Moře a Souš - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Jon-Paul Jacques
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Moře a souš je jednoduchá logická hra, v níž se hráči ocitnou uprostřed věčného boje země proti vodnímu živlu.

Příprava a průběh hry:

Ve svém tahu máte k dispozici dvě oboustranné destičky terénu - jejich vrchní část je veřejná, ale o tom, co se skrývá vespod, víte jenom vy. Vyberte si stranu jedné z nich a přiložte ji k libovolnému dílku na stole tak, aby země sousedila se zemí a moře s mořem. Pokud se komukoli podaří uzavřít moře či ostrov, je vlastník tohoto elementu oceněn jedním bodem za každou destičku této uzavřené oblasti. Některé dílky vám při vyložení dovolují hrát znovu, zatímco jiné vám umožní ukrást destičku protihráči.

Hráč, který uzavře kompletní moře či ostrov, si smí přičíst 1 bod za každý křížek, který se na něm nachází. První, kdo dokáže obklíčit některé pole výhradně mořem nebo souší, smí mezeru okamžitě vyplnit speciálním hexem. Dále se skóruje za každé spojené pohoří či korálový útes, za převahu lodí či karavan na obchodních cestách a za každý obklíčený orientační bod. Na konci svého tahu si doberte ze společné zásoby tolik destiček, abyste měli přesně dvě a iniciativu přebírá následující hráč.

Při hře ve třech se lichý hráč ujímá role kartografa, který boduje dočista jiným způsobem. Ve 4 hráčích se z Moře a souše stává týmová hra.

Konec hry:

Hraje se tak dlouho, dokud všechny destičky nezmizí ze zásoby. Moře a souš je chytrá a nenáročná abstraktní hra s mechanikou pokládání destiček pro 2-4 živelné hráče od 8 let, kterou odehrajete za 20 až 40 minut. 

 

Autor: Mirda-ta

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Tainted Grail: The Fall of Avalon
Tainted Grail: The Fall of Avalon
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas