Myrmes - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: neuvedeno
Herní doba: 75 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Rio Grande Games
Ystari Games
Autoři: Yoann Levet
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Český překlad pravidel

Tak odfláknutý překlad jsem už dlouho neviděl. Tudíž pro ty, co by tápali podobně jako my, tak upřesňuji:
Mravec na zahradě má skutečně 3 body pohybu. Na jednom místě českého překladu je totiž zmíněno 2, na jiném zas 3, čili 3 jsou správně.
Ty 3 body pohybu se aplikují skutečně jen pro pohyb, rozhodně se za čerpání bodu pohybu nepovažuje chycení kořisti (= odebrání žetonu kořistí z plánu) či položení feromonu, jak je v návodu chybně naznačeno. 1 bod pohybu se spotřebovává za vstup na každou jednotlivou destičku feromonu, nikoliv za vstup na souvislou oblast navzájem sousedících feromonů.
Během přípravy hry se ty 2 úvodní dělníci dávají do dílny, nikoliv do pracovny - tohle nám tak zamotalo hlavu, že jsme vůbec nechápali, co s nima v pracovně budeme dělat, když se dále v souvislosti s pracovnou návod zmiňuje pouze o chůvách.
Těch překlepů, co je v návodu nasekáno, ani nestojí za komentář. Nicméně hra je to výborná, ve výsledku jednoduchá pravidla, ale bohaté možnosti rozhodování a spousta zábavy především ve více než 2 hráčích.

29.1.2018 21:18:24

Souhlas
Ano, také mi pár věcí zamotalo hlavu, jako třeba ta souvislá část feromonů a jeden dílek feromonu, hráli jsme to podle českých pravidel vždy na celý souvislý díl a až pak po čase jsem na bgg zjistil, že to tak není. Bylo tam ještě něco, ale jinak to cos zmiňoval nám nedělalo problémy. V každém případě ta hra jak píšeš je přitom jednoduchá a hlavně skvělá. A to i ve dvou (z nějakých 20ti partií, jsem hráli asi 17 ve dvou) a je to sice jiné, ale díky omezenému prostoru, podobně interaktivní jako ve více, byť trochu méně konfliktní, ale to asi záleží na hráčích.

30.1.2018 09:50:36

Vybíráme z Bazaru

Trablici
Trablici
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas