Na křídlech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 70 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Kostky v krmítku II.

Prehadzujem kocky z krmítka hneď ako použijem poslednú kocku. Alebo poslednú kocku položím von a kocky prehodím až vtedy, keď chcem znovu dobrať kocku?

Je to dôležité, pretože niektoré karty majú efekt, že mám hodiť kockami, ktoré sú mimo krmítka a hneď v prvej hre sa mi stalo, že zostávali dve kocky, ja som si dve suroviny mohol zobrať a potom som nevedel, či hádžem všetkými piatimi kockami, alebo žiadnou kockou.
18.9.2019 12:57:25

Kocky
Edit: Uz chámem dotaz :) : kocky prehadzujes hned, ked zoberies poslednu kocku z krmitka, alebo ked si más brat z krmítka a sú tam vsetky kocky (aj jedna) z rovnakym symbolom a ty ho nechces.

Inak: je tu vela dotazov na prehadzovanie kockami, doporucujem si pozriet video NITHRANIA hra v kocke wingspan. Kde to krasne Branislav vysvetluje. Ja som si video pozrel pred citanim pravidiel a bolo mi vsetko uplne jasne. Celkovo ma super navody a zvlast tuto mechaniku prehadzovania, tam krasne a zrozumitelne vysvetlil.

18.9.2019 13:08:08 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Mělo by to být jasné z pravidel i bez videí. To je naše ambice.
Jak už píše Jahman vedle, kostky vždy bereme jednu po druhé. Mám-li dobrat kostku a jsou všechny hodnoty stejné, mohu (ale nemusím, jak je v pravidlech výslovně uvedeno) hodit všechny do krmítka znovu. V jiných okamžicích kostky leží a nic se s nimi neděje.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

18.9.2019 14:39:15

Re:> A přesně takto to není. Kostky prehodim ihned v okamžiku, kdy žádná v krmítku neni. Z tvé odpovědi chybně vyplývá, že je přehazuji pouze tehdy, když je v krmítku jeden druh potravy a ten se mi nehodí. - eMenthal

pravidlá
@karel - No vidíš, nie je to jasné.
Ale to je normálne pri hrách, ktoré majú krátke pravidlá a veľa rôznych akcií na kartách, že sa nedá postihnúť všetko.

@jahman - Pozeral som aj video a čítal som aj pravidlá aj rozumiem tomu, že keď chcem tak za akých okolností môžem prehadzovať kocky.

Len som si nebol istý časovaním jednotlivých krokov, tak som sa chcel uistiť, že tomu rozumiem správne. Ďakujem za uistenie / ujasnenie.

18.9.2019 15:37:54

ludomyl> Samozřejmě, to nebyla výtka k dotazu :-). Nikdy se nepodaří formulace taková, aby se nenašel nikdo, kdo to třeba vnímá nejasně nebo jinak. Proto tu máme tato fóra a videa. Jen jsem chtěl říct, že primárně nespoléháme na pomocníky, byť jsme za ně vděční. - karel

Vybíráme z Bazaru

Talisman podzemí
Akt. cena: 4000 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas