nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Mage Knight: Ultimátní edice

Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lavka Games
NECA
Pegasus Spiele
SD Games
WizKids
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Úderníci - třetí schopnost

"Sniž jeden útok nepřítele o 3. Jakákkoli zranění z tohoto útoku musí být přiřazena této jednotce, a to i kdyby byl nepřítel vražedný."

Příklad: Útočí na mě Kostlivý drak (útok 8, vražendý, ochromení). Použiji schopnost úderníků, útok draka se sníží o 3, tudíž 4. Zranění jde do úderníků. 3 zranění jsou jasná a to poslední musím rozdělit jinam nebo se "ztratí"?

11.2.2019 14:20:40

cze.oi

Jed dá druhé zranění jednotce. Brutální když neblokuješ, tak se dvojnásobí, to pak můžeš klasicky posílat nejdřív do jednotek a tak ho snižovat než jde do tebe.

0 | 15.2.2019 08:26:30

Zraneni jednotek

Pri otrave das jednotce 2 zraneni -> leceni je narocnejsi (2 zraneni na level 3 jednotce = 6 bodu leceni, da se i postupne, 1 kolo jedno zraneni, 2. kolo vylecit uplne).

Brutak zdvojnasobi utrzene zraneni, pokud neni utok zablokovan, tak rozdelis dvojnasobek poskozeni. Utok sila 4, neni blok -> 8 poskozeni, jednotka ma armor 5, dostane 1 zraneni a zbyva 3 poskozeni -> dalsi jednotka nebo postava.

Upraveno autorem (porovnej)

0 | 15.2.2019 08:17:02

zranění jednotek

Omlouvám se všem, každou jednotku opravdu můžete zranit pouze jednou... ale... to neznamená že může dostat pouze jedno zranění... protože existuje schopnost nepřátel JEDOVATÝ. Tohle bohužel ve všech překladech dělá trochu bordel... viz jakákoliv vs. jakékoliv.
V údernících se slovem jakákoliv myslí fyzikální, ledový a ne počet jak jsem si myslel původně.

0 | 15.2.2019 07:35:53

. > Jelikož nejsem fanda zraňování jednotek, tak tohle nemám nahrané. Proto se raději zeptám. Když zraňuji jednotku s ochromujích útokem, je zničena. Když jedovatým, jde mi jedno zranění navíc do balíčku. A co se děje pri brutálním útoku? - cze.oi

Udernici

V originale je "Any damage from that attack must be assigned to this Unit first, even if that enemy had Assassination."

Dulezite je to "first", pravidlo o zraneni kazde jednotky jen jednou plati i pro ne.

0 | 14.2.2019 21:54:53

. > Druhé zranění jde tedy už do mě, děj se co děj. Jo? - cze.oi

Udernici

V originale je "Any damage from that attack must be assigned to this Unit first, even if that enemy had Assassination."

Dulezite je to "first", pravidlo o zraneni kazde jednotky jen jednou plati i pro ne.

0 | 14.2.2019 21:54:53

Celyl

Já myslel že každou jednotku můžeš zranit jen jednou... ;) A z toho jsem prostě vycházel.
________
Nechť Pán zatlačí a Paní zatáhne.

0 | 13.2.2019 16:12:55

zranění

Odpověď je jednoduchá... všechna zranění jdou jednotce, takže jednotka bude mít na sobě dvě zranění.
Co na tom nechápete? Vždyť je to přímo napsané na té jednotce :-).

0 | 13.2.2019 15:16:30

.

Ale z nějakých jiných efektů může jednotka dost na sebe i víc zranění, takže má pak třeba dvě a je složitější ji uzdravit. Nemohlo by to tady být stejné?

0 | 13.2.2019 14:37:18

..


Dle mého názoru jde zbytek do tebe.

0 | 13.2.2019 10:57:52

.

To je zajímavá situace. To by mě také zajímalo. Jednotce můžeš dát pouze jedno zranění, tudíž bych předpokládal, že to zbylé bych musel poslat do sebe, nebo jine jednotky, což ale vlastnost úderníků zapovídá. Zvláštní.
_________
Nechť Pán zatlačí a Paní zatáhne.

0 | 11.2.2019 16:17:33

Právě> Mate mě "jákakkoli" a "musí". - Nearis

Utok


Myslim, ze potom doblokujes utok regulerne (znizeny o 3), pripadne nedoblokujes a musis to potom dat do seba co v pripade ochromeni nie je med lizat

0 | 11.2.2019 15:13:40