Mölkky - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: undefined
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 0
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

„Já bych si zahrál petanque!"
„Já bych radši 701 v šipkách."
„A já bych dal bowling."
„Tak víte co? Dáme M
ölkky! To si užijeme všichni!“

Mölkky jsou zabávná zahradní hra, která prověří vaši zručnost. Cílem je hodem asi 20cm kolíku spodem srážet kuželky (šikmo seříznuté kolíky s čísly) za co nejvýhodnější počet bodů (to ale není zákonitě ten nejvyšší).

Příprava a průběh hry:

Na začátku se stanoví házecí čára a kuželky se rozestaví do předem daného základního rozestavení. Pak už se jen hráči střídají v házení. Zajímavostí je, že po každém sražení se Mölkky staví na místě, kde skončily, nevrací se zpět do původního rozestavení. Postupem hry se tak čím dál víc rozlézají dozadu a do stran, čímž je trefování obtížnější.

Bodování je vcelku snadné. Při sražení jedné se vám připíše její bodová hodnota (1 až 12 bodů), zatímco při sražení více kusů jde o tolik bodů, kolik kuželek padne. To vede k potřebě mířit a snažit se trefovat cíle jednotlivě a, alespoň ze začátku, spíše vyšších bodových hodnot. Komplikací může být pravidlo, že při třech nulách v řadě hráč vypadává ze hry.

Nejnáročnější boj ale nastává ke konci hry, kdy je třeba padesátibodový účet „zavřít“ naprosto přesně. V případě přešvihnutí se vaše skóre vrátí na 25 a začínáte nanovo.

Konec hry: 

Vítězem se stává hráč, který hru první ukončí získáním přesně 50 bodů.

Autor: Tempest

Vybíráme z Bazaru

Kaskádie
Kaskádie
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas