Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Rozbřesk na pláži Omaha

Autor: Theokrytos | 1 hodina 0 minut | 29.6.2015 | 0

Hra: Memoir '44

Hráči: Theokrytos a 1 neregistrovaný

Za rozbřesku se na březích severní Francie začali vyloďovat americká vojska, za účelem neutralizace postavení nepřítele, překročení obávaného atlantického valu nepřítele a zajištění nejbližších měst.

Velkou výhodou byla předchozí výhra Rnagerů u Point de Huoc, kde eliminoval dělostřeeckou baterii, která měla děla zaměřena na pláž Omaha.

Úto začak na levém křídle, pěchota ve vlnách mířila k vyhlazené duně, kterou po staletí tvaroval příliv, mnozí se schovávali za protitankové překážky. Následovaly tanky, které se neohroženě rozjeli vstčíc dělostřeleckému bunkru na kopci, jejich útoky byly však proti silně opevněnému postavení málo platné. Německá posádka na tomto křídle, se zaměřila na likvidaci těchto obrněnců, což využili američané k přesunu ostatní pěchoty na tomto křídle, včetně Rangerů k bezprostřední blízkosti dělostřeleckého bunkru. Pod nátlakem těchto uksupení, byli němečtí dělostřelci nuceni opustit svá postavení, ihned nato padla posádka "těžkého kulometu" na protější skále.

Po tomto triumfu, se daly do pohybu jednotky na levém křídle, ty byly však rozdrceni německými obránci, jenž utrpěli jen mizivé ztráty. Do útoku se daly dva obrněné sbory, které se pokoušeli ostřelovat německá postavení na útesu, to se jim však stalo osudným. Pozornost se opět přesunula na pravé křídlo, kde se jednotce Rangers podařilo dobýt první francouzskou vesničku. Němci zareagovali stažením jednotek zálohy centrálního frontu směrem k vesnici, načež se na obloze objevili americké Mustangy a tyto německé jednotky značně oslabili. Poté se Rangers vydali k protiútoku na nejbližší bunkr němců, však zcela bez úspěchu. Po návratu Rangers do vesnice, rozhodlo německé velitelství o dělostřeleckou podporu železničního děla Ferdinand, které zbytky jednotek Rangers umlčeli.

První vlnu vylodění tak němečtí obránci úspěšně odrazili, druhá však již prorazila po celé frontě ale to je už jiná hra....

Odehráno v: Bílovec (Okres: Nový Jičín)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dobrodružné výpravy - Lhasa
Dobrodružné výpravy - Lhasa
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 14 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas