Maquis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 1
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: (Web published)
Autoři: Jake Staines
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

FAQ

Sestavil jsem seznam otázek a odpovědí, při kterých jsem si nebyl jistý správným řešením či postupem (zdrojem informací bylo fórum na BGG). Pokud byste měli nějaký dotaz nebo víte o nějakém problému či jeho řešení, směle pište, ať tomu přijdeme na kloub :)

1)
Otázka:
Může být aktivován odbojář, aby provedl v rádiu akci Shoz zásob (aby byly na louku dodány zásoby) i když nemá bezpečnou cestu do úkrytu a bude pak zatčen?

Odpověď:
Louka nepředstavuje konkrétní známé políčko. Váš odbojář se musí z rádia vrátit, aby ostatní věděli, kde bude shozen výsadek. Jinak jej nikdy nenajdou.

2)
Otázka:
Tato otázka se vztahuje na odbojáře (který zde zůstává) a také na misi INFILTRACE. Musí odbojář, který odešel na tuto lokaci, být schopen se na konci každého dne vrátit zpět do úkrytu? A pokud není, je pak zatčen a prohráváte misi/hru?

Odpověď:
Nemusí být schopen se vrátit zpět do úkrytu protože agent zůstává na místě (na kartě mise). Bezpečný návrat se vztahuje až pak na oba odbojáře po splnění všech cílů mise.

3)
Otázka:
Je možné vyslat jednoho ze svých makistů na kartu mise, aniž bych měl předem všechny předměty potřebné ke její splnění, i když na konci kola bych pak získal chybějící předměty (s dalším makistou) a splnil tak požadavky mise?

Odpověď:
Prostředky získané během dne mohou být použity později v daný den k úhradě další akce.

4)
Otázka:
Když vykonávám akci získání výbušniny u chemika, můžu při jedné aktivaci odevzdat více léků a získat tak více výbušnin? Nebo musím při každé akci vyměnit 1 za 1?

Odpověď:
Každá akce je samostatná, takže výměnu lze provést pouze jednou. Provedení více výměn by znamenalo více akcí.

5)
Otázka:
Jak správně splnit misi SABOTÁŽ? Zůstávají Makisté pro splnění mise umístěni na kartě (na prvních dvou políčkách pro umístění)?

Odpověď:
Ne. Abyste splnili dílčí úkol (umístit svého člověka do továrny) musíte jako akci umístit na kartu svého odbojáře. Na konci kola se ale pak makista vrací zpět do úkrytu, nezůstává na kartě. Pozor, při svém návratu ale může být zatčen (přesto úkol splní, protože na kartě je symbol oranžového štítu… viz pravidla).

6)
Otázka:
Jak správně splnit misi PŘEHLÍDKA MILICÍ? Mám donést zbraň na Rue Baradat nebo na kartu mise, když je na ní zobrazen rámeček se zbraní?

Odpověď:
Pro splnění mise stačí donést pouze jednu zbraň v den konání přehlídky na Rue Baradat. Jedná se pouze o ten jeden konkrétní den z několika možných, který si sami vyberete a doručíte zbraň. Pouze v tomto kole, kdy splníte zadání mise, bude váš makista účastnící se akce zatčen, a bude uzavřena cesta mezi Rue Baradat a Překupníkem.

* * * * *
Board games klub, Trenčín
29.12.2020 15:40:15 | Upraveno autorem (porovnej)

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Velbloudí dostihy CZ - jako nová, nesehnatelná!
Velbloudí dostihy CZ - jako nová, nesehnatelná!
Akt. cena: 1099 Kč
Končí za: 14 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas