Mysterium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Oleg Sidorenko
Oleksandr Nevskiy
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Rozdil oproti tajemstvi domowo?

Muze nekdo popsat v cem se to lisi ?
Na prvni pohled jsem tam videl nejake zetony na kartach, ty jsou na co?
Pak jeste tem co meli moznost zahrat. Ilustrace v puvodni verzi mi prisli takove napaditejsi respektive na nich bylo vice podmetu. Mam na mysli hlavne ty karty "osob" v te nove verzi jsou takove dost jednoznacne ... Nebyl to problem pro hru ?
21.12.2015 14:40:52

rodily
Ahoj

Mám polskou verzi. Rozdíl je v grafickém zpracování kartiček, lokací, charakterů a předmětů. Tohle je asi subjektivní, co se ti líbí víc. Karty snů jsou stejný. Velký plus pro Asmodee verzi Mysterium je zástěna pro ducha, přehledně si do ní nastrkáš kartičky jednotlivých kombinací. Já jsem si tuhle zástěnu udělal sám z inzertu v krabici. Nová verze má trošku jiná pravidla, ale není problém si vyzkoušet, která verze člověku sedí. Já je trošku kombinuju. :) A co vím, tak v nové verzi je sázení na tipy spoluhráčů, zda uhádli, co jim duch radí. Tohle pravidlo mě moc nezaujalo.

21.12.2015 15:42:04 | Upraveno autorem (porovnej)

Jasnozreni
To pravidlo je podle me super, odhadujes, jestli jakakoli jina postava hada spravne nebo ne (mas moznost fajfky nebo krizku). A podle toho, jak jsi v tom dobry (jak daleko se dostanes na stupnici), dostanes ve finalnim kole 1, 2 nebo 3 napovedy. Je to tezsi, kdyz sledujes i uvahy ostatnich, ale zajimavejsi (hrajeme to i ve trech :))

21.1.2018 16:57:21

Tipování
Pravidlo s jasnozřivostí se mi taky hodně líbí. O kartách se otevřeně bavíme, radíme si apod. Kolikrát se ale stane, že se prostě nemůžeme shodnout, což se dá krásně vyjádřit právě tímto tipem.

A ještě k původní otázce: karty osob určitě nejsou jednoznačné. Naopak, ilustrace okolo mohou vést k dalšímu zmatení!
---
Autor hry Velryby ničí svět

21.1.2018 18:30:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Akvárko
Akvárko
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas