Mysterium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Oleg Sidorenko
Oleksandr Nevskiy
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Dotazy na pravidla

Cesky pravidla se vsema pojmama jako jasnozrivost a podobne jsou pro me dost peklo tak se zkusim lidsky zeptat zda jsem spravne pochopil par veci.

1) zetony s fajkou a krikem se po pouziti daji pod hodiny a za kazdy spravne umisteny zista hrac jeden bod na stupnici ok ?
2) uhadniti vlastnoho podezreleho - uhadnili napriklad vse jiz v 3 kole tak se na te stupnici posouvam o 5 ( 8-3 ) ? Ve hre 3 hracu kdy nejsou ve hre sazky na tipy ostatnich hracu tedy nemam sanci jit do zaverecneho kola s vice nez 2 napovedama ?
3) poradi v jakem rozdavam napovedy si mohu urcit jako duch sam ?
23.8.2016 17:11:17

paladin91
1. Je to jak říkáš. Na začátku čtvrtého kola se žetony vracejí zpět hráčům a můžou se znova použít

2. Hodin je max 7. Tzn. pokud vše uhádneš ve třetím kole,posuneš se na stupnici o čtyři body (7-3). Ve hře 2 a 3 hráčů se stupnice a žetony jasnozření nepoužívají. Všechny tři karty sdílené vize jsou otočeny lícem nahoru.

3. Ano, pořadí určuje duch

24.8.2016 21:38:50

Čtvrté kolo?> Co se přesně myslí pojmem čtvrté kolo? V pravidlech jsem o tom nenašel ani zmínku (kromě formulace, že žetony se na začátku čtvrtého kola vracejí hráčům). - mblatny

Čtvrté kolo> = 4. hodina

Na hodinách je i vyznačená značka žetonů pro připomenutí, že se mají vracet. - Merwin

paladin 21
ad 2.
včera jsme to hráli poprvé a došli k úplně samé otázce, škoda, že tu není zodpovězena. byl jsme 4, tj. 3+1 duch. Takže 4 žetony z toho dva dobře a dva špatně.
Pokud by to všichni prosvištěli na první pokus, tak by po třetím kole bylo dohádáno, k tomu by se daly použít jen "správně" žetonky. Takže "psychic" může získat jen 2 body za hádání a 4 body za rychlé řešení. tedy jako odměna za jejich rychlost a komunikativnost je, že získají maximálně 6 bodů a uvidí jen jednu kartu. To nedává smysl. První hru se jeden Psychic obětoval a schválně odpovídal špatně, aby ostatní k němu mohli klást "křížky" a získali ty body na stupnici.
pak jsem zavedl "house rule", že ukončením této fáze posledním hadačem získávají bonusové body i ostatní hadači (tedy někteří dvakrát) jako "odškodné" za každé kolo, kde nemohli hádat.
v našem případě tedy hadač, který svoji sadu získal jako první po třecho kolech, dostal 4 bonusové body za rychlost, ještě dvě kola hádal a když v 5 hodin dokončil svoji sadu poslední všichni dostali ještě dva body navíc. tím se dostal i ten nejrychlejší přes tu desítku, na kterou by jinak neměl šanci dosáhnout...

1.1.2019 13:12:37

body> Pokud počítám správně tak médium ve hře ve 4 může v 3. kole získat až 8 bodů - 4 za rychlost, a 4 za jasnovidecké žetony.

Každý hráč má při hře 4-5 hráčů na začátku 4 žetony jasnozření a může příkládat 1 nebo více žetonů avšak nikoliv na vlastní a taktéž pouze na unikátní figurky intuice, takže při hře o 3 kolech, 4 hráči má hráč celkem 6 možností (2 v každém kolem) kam může žeton jasnozření umístit. - Janu5

Vybíráme z Bazaru

Marvel champions Storm Hero pack
Marvel champions Storm Hero pack
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas