Monumental - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Matthew Dunstan
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Zajímalo by mě jaké jsou vaše dojmy z hraní? Četl jsem pár recenzí a někteří vytýkají hře dlouhé prostoje mezi tahy jednotlivých hráčů. Jaký máte názor na hru vy?
3.6.2020 07:32:35

hra ve 2
Mam za sebou jen 2 hry ve 2 hracich, takze to jsou opravdu velmi prvotni dojmy:
- nektere tahy muzou byt dlouhe, takze si dovedu predstavit, ze pri hre vice hracu to cekani moc zabavne nebude
- ta hra je primarne deckbuilding, ktery dava celkem dobry pocit civilizacni hry, pokud je to to, co od te hry cekas, tak OK
- co se mi libi - prace s mestem (vylozene karty), pomerne dobre odliseni civilizaci diky cultural policies, ktere jsou unikatni pro vsechny, deterministicky zpusob boje na mape, zmeny strategie jednotlivych civilizaci diky zmenam aktualni cultural policy
- co se uplne nepovedlo - v posledni tretine hry byla vojenska moc v podstate na nic (mozna je to dane hrou ve 2) a vetsi sanci na vyhru mel ten, kdo byl pripraveny kupovat na konci hry vic karet, ty delky tahu

V chystanem rozsireni by meli predstavit variantu, kdy se tahy zkrati a hraci hraji postupne jednotlive akce - mozna to trochu pomuze.

Opravdu dulezite je do toho jit s tim, ze je to primarne deckbuilding - potom od toho clovek dostane to, co cekal (a taky bych rekl, ze obecne deckbuildingy moc nemusim ve vice nez 3 lidech, protoze tam je vzdycky cekani na tahy ostatnich hracu).

Ja osobne jsem rad, ze jsem hru poridil. Ma celkem potencial a bavi me.

3.6.2020 12:31:10

hm
Všiml jsem si, že Petr hru prodává. Dojmy tak asi nejsou úplně dechberoucí :D Zvlášť po tom, co teď vymňoukli s tou jejich kampaní.

16.6.2020 18:16:55

prostoje
My hráli zatím taky jen 2 hry, jednou ve 3 a jednou ve 2, vhledem k tomu, že jsme se teprve hru učili tak ty prostoje tam byli, ale taky když čekám na ostatní hráče tam může přemýšlet na to jaké karty na své desce zahraju, aby byl můj tah optimální. Navíc ze začátku se na mapě nepotkáte tak minimálně v prvním věku nemusíte vůbec přemýšlet na tím co hrají ostatní.

25.1.2021 13:58:51

Hrani
Hrajeme ve dvou. Prvni zahrani bylo kostrbate. Hrali jsme bez minirozsireni kvuli nauceni. Ted hrajeme se vsim vsudy a hlavne monstra jsou zajimavy prvek. A musim rict, ze jak jsem byla po prvni hre skepticka, dalsi hry v plnem obsahu byly pecka. Co se tyce prostoju, tak pri srovnani treba s marsem bez rozsireni je to podobne. Ale tohle by rozsireni z lonskeho KS melo nejakym zpusobem resit.
Vim, ze v deskofobii to nemelo uspech. U nas se ale hra chytla a za me fajn investice.

28.1.2021 13:09:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj, tady jsem sepsal nějaké svoje dojmy :).

https://deti-noci.cz/2023/08/jine/herni-okenko/monumental/

 

Tomovo herní okénko 
https://www.facebook.com/Tomovoherniokenko

21.8.2023 08:49:23

Vybíráme z Bazaru

The Grizzled
The Grizzled
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas