Na křídlech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 70 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Zasouvání karet


Je pro někoho reálné zasouvat karty tak, jak je napsáno v pravidlech? Podle nás je to extrémně nepraktická mechanika ve hře. Pokud karta leží uprostřed, má na sobě vejce, tak je zasouvání peklo. Řešíme odhazováním karet na odhazovací balíček a používáme kostku. Má někdo elegantnější řešení?
4.1.2021 22:06:08

dá sa to
podľa mňa sa to dá, nie je to úplne vpohode ale zase ani až tak zlé, najhoršie sa zasúva prvá karta a potom to už je vpohode

keď to dávate na jednu kôpku, ako potom riešite napr. verejnú úlohu kde je počet vtákov so zasunutou kartou?
či tou kockou označujete počet vtákov pod ktorými by mali byť reálne tie karty zasunuté?

4.1.2021 22:26:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Riesenie
Veľmi dobré riešenie je mať obalené karty, a potom.to.ide jedna radosť, stačí rožkom karty pichnúť pod ležiacu kartu v obale a ide to bez problémov.

4.1.2021 22:49:34

Karty
My si zasuvame pod kazdu kartu len 1 kartu a ostatne karty ktore by sa mali zasunut davame bud bokom alebo pod hraciu dosku. Niektore ulohy sleduju pocet kariet so zasunutou kartou a takto si to vies odsedovat.
Obaly mozno toto ulahcuju ale pri tom pocte kariet co je v hre aj s rozsireniami su podla mna obaly zbytocne. Tie obaly aj daco stoja pri takomto pocte a velmi aj zvacsuju objem kariet. Co sa tyka opotrebenia tak na svojej hre nevidm rozdiel medzi kartou zo zakladu a kartou z posledneho rozsirenia.

5.1.2021 08:48:19

...
Hraju s obaly a problém s tím nemám.

5.1.2021 08:51:59

Obaly

Zatím hrajeme bez obalů, ale mám je objednané a přijdou zítra. Je pravda, že s obaly to bude asi o něčem jiném. Jakožto hráč MtG jsou pro mě také obaly nutnost. :)

5.1.2021 13:43:40

Zasouvání je problém snad vždy :D
S tím zápasím vždy, když mám něco zasouvat - dohody u Settlers, karty při stavbě divů u 7 divů světa duel i zde Na křídlech, většinou se u toho akorát vzteknu. A obaly nemám na nic. Tak jsem rád, že nejsem sám. :)
- - -
Deskové, počítačové i mobilní hry, baví mě všechny.

5.1.2021 13:49:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Jonash
Toto všetko riešia obaly. Buď si rád, že nemáš ten problém.len.ty, alebo to vyriešia obalmi. Tiež sme hrávali settlerov, tiež som mal také problému, ale vyriešilo sa to obalmi. Myslieť si že karty či už na wingspan alebo na settlerov budú vyzerať stále ako nové je utopia :).

5.1.2021 16:58:08

JAHMAN
Já nečekám, že budou karty vypadat jako nové. Celé devadesátky jsme hráli dokola Talisman a vím, jak vypadal - a nějak mi to nevadilo. Her s kartami mám na spíš casual hráče dost, dávat vše do obalů by stálo i nemálo peněz a moc se mi do toho nechce. A předpokládám, že by tim i ztloustly balíčky, takhle se mi Settleři se 3 mini rozšířeními vejdou do krabice tak akorát. Ale to odbíhám od tématu diskuze. Třeba se časem můj názor změní.

(Dodatek: Jen na 5 her, co hrajeme nejvíce, bych potřeboval 13 balení po 100 kusech v různých velikostech, teď jsem na to koukal.)
- - -
Deskové, počítačové i mobilní hry, baví mě všechny.

5.1.2021 17:33:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Jonash

To bol koment skôr na Ctibora. Ono si neviem ani moc predstaviť si situáciu ako značí kockou napr že má 3 karty vtakov a pod jedným má 3 karty pod druhým 5 a pod tretím 12. Lebo už som mal aj 15 kariet pod jednou kartou. To stále otáčať kocky na správnu hodnotu a pri karte kde mám viac ako 10 kariet používať dve kocky? A tie kocky sú položené na tých kartách? Tak to ozaj radšej tie obaly :). Keď kúpiš nejaké lacnejšie tak za 4€ obalis celý základ a za ďalšie 4€ obe rozšírenia. To je 8 € ku nákupnej cene hry s rozsireniami za cca 100€? Myslím že ten pomer nie je vôbec vysoký, keď je niekto ochotný dať za to kilo.

6.1.2021 00:06:33

....
Dá se to vyřešit, čímkoliv. Kostky jsou super nápad. My to máme vyřešeno žetony, vlastní výroby.

6.1.2021 11:48:30

JAHMAN

Asi sme sa zle pochopili, my ked zasuvame karty tak vzdy zasunieme len tu prvu a ostatne karty bud mame na kope bokom alebo ich davame pod hraciu dosku, ziadne kocky na znacenie pri hre nepouzivame. Ak je v hre nejaka uloha ktora sleduje pocet zasunutych kariet pod urcitou kartou (mozne to je) tak je to unikatna situacia a nedeje sa to v kazdej hre. Takze pre kazdu unikatnu kartu ktora pod seba vie zasuvat karty davame vzdy len tu prvu. V priemernej hre ich hrac nema tak vela ak vobec. Ak clovek nema obaly a ani ich nechce tak toto je za mna pohodlne riesenie. Mam obidve rozsirenia a vsetko sa mi do zakladnej krabice ledva zmesti takze ak by som to obalil tak by som nieco musel mat mimo. Ak ste niekto natlacili vsetko do zakladnej krabice aj s obalmi budem rad ak poslete fotku, mozno sa inspirujem :)

6.1.2021 12:24:50

Kaplan007
Hru obalenou nemáme žádnou, Na křídlech hrajeme s mužem i 4x týdně už skoro rok a zatím nám zasouvání ani jednou nepřišlo jako problém. Spíš se nám rozpadá krmítko, to budeme muset pořešit. Ale k odpovědi, je pro nás naprosto reálné zasouvat i neobalené karty. :)

6.1.2021 15:11:54

Vybíráme z Bazaru

Papa Paolo EN
Papa Paolo EN
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas