Mariposas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Elizabeth Hargrave
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Rozmnoženie motýľov na konci kola

Na túto hru sa celkom teším, dúfam, že sa k jej vyskúšaniu dostanem niekedy na budúci týždeň.

Zatiaľ som si aspoň preštudoval pravidlá, a tam ma zarazil jeden bod pri krokoch, ktoré sa robia na konci kola.

4. Máte-li ještě nějaké motýly 2. generace, kteří nejsou na herním plánu, můžete nechat jednoho z nich zdarma vylíhnout (neplatíte žádné žetony květin a nemusí se nacházet v sousedství symbolu klejichy). Položte jej na některého ze svých motýlů  1. generace.

Hneď za tým totiž nasleduje:

5. Odstraňte všechny motýly 1. generace z herního plánu.

Nebolo mi teda jasné, prečo by sa mal ten nový motýľ klásť navrch pôvodného motýľa, a nie vedľa neho ako pri štandardnom rozmnožovaní, keď aj tak hneď vzápätí bude treba toho motýľa zpod neho zobrať preč. Ešte by som chápal, keby nasledoval krok 2 až po tomto kroku 4, keďže vtedy by to mohlo ovplyvniť vyhodnotenie niektorých cieľov daného ročného obdobia, ale takto mi zmysel toho pravidla trochu uniká.

Tak som si len chcel overiť, či som neprehliadol nejakú súvislosť s nejakým iným pravidlom, pri ktorom by to malo nejaký praktický význam.

1.7.2021 10:27:40

Tak ono je ve výsledku jedno, jestli ho položíte na něj nebo vedle něj, jde o to políčko, na které ho kladete. A jde jen o to, abyste si omylem nedal z herního plánu jedničkového pryč (po jaru všichni umírají) a neopomněl si ještě toho dvojkového dodat. Takže se nejprve dodá ten dvojkový a hned vzápětí ten jedničkový umírá.

Co jsem někde odposlechla, tak toto pravidlo (líhnutí jednoho motýla takto zadarmo) je vlastně kvůli tomu, že tím, že se jedná o rodinnou hru, tak se ve výsledku nestane, že by vám celá jedna generace vymřela. Když budou hráči zkušenější, tak se tenhle krok dá vypustit a každý se pak musí spoléhat jen na svoje motýli. 

Protože takhle se na to spolehnu a využiji toho, že po konci každého období budu mít jednoho motýla zadarmo. Takže pokud se ke konci léta rozhoduji, jestli povýším dvojkového nebo trojkového, tak povýším samozřejmě toho trojkového, protože na konci léta se mi ten dvojkový povýší sám zadarmo.

7.1.2023 21:54:58

Vybíráme z Bazaru

Pax Emancipation - nova, poze rozbalená
Akt. cena: 610 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas