Munchkin - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Asmodée Editions
Devir
Edge Entertainment
Pegasus Spiele
Steve Jackson Games
Autoři: Steve Jackson
Rok vydání: 2001
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pořadí odhazování karet na odhazovací balíček

V jakém pořadí se po ukončeném boji dávají karty na odkládací balíček, řekněme že vykopnu dveře a bojuji proti nestvůře poté protihráč zahraje polední přestávka. Nyní mám na odhazovací balíček dát prvně nestvůru a poté polední přestávku nebo naopak. Ptám se na to proto, že následující hráč by si mohl vzít jako kněz vrchní kartu z odhazovacího balíčku a líznout si opět polední přestávku a mě opět připravit o postup na další úroveň, pokud bych bojoval znovu proti nestvůře (v našem případě šlo o postup na vítěznou úroveň). Takže by mě mohl teoreticky donekonečna blokovat.
31.8.2015 14:23:39

Pořadí
No dle mého názoru by karty měly jít na odhazovací hromádku v tom pořadí, v jakém přišly do hry nebo pokud bylo v boji několik nestvůr, kdy bylo na každou nestvůru zvlášť zahráno několik karet, tak taková "komba" dle toho, která nestvůra byla zahrána jako první, druhá atd. a okouzlení opět v pořadí, v jakém byly na nestvůru zahrány.
Situace, kterou popisuješ samozřejmě nastat může, ale dá se jí zabránit třeba tím, že na konci svého kola odhodíš např. přebytečnou kartu, která již znemožní knězi použít schopnost k opakovanému zisku stejné karty.

31.12.2015 00:38:17

Odhazování karet
Karty na odhazovací balíček skládá ten hráč, který je aktuálně na řadě a podle mě je jenom na něm, aby si je složil podle svého uvážení. Nikde v pravidlech není nic, co by říkalo, jak se mají karty na balíček odhazovat. Navíc má v této hře pravdu vždy majitel hry, což je v pravidlech výslovně zmíněno, takže se před hrou vždy domluvte, jak to budete hrát.

8.1.2016 12:38:52

Poradie
-podla mna by malo ist poradie podla zahrania kariet .. prva bola nestvura potom jej vylepsenie tak prvu aj odhodis nestvuru a potom jej vylepsenie
-a s tym knazom je to tak, ze aj ked po odhodeni karty moze si zobrat vrchnu kartu z odhadzovacieho balicka (toho z ktoreho by mal tahat normalne ) ale vzdy najprv musi vykopnut dvere (nesmie namiesto vykopnutia dveri si zobrat hned na zaciatku kola prvu kartu z odhadzovacieho balika dveri (az keby prva karta nebola nestvura a on si ju necha tak druhu kartu moze uz vyuzit svoju schopnost)

20.1.2016 12:01:20

Vybíráme z Bazaru

Calico Kickstarter Edition
Calico Kickstarter Edition
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas