Machi Koro - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Masao Suganuma
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

dojmy

Ahoj, když už máme Machi Koro i česky, tak obligatorní otázka - jaké to je? hodí se to i pro dva? jak se to hraje? atd.?
23.6.2016 10:57:41

mé stručné dojmy
Zatím jsem to hrál třikrát a ostatním se to líbilo pro tu jednoduchost. Já si ale říkám, kde je v tom ta hra? Moc možností na výběr ve svém tahu moc nemáš a vliv náhody je obrovský. Za mě palec dolů. :-(

23.6.2016 11:37:00

dojmy
Mám za sebou pár odehraných her ve dvou a jednu ve čtyřech.
Berem to čistě jako oddychovku, vlastně u tý hry nemusíš přemýšlet, po čase určitě omrzí. Jen házíš kostkou (nebo dvěmi), a podle čísla co ti padne můžeš něco postavit nebo za to obdržíš nějakej ten peníz..
Ve čtyřech už to bylo o něco zajímavější (kvůli dvoum kartám na "kradení" peněz), hráli jsme to s nehráči a okamžitě pochopili a docela sme se u toho zasmáli. :-)

Takže fajn odreagovačka a určitě ideál pro lidi co deskovky neznají,nehrají. A myslím že to bude zábavné i pro děti.

23.6.2016 12:34:33


Rodinná/hráčská hra
Tady je dobré si říct, jakou hru chcete hrát. Ta základní hra je opravdu koncipovaná jako jednoduchá rodinná hra s výrazným prvkem náhody a opravdu baví široké masy. Chcete-li více hráčskou hru (pořád to není žádný hardcore), ve které je více možností i interakce, zkuste hru s rozšířením.

23.6.2016 13:59:32

mě se líbí
I u základní hry musíš koukat ať máškarty na každou možnou kombinaci, v rozšíření je toho víc co řešit.

23.6.2016 15:40:45

Dojem
Tak po odehrání asi osmi her, jsou mé dojmy takovéto. Jsem docela zklamán. Míra náhody je tam velká, není tam prakticky co vymýšlet. Jen nakoupit karty a čekat co padne na kostce, či kostkách.
Rozšíření mám, pokusím se ho do hry zakomponovat, ale pokud to dopadne podobně jako se základem, krabičky založím a asi se na ně bude nějakou dobu jen prášit.
Pro úplného nováčka, nebo děti to může být dobrá hra. Mě to tedy moc nezaujalo a abych to napsal na plno, nebaví mě to.
Hrál jsem to tedy jen ve dvou, možná pokusím sehnat i více hráčů, ale nemyslím si že to tu hru nějak zpestří. Hawk

6.2.2020 11:28:55

ano, je to tak
hra je přístupná dětem (7 let je Ok) a to že jste hráli ve 2 má na hru docela zásadní dopad. Jde o to, že zelené karty si musíš hodit sám, modré a červené mohou (musí) hodit soupeři, což ve 2 hráčích značně omezuje jejich použitelnost. Ve 2 v podstatě nemá smysl hrát na 2 kostky a nejsilnější budovou je obchod s potravinami (či jak se to jmenuje - 3 peníze za 4). Ve 4 mají tyto karty daleko větší potenciál. Zároveň mi přijde zajímavější hrát s dynamickou nabídkou karet - to z toho také dělá docela jinou hru...

6.2.2020 12:06:12

hráčská hra to není
ano je to spíše relaxační hra pro nováčky a ještě lepší pro děti - v podstatě je to trošku chytřejší člověče nezlob se, kdy místo jízdy do domku stavíš vítězné budovy a náhodu trošku omezuješ vhodnou skladbou balíčku... děcka to baví a už to hrají sami beze mě, takže to funguje, jak má :-)

6.2.2020 14:54:38

Vybíráme z Bazaru

Prodám Doom: Desková hra (CZ verze)
Prodám Doom: Desková hra (CZ verze)
Akt. cena: 1325 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas