedna kostka a není to myš, tak zda se může přehodit - "myš k dispozici není, tak si hráč nic nebere".

Tedy - v zásadě je to jasné, formulace ale není úplně neprůstřelná (studium matfyzu se na někom mírně projevilo... :-) ). Asi by bylo vhodné, kdyby formulace zněla např: "vždy, když si hráč má vzít z jakéhokoli důvodu kostku potravy" (tuším že tak je to v anglických pravidlech).

V českých pravidlech je braní kostek popsáno v sekci Opatřování potravy (akce biotopu lesa) a není úplně jasné, zda to platí pro všechny případy, kdy si hráč potravu bere - sice je na konci odstavce Kostky v krmítku zmíněn efekt karet, ale je zde uvedeno "získat potravu", což onen rýpavý hráč rozporoval, že to není akce "opatřování potravy".

Ale uzavřu to pozitivně - pět stejných kostek padne v průměru 1x za 1296 hodů, takžře pokud bych hrál hru 1x za den a v průběhu každé hry se házelo v průměru 25x, nastane výše popsaná situace jednou za rok, což se dá snést.
--------------------------------------------------------
zarytý fanda, sběratel a propagátor deskových her

28.11.2019 21:54:49

Vybíráme z Bazaru

Rising Sun - Invaze Dynastíí
Rising Sun - Invaze Dynastíí
Akt. cena: 770 Kč
Končí za: 11 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas