Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–5 |
Doporučený věk: | od 12 let |
Herní doba: | 120 min |
Herní svět: | Sci-fi |
Herní kategorie: | desková hra |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Jacob Fryxelius |
Rok vydání: | 2016 |
Sdílej: |
Pořízení Venuše a Kolonií kvůli kartám projektů
Zdar, mám doma Mars s Předehrou a ocenil bych více karet. 20 promo karet už mám, dalších 7 promo karty pořídím, až vyjdou česky, i když jedna karta vyjde na nekřesťanské peníze.
Napadlo mě pořídit si Venuši a Kolonie čistě kvůli kartám projektů a korporací s tím, že specializované karty využívající nové mechaniky ve hře (které na naše hraní nemá potenciál) dáme bokem.
Co si o tom myslíte? Jsem jediný, koho to napadlo?
Ahoj,
určite nie si jediný, koho to napadlo :) osobne karty vytriedim, ak nehráme niektoré z rozšírení. Ono je ich dosť málo takých, ktoré majú zmysel hrať bez daného rozšírenia. Karty si môžeš pozrieť napr tu: https://ssimeonoff.github.io/cards-list
vyhodnoť si, či sa oplatí. A nakoniec budeš hrať aj tak so všetkými rozšíreniami :D
Mno
Ja bych to taky nedelal. Bal bych se vyvazenosti symbolu.
Mam nahrano opravdu hodne a podle me to neni potreba. Za me urcite nejlepsi zaklad s predehrou + desky. Jestli jses fanousek, tak dokup ostatni a na rozptyleni obcas pridej jine rozsireni …
Momentálně mám asi už vše, co je nutné - základ, předehru, Hellas, KS hráčské desky a 20 promo karet.
Těch karet je ale málo…
Každopádně díky za reakce
Zalezi, co si predstavujes pod pojmem “nova mechanika”. Pokud vubec nic noveho, tak z cele Venuse by pro Tebe byly pouzitelne jen cca 3 karty. Pokud bys akceptoval plosiny (ktere se mechanicky nijak nelisi od mikrobu), tak by tech pouzitelnych karet bylo vic, a to jak ve Venusi, tak v Koloniich.
Mimo to si myslim, ze zrovna Venuse ale de facto zadne nove mechaniky nepridava. Je tam jen jedna stupnice navic, ktera funguje mechanicky stejne jako stupnice kysliku nebo teploty s tim, ze ani neni potreba ji splnit pro ukonceni hry. Je to typicke rozsireni “more of the same”.
Kolonie jsou samozrejme jina vec, tam uz je zcela nova mechanika letu.
Chci se zeptat, těch 20 promokaret je přímo vázaných k Neklidu/Venuši/Koloniím? Nebo mohu přidat jen k základní hře?
Dříve jsem míval Mars komplet, ale po několika zahráních je prostě stejně nejlepší jen základ a předehra, takže rozšíření šla pryč.
@ondaR_OL Krome jednoho promo projektu, ktery je k Neklidu, jsou ostatni promo projekty pouzitelne i ciste v zakladu. Nevim, jak je to napaklikovane, je mozne, ze v tech 20 promo kartach je i 5 promo karet Globalnich udalosti, ktere samozrejme pouzijes jen s neklidem.
Těch 20 promo karet je v drtivé většině k základu, toho bych se nebál.
Jinak nechci další herní plán ani lodě, které budou zabírat vzácné místo na stole.
Nejlepší by bylo další rozšíření obsahující hromadu nových karet, v což nedoufám.
Díky za rady, počkám si na dalších 7 promo karet (tučňáci!) a budu se snažit nekoupit big box :)
Taky si muzes vytisknout libovolne karty z GIGA/EPIC rozsireni, jsou jich tam stovky :-) https://boardgamegeek.com/thread/2293920/terraforming-mars-giga-expansion-ares-pathfinder-b
Za mě když vezmu
Kolonie nove karty (korporace, projekty jasny…), tak je super ta mechanika s koloniema , kde se da dost dobře zasobovat vecma, ktere zase trochu urychli moznost rustu
Neklid - je taky fajn ze to prinasi neco noveho , ale zase to zaroven ze zacatku naopak pribrzdi
Ale prijde mi idealni mit uplne vsechno , pozdeji se muze prave litovat, ze neco chybi do sbirky a moznosti lepsiho hrani. Coz me strve u starscih her, ta nemoznost sehnani uz :-(
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Prodám velkou sbírku PathFinder pawns & tiles
Akt. cena: 10000 Kč
Končí za: 4 dny