Lumpark - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Good Games Publishing
Autoři: Joel Finch
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Nechce se tu někdo už rozpovídat o dojmech? Téma škodolibé konfliktní hry mě hodně láká… Věřím, že s překladem si RexHry vyhrály.. ale co ta herní doba? Na jednu stranu 25 minut působí jako svěží vítr ke všem těm hrám na dvě hodiny a více… ale není to pak zase moc krátké?

21.2.2023 14:37:27

Už jsem měl párkrát tu čest si hru zahrát v různých skupinách a pecka. Líbilo se to zatím všem se kterýma jsem hrál. Za mě jsou dojmy hodně pozitivní. Těch 25 minut je spíš na hráče, takže ta hra zas tak krátká není :)  Navíc ten čas platí, když už to mají lidi trošku najeté a znaj alespoň nějak karty. Chvíli trvá, než se novej člověk ve všem rozkouká, ale pak už hra docela sviští. I u prvohráčů jdou poslední kola svižně, protože karty už se protočí a každej už tak zhruba má přehled. Pravidlově je to jednoduché a co se kdy v kole dělá je hezky přehledně uvedené přímo na hrací desce. Prakticky stačí, aby to jen někdo znalý trošku moderoval a posouval vozíček po jednotlivých fázích. Není se v tom moc kde ztratit a zamotat. 

Možností škození je tam hodně, ale je to docela vyvážené. Soupeři se dají dost pojet, ale když člověk moc škodí, tak už nemá prostor na svoje pozitivní efekty (které dokážou dost pomoct). Případně si vyháže obranu před škozením ostatních nebo samotné hry (která hráčům v první polovině pomáhá a ve druhé naopak škodí…  možná i víc než samotní hráči sobě :-). Co jsem zatím hrál, tak se to škození omezilo spíš situačně a zpomalení nějakého hodně rozjetého hráče nebo přetáhnutí klíčového zaměstnance. Že by se systematicky šikanovali všichni u stolu a na svoje parky kašlali se mi ještě nestalo, ale nevylučuju, ty prostředky ve hře jsou. Navíc to jde hrát i v herním režimu bez škození, takže pokud si chce někdo jen užit budování zábavního parku, tak to tam je. A hra vypadá moc hezky… já jsem spokojen.

21.2.2023 15:59:24

@Ratman - jasně, už jsem koukal, že je to spíš tak 1-2 hoďky na hru. Což je tak akorát! Zdá se, že se dá i příjemně hrát ve dvou, což je vždy pozitivní.. a údajně se dá gameplay upravit výběrem témat: Roboti & Piráti jsou údajně méně konfliktní, více budovatelské a naopak Upíři a Nindžové jsou hodně útoční a škodolibí… - což vnímám také jako pozitivum :) Kvituju i to, že je to ten typ hry, kde stačí mít u stolu zkušenějšího hráče pro obsluhu a ostatní se pak snáze chytnou… No, už se nemůžu dočkat až to vyzkouším :)

2.4.2023 13:10:47

Další dojmy?  Také ve dvou hráčích, velká zábava? Pochopil jsem, že je to hra naprosto odlišná od ostatních…Jsou pravidla jednoznačná, co jak hrát (zejm. různé karty…). Díky.

19.4.2023 21:11:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Přidávám svoje dojmy:

https://deti-noci.cz/2023/05/jine/herni-okenko/lumpark/

 

Tomovo herní okénko 
https://www.facebook.com/Tomovoherniokenko

4.7.2023 09:41:20

Vybíráme z Bazaru

Hrabě z Carcassonne (německo)
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 12 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas