Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nekompletni krabice

Ahojte! Dostal jsem od kamarada Memoir 44. Jeho presnou historii neznam, ale bylo v ni zainteresovano nekolik majitelu a nekolik skolnich kabinetu. Vysledkem je, ze ve hre chybi miniatury a par dalsich komponent. Dilky mapy (hexy) a karty jsou vsechny, chybi 3 kostky, nejake kartonove kolecka a stity a asi 15 tanku, 10 postav pechoty a sem tam nejaka dalsi miniatura.
Muj dotaz je: Je hra v tomto stavu hratelna? Kolik se tak bezne pouziva v partii tanku, pechoty a ostatnich miniatur? Spojenci maji misto 24 tanku k dispozici pouze 14, to vidim asi jako hlavni nedostatek.

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.
12.5.2018 08:05:37

hratelnost

Hratelné to bude, ale musíš figurky něčím nahradit. Záleží podle scénářů na co jaký potřebuješ dílky terénu můžeš vyfotit a pak vytisknout. Rozhodně to nebude plnohodnotný zážitek ale hrát se to bude dát. Ve hře figurky rychle ubývají.Tankové bitvy si asi neužiješ ale mě moc nebaví je to opravdu komu padne špatně kostka prohraje. Ve spoustě scénářů je pouze pár tanků. horší to bude s vojáky. Můžeš to udělat tak že dáš trojici a k trojici přidáš jednoho z druhé armády když utrpí ztrátu tak ho odděláš jako prvního.

12.5.2018 11:14:02

komponenty
hlavně že máš karty.

jak píše yodle 100% zážitek to nebude ale půjde to.

Hexy často nejsou potřeba všechny a pokud by byly tak ideálně dokopíruj-vytiskni.

U jednotek doporučuji vytvořit žetony 1/2/3 a na hex přiložit k jednomu modelu jednotky a postupně ubírat žetonky místo modelů.

12.5.2018 21:24:07

...
Bez karet a hexů krajiny hrát hru nelze. Ale ty je máš. Kostky nahradíš více hody. Druhá věc jsou scénáře na které potřebuješ třeba všechny tanky. Zvláště tam kde máš speciální jednotky SS Panzerwaffe kde musíš mít 4 tanky na jednom hexu. Což se dá nahradit kolečkem žetonkem (counter) počtu tanků a na něj umístit vždy jen jeden tank a je to dokonce i lepší, protože ty 4 tanky se na jeden hex nevlezou, blbě se to bere a přemisťuje...pokud ti chybí překážky (ostnaté dráty, pytle s pískem, musíš si je vyrobit)

Všechny ofiko žetony se dají najít na netu naskenvané ve vysoké kvalitě, není problém si je vytisknout, nalepit na karton a vyříznout.

14.5.2018 09:19:54 | Upraveno autorem (porovnej)

chybějící figury
bych řešil žetonem jak píše Tharr. Pokud máš doma třeba studenou válku, máš vyřešeno... Co k čemu potřebuješ je patrné z knihy scénářů (včetně počtů...)

edit: nebo žetony zranění z AH :-) Však je to v podstatě to samé...

14.5.2018 09:57:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Diky
Diky za reakce, zkusim nejak vymyslet ty zetonky pod plast s poctem. Puvodne jsem myslel, ze bude stacit jeden s 2 na jedne a 3 na druhe strane - bez zetonku jedna, s zetonkem 2 nebo 3 jednotky. Ale ted mi do toho vlezly zminene ctyrtankove cety, takze bude treba asi i zetonky se 4.
U barikad chybi max jeden od typu, to snad nebude problem nahradit necim jinym. Snad jen ty pytle s piskem se budou vyrabet spatne, jinak staci i zetonk.

Jedna doplnujici otazka: Kdyz uz jednotky nekde jsou, je dulezite, jaky typ krajiny je pod nimi? Ptam se proto, jestli to kolecko pod tanky muze zakryvat vetsinu hexu, nebo ho mam udelat radsi mensi, aby bylo videt i co je pod nim.
_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

14.5.2018 10:33:13

Ano,
je důležité kde jsou. Jednotky mají útočný postih při boji z a na určitá pole (tanky-město, les...).

Pravidla máš? Možná si je nejdřív pročti, než se do výroby pustíš. Najdeš tam odpovědi na spoustu otázek...

14.5.2018 10:40:27

Hmm

Zkus nejdriv napsat do Days of Wonder, zda by nebyli ti ochotni prodat nejake "nahradni diky". Vetsina firem s tim problem nema.

14.5.2018 13:32:14

...
BMAJTZ: to je zajimava myslenka, zkusim! Mas nejaky overeny "duvod chybejicich dilku"? Snedl pes? Poztracely deti?

Pelly: Pravidla mam, az budu mit chvilku, tak se do nich pustim, jen jsem chtel napred vedet, jestli to ma vubec cenu cist, nebo to budu datavat na bazar na "nahradni dily".

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

15.5.2018 11:29:01

hmm
Klidne tam napis, ze jsi je poztracel.

16.5.2018 09:26:32

lacko
Napíš do Days of Wonder. Maju na to dokonca formular kde vyplníš, ktoré komponenty ti chýbajú. Ja som kúpil memoir tu cez bazár a chýbal tam spojenecký vojak a nemecký tank. Obidve mi poslali zadarmo.

17.5.2018 06:03:33

Vybíráme z Bazaru

East India Companies
East India Companies
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas