Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Pegasus Bridge - Tak jak to tedy bylo?

Autor: PatrikBolas | 1 hodina 30 minut | 17.7.2013 | 2

Hra: Memoir '44

Hráči: Nalex, PatrikBolas

Předmluva

Dnes ráno mi konečně přišel Memoir '44. Hrál jsem ho pouze jednou, někdy před půl rokem, za Rusy na zimní mapě a totálně mě to pohltilo. Až dnes jsem si ho pořídil. Ráno jsem hrál sám proti sobě první scénář, Spojenci obsadili oba mosty a zničili dvě jednotky, čímž potvrdili historii. Odpoledne jsem si opět sám zahrál druhý scénář. I přes přečíslení Němců vyhráli Spojenci, a to hlavně kvůli útoku jednoho vojáka, jenž na jeden hod třemi kostkami zničil tři tanky (byl vyznamenán). Třetí hra již byla s mojí sestrou, první scénář, moc ji to bavilo, ale nakonec za své Spojence prohrála a změnila tak historii. Nechtěl jsem zde popisovat partie, jendak proto, že nebyly tolik zajímavé, jednak proto, že se to nesmí :D

Úvod

Následuje tedy jedna partie, která se skládá ze dvou her. Pravidla totiž doporučují zahrát si každý scénář za obě strany a vítěze určit podle počtu medailí celkem. Nalex dorazil kolem šesté hodiny, v rychlosti jsem vysvětlil pravidla, já se chopil Spojenců, Nalex Němců. Válka začala...

 

Deník armádního generála Hajdy

Pegasus Bridge, 6. červen 1944, 0600

První hra

Nebál jsem se toho a vzal své levé křídlo před ostnaté dráty obehnané kolem kulometného hnízda a zahájil ne příliš účinnou palbu zpovzdálí. Nalex přesunul svou jednotku z Le Portu blíže k řece s úmyslem ostřelovat mé jednotky dobývající kulomet. Nechtělo se mi čekat a doufat, že postaví jednotku na most a utvoří tak velký houf jednotek, a proto jsem udělal letecký nálet na kulometné hnízdo a jemu přilehlou jednotku. Výsledkem byly dva mrtví vojáci za jednotku. Úspěch. Postupně jsem okolí vyčistil od Němců, až na ty zakopané ve vesničce u mostu. Ti však nijak nezastavili moje oblehnutí mostu. V průběhu této bitvy probíhala ještě bitva u mostu přes řeku Orne. Obě armády se přiblížili k mostu ze svých stran, načež byli Spojenci nuceni k ústupu zpět do lesů. Poté však předvedli famózní návrat, zničili jednu jednotku a most už ani obléhat nemuseli, neboť tato bitva byla vyhrána. Historie se opakovala.

Druhá hra

Po výměně stran a znovuzrození jednotek na svých místech, Nalex - Spojenec započal bitvu. Nahlas mi řekl svou ideu, abych se i já zamyslel, jestli to je možné. Uvažoval o stažení svého levého křídla k rybníku a následně celou armádu poslat k řece Orne, kde by jistě s takovou převahou zničil mé dvě jednotky a obsadil jeden most. Poté by se vydal na druhý most za účelem zničit pouze jednu jednotku. Věděl, že bych neměl moc co dělat, protože bych musel přelézat přes ostnatě dráty, opustit pytle s pískem, vzdát se krytí ve vesnicích a v neposlední řadě ztratit kontrolu nad mostem Pegasus. Nakonec to neudělal, no a možná měl. Nalex nechtěl jako já okukovat za drátama, a tak se vrhl přímo do nich, přičemž místo útoku ostnaté dráty přestřihal na dvou místech. Od Němců se tedy dočkal pěkné sprchy a jedna jeho jednotka zpanikařila a utekla. Následovali další a další nepovedené nájezdy. V jednu chvíli měl pobito kolem deseti vojáků, zatímco já tak maximálně dva. Kulomet holt udělal své. U řeky Orne to začalo vřít, ale Spojenci si prostě nedovedli poradit s Němci v lese a za řekou. Utrpěli tak velkou porážku, kterou major Howard se svým dokonale naplánovaným, nečekaným útokem určitě nečekal. Historie, tedy, byla přepsána.

Závěrem

Sice jsem jako osoba vyhrál já, ale co se historie týče, ještě není rozhodnuto. Uvidíme, jak si ve statistikách Pegasus Bridge povede v budoucnu.

Ihned po těchto dvou hrách jsme dali druhý scénář, který naleznete v dalším příspěvku. 

Odehráno v: Věšín (Okres: Příbram)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Similo Strašidla
Similo Strašidla
Akt. cena: 120 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas