Na křídlech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 70 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

hra nezaujala

ahoj, chtěla jsem se zeptat.. když nás ta hra nezaujala, je nějaká šance, že by nás chytla? hra se nám jinak esteticky hrozně líbí, příjde nám zajímavá.. jenže nám příjde absolutně nedynamická a čím více ji hrajeme, tak tím víc nám příjde monotónní a "o ničem", pokud na začátku nechytnete dobré karty, tak je to pak jen plácání se ve sběru potravy, karet a doufání, že se stane zázrak.

Je nějaká šance, že se to zlomí? Případně bojoval někdo s tímhle stejným pocitem? Nebo nemá někdo radu na malou úpravu pravidel tak, aby hra záživná? Nebo hru raději prodat? (to chceme jako úplně poslední možnost).
Děkuji
30.11.2020 15:28:38

Me na zacatku taky neoslovila
ale koupil jsem ji kvuli detem a manzelce a to vcetne rozsireni Perute Evropy. Pouzivame 1 custom rule, ze v nabidce je 6 ptacku, protoze to umoznuje rozsireni. Dneska si ji rad zahraji, ale hra je lepsi 3-4 hracich.

30.11.2020 16:05:45

spíš ne
když to čtu, tak asi ne
žádná hra není pro každého
vzhledem k množství karet není úplně možné plánovat strategii do detailu, ale je to právě o tom: „dostat z toho, co dostanu, co nejvíc“

30.11.2020 16:59:02

Hral jsem zatim jednou
A rozhodne jsem nemel ten pocit “jo tohle si chci co nejdrive zahrat znova”

Nerikam ze to uz nikdy hrat nebudu, ale z nasi skupiny bych byl ten posledni kdo by to navrhnul.

30.11.2020 17:02:32

"dobre karty"
Co to znamena "dobré karty"? Lebo sa da krasne hrat aj s kartami s nizkou bodovou hodnotou a krásne vyuzivat ich hnede efekty. Tato hra nie je o tom, ze musis mat na ruke hned "dobré karty". Ved je tam tolko moznosti, ako ked nie som spokojný s tym co mam na ruke, tak dotiahnut s ponuky, alebo z balicku. Ci ani v druhom kole neboli v ponuke dobre karty? Ani v dalsej a dalsej hre? Toto naozaj nie je hra o "dobrych kartach", ktore musis mat hned na ruke. Bud ju predaj, alebo vyselektuj z balicka "zle karty" a ostanu ti len "dobre karty", vzdy na ruke aj v ponuke :)

30.11.2020 17:25:33 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Taky bych se do toho nenutil, mě to jako hra na pul hodinky ve dvou vyhovuje, je fakt, že třeba ve čtyřech bych ji ani hrát už nechtěl, to už musí být na takovouhle lehčí hru docela zdlouhavé. Jinak mi prijde, ze se snad vzdy da neco vymyslet, kdyz je blba ruka a v nabidce aspon jedna karta co by mohla pomoci nastartovat dobirani tak se dá jit na 1 kartu v ruce uz jsem i hral a vyhral hry kdy jsem si ze startu nic nenechal,mas pak vic jidla tak muzes zss vynechat chvili krmeni, jako ta hra určité nemá dokonalý balanc,ale jako takovahle rychlovka mě to neurazi a rozšíření to zas o něco srovnalo a to další vypadá velmi dobře. Ale mě taky kolikrát nebaví to z čeho je dost lidí nadšeno,to se stane.

30.11.2020 17:26:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Zuuuzan
Mně se taky graficky moc líbila, ale herně nezaujala, a přišlo mi, že hrozně moc záleží na kartách. Takže jsem ji nakonec prodala a dodnes se divím, proč to všichni považují za takovou pecku. Ale jak v poslední době hodně všichni říkají - tisíc lidí, tisíc chutí :).

30.11.2020 18:34:40

...

na vašom mieste by som hral radšej niečo, čo vám sedí od začiatku. Možno v roku 2003 by som napísal, že to ešte skúste, ale dnes je dostupných toľko hier, že každé sklamanie môžete zakryť novou faktúrou.
Pravda je, že keď tú hru predáte, môže sa stať, že vám bude chýbať :) Tak ju odložte niekam do skrine, o rok si ju zahrajte a uvidíte...

30.11.2020 19:27:34

...
Zmazaný opakovaný príspevok...

30.11.2020 19:27:37 | Upraveno autorem (porovnej)

My
My to hráli v šesti. Měl jsem na stole imaginární desku. :-)
U nás hru hodně oživilo rozšíření. Mě to možná baví víc, když nejdou karty a snažím se z toho enginu vymáčknout alespoň něco, ale hra by měla bavit. Buď si od ní dejte pauzu nebo pošlete do světa.

30.11.2020 20:29:22

Re
Ani mě ta hra neuchvátila natolik, jaký boom okolo ní byl a možná stále je. Na hru roku bych jí určitě nenominoval, víc mě baví např. Agricola, nebo Vládce Tokia (je dynamičtější a náhoda je tam asi stejná jako Na křídlech).
Někdy se efekty podaří rozumně nakombit, ale to je výjimka. Často se nám také daří zapomínat na efekty v cizím tahu, jak člověk zoufale čučí do karet a nevnímá okolí. A fialové efekty, které umožňují vyložit další kartu do téhož biotopu, kdy však člověk musí zaplatit všechny náklady jako obvykle (které samozřejmě nemá, protože je jich neustále málo), tak tu častou frustraci jen podtrhují. Takže pokud vám to vážně po několika hrách stále nesedí, prodejte jí. Trápit se fakt nemá smysl, já to hraju jenom kvůli manželce ;-)

30.11.2020 21:20:53

.
Jestli to je jen kuli nahode na zacatku, tak my jsme zacli draftovat. Nebo zkuste treba vyber z vice karet. Cim vetsi bezmoc, tim vetsi mozkolam. Jednou jsem s tim taky prastil. To kdyz jsem si na zacatku dal 2 ptaky do vody a sel si 4x pro karty, abych dostal taky neco jinyho, nez vodni ptactvo. Ale hul jsem nezlomil.

30.11.2020 23:55:30 | Upraveno autorem (porovnej)

díky za odpovedi
všem moc děkuji za odpovědi.
Ano, je pravda, ze jsem špatně formulovala "špatné" karty, protože v podstatě žádné karty nejsou špatné, nicméně u některých je těžší použití a využití na začátku hry.
Mě právě zajímalo, jestli se někdo setkal s podobnými pocity (protože jinak čtu, že to byla láska hned od začátku).

Ale je pravda, že asi opravdu každá hra není pro každého. Tak uvidíme, možná později oceníme kouzlo této jinak na pohled krásné hry:)

3.12.2020 15:51:53

eMenthal
Vo Vládce Tokia a Na krídlech je rovnaka miera nahody ? :D Tak to ma fakt uprimne pobavilo. Vacsiu blbost ohladom stolovych hier si už asi tento rok neprecitam.

13.12.2020 10:58:17

když nebaví
tak se to asi nezlomí a zkuste jinou hru, pokud vadí hlavně počáteční náhoda, tak se to dá vyřešit například draftem z více karet...

Ivo
:: rodinné deskovky - 2 bratři:
https://www.youtube.com/channel/UCf5oSub5HOXdDdLvPBiIZqg

13.12.2020 20:58:02

Oceánie
Myslím si, že Oceánie je zásadní rozšíření, které totálně mění pocit ze hry. Díky úpravě desek, je více jídla, karet a méně vejcí ze začátku. Navíc všichni do začátku dostanou jídlo navíc, takže začátek hry je hodně jiný. Teď už je dost surovin ze začátku, aby se dalo mnohem lépe vykládal ptáky.

Bez tohoto rozšíření byla hra dobrá, ale teď už je pro mně skvělá. Odpadnul "nudný" začátek hry.



Vzumm

14.12.2020 09:09:00

Hlásím se do tábora těch, které hra vůbec ale VŮBEC nechytla. Ptáky mám rád a těšil jsem se, hra vypadala dobře a navíc byla živena velkou gloriolou nejrůznějších ocenění. Zkusil jsem ji dvakrát ve čtyřech a ve třech hráčích a bohužel. Je tisíc jiných her, které si zahraju radši než Na křídlech.

12.12.2021 19:08:39

Sance je, ale je nutne mit oceanii a hrat to pro pocit ze hry protoze ne vzdy se da vyhrat i pres maximalni snahu a je to jasne v nejake fazy hry.

Hrajeme s jednim home rule - nektar je pouze na platbu za ptaka a na akce ktere to explicitne rikaji. Vsude kde jinde kde je konkretni jidlo nebo petisymbol (efekty jako zaplat libovolne suroviny a dej tolik vajec, odhod rybu a a zasun dve karty…) je nutne hrat klasickou potravou ( a dve coikoliv neni ryba pro tento pripad)

Ke komentarum nize - nedava to jidlo do zacatku, ted jsem prekvapen timto tvrzenim.

 

11.9.2022 21:03:10

@moshmir Asi je tím myšleno, to že máš kromě startovního jídla navíc 1 nektar.
Ad house rule, tam moc nechápu proč tam uvádíš věci, které jsou dané klasickými pravidly. Nektar ani normálně nemůžeš použít u efektu jako náhradu konkrétní jedné potravy. Dá se použít tedy jen jako náhrada při symbolu libovolného jídla, to je jediné co si s house rule měníš. Stejně tak podle normálních pravidel nejde použít dvě libovolná jídla pro zaplacení konkrétní jedné potravy v efektu.

12.9.2022 00:51:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Sid Meier's Civilization - nová, rozbalená (CZ)
Sid Meier's Civilization - nová, rozbalená (CZ)
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas