Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Solo - dotazy na nevysvětlená pravidla

Mám dotazy v těchto otázkách:

1) Plamen na kostce nestvůr - pokud je nestvůra u monumentu a padne jí plamen a nemá koho sežrat, hrajete to tak, že nestvůra napadne monument nebo tak, že se nic neděje? Protože hláška o tom, že pokud se nemůže nestvůra pohnout, tak napadá monument, je pouze u symbolu přerušované šipky. Není to pod celým textem jako obecné pravidlo. Možná to má jakoby navazovat na předchozí pravidlo, ale i tak mi to přijde dost extrém, aby neustále se neustále pohybovali/ničili monument. Pak 3/4 kostky znamená ničení, to je fakt moc.

2) Božské síly - předpokládám, že když pošlu kněze se modlit, mám automaticky také nárok na božskou odměnu z 5 úrovně, případně té, která je aktuální. Můžete mi to někdo potvrdit? V pravidlech je jen, že základní akce modlitba probíhá stejně jako v základní hře.

3) Lze vlastnit červené území v druhé části hry nebo obecně i v první? Níže to ještě rozvádím..

4) Nabití artefaktů při přechodu fází? Při přechodu z 1 do 2 fáze se odkládají žetony z využitých zvláštních akcí. Ale nabíjejí se také artefakty? V pravidlech o tom není zmínka, přesto to někdo na youtube tak hraje. Z čeho by to vycházelo?

Dále shrnuji to, co jsem zjistil z FAQ:

Žeton slávy - našel jsem, že se vrací podle aktuálního stavu, i když ho máte u sebe ve vlastnictví. Tedy i když ho máte a nálada obyvatel se zhorší, tak ho musíte vrátit.

Vlastnictví regionu - pokud Perská armáda donutí mé hoplíty ustoupit, nezmizí žeton mé nadvlády, protože v pravidlech je napsané, že Peršané územím pouze procházejí. Na začátku druhého dějství vám akorát zmizí vlastnictví červených území. Pozor červená území lze vlastnit, ale né uzurpovat. V diskuzích někdo psal, že se nesmí ani vlastnit, ale o tom jsem nic v pravidlech nenašel. A nevím proč by se nemohla vlastnit když z nich mám odebrat svůj žeton nadvlády na začátku druhého dějství?? To jsem přece musel mít možnost je vlastnit. Nevím jestli by to tedy neplatilo až pro druhou část?? Pak také nevím, zda kdybych chtěl to červené území, ze kterého zmizel můj token vlastnit, tak zda na něm musím mít opět počet hoplítů nutný k ovládnutí daného území nebo tam stačí poslat 1, protože jsem to území už jednou dobyl a když bylo jednou dobyto, už se jen přebírá, dle základních pravidel. Ale Peršané ho jakoby dobýt musejí. Tak to fakt nevím, to jsem nenašel.
23.3.2020 00:04:26 | Upraveno autorem (porovnej)

V této diskusi není zatím žádná odpověď...

Vybíráme z Bazaru

Zoo Tycoon: The Board Game (České vydání)
Zoo Tycoon: The Board Game (České vydání)
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas