Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Stavba monumentu

Když zahraju akci: stavba monumentu" tak tím ukončím tah a všichni hráči stáhnou zpět své kněží z monumentů a resetují se zvláštní akce.

Otázka zní...resetuje se i moje právě zahraná akce "stavba monumentu"? Takže ji mohu příští tah opět zahrát, nebo jediná tato akce zůstane vyčerpaná a já musím čekat až někdo jiný bude stavět monument?

V pravidlech to není jasně napsáno a v podstatě to zcela ovlivňuje způsob výhry na postavený monument.
10.6.2018 14:20:26

Stavba monumentu
Ano, resetuje. Pokud chceš, můžeš hrát Stavbu monumentu pořád dokola.

Každý hráč má od začátku 6 žetonů blokování. To už naznačuje, že se Stavba monumentu neblokuje. Stavba monumentu je vlastně konec herního kola, kdy každý hráč má postupně několik tahů zakončených zvláštní akcí.

10.6.2018 15:08:17

Přesně tak!> Žeton využití speciální akce se na stavbu monumentu nepokládá a tedy si jej nemusíš brát zpět. - Khalashnikovf

Stavba monumentu
V tom případě to už dává smysl. Děkuji za odpovědi.

10.6.2018 20:55:14

Není za co> Rádo se stalo. Teď jsem procházel pravidla a je fakt, že to tam není až tak jasně napsané. Lepší by bylo, kdyby se ta akce Stavba monumentu ještě úplně vyčlenila ze Zvláštních akcí, aby pak v pravidlech bylo napsáno, že hráč provede Zvláštní akci nebo Stavbu monumentu. Pak by to bylo asi nejjasnější.

Teď jsem si promýšlel jednu zvláštní situaci. V případě, že by se zaslepovala i Stavba monumentu (protože by se to zaslepilo až po ukončení provádění akce), mohlo by dojít k tomu, že ten hráč, co udělal monument naposledy, by neměl žeton na zaslepení poslední zbývající Zvláštní akce. Měl by totiž žeton na monumentu a 5 dalších akcích, ostatní hráči by mělo žetony na svých 6 akcích. To je další odůvodnění toho, že se na Stavbu monumentu zaslepovací žeton nedává. - zruda

Vybíráme z Bazaru

Nájezdníci ze severu
Nájezdníci ze severu
Akt. cena: 1125 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas