Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

operace "Cobra"

Autor: Theokrytos | 1 hodina 30 minut | 3.7.2015 | 1

Hra: Memoir '44

Hráči: Theokrytos a 1 neregistrovaný

Touto operací chtěli američané docílit opuštění pekla v živých pplotech a dostat se více na jih Francie, kde by jejich jednotky získali větší prostor k manévrování.

US začali útokem na jejich levém křídle, kde zaútočili na německé jednotky schované ve vesnici, podporované jednotkou tanků Panther. Tento útok byl odražen, jakožto jeho druhá vlna, za veliké pomoci obrněné divize. mezitím se američané snažili vyrazit i na pravém křídle a vytvořit předmostí v blízké vesničce, a uzavřít jednotky zbylé v centru do kleští, což se jim opět nepovedlo. Němci neustále před americkou palbou ustupovali mezi živými ploty, pronásledování americkou pěchotou, což se jí stalo osudné.

Mezitím dorazila německá vzdušná podpora, která udělila těžké ztráty v řadách obrněných jednotek ameriky. Mezitím se k frontové linii přesunuly zbytky panzer divize Lehr, které drželi v odstupu dvě brigády amerických obrněnců.

Američané prolévali krev vojáků mezi živými ploty, neustále obkličování a zahánění nemeckými tankovými jednotkami.

Poslední velký plán amerických jednotek spočíval v průlomu frontové linie v centrální části, k čemuž nepřítel nashrmáždil tři tankové brigády. První se stočila na pravé křídlo, kde chtěla podpořit zbývající jednotky v jatkách mezi ploty. Zbylé dvě brigády však byly zmáčknuty do kleští agresivní taktikou německých obrněných jednotek, která je dokázala zničit v jednom kole, což vedlo k definitivní porážce američanů v regionu.

Odehráno v: Bílovec (Okres: Nový Jičín)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sector 6 (raritní kousek)
Sector 6 (raritní kousek)
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas