Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pohyb hoplítů -nejasnost

Ahoj,

v případě, že mám vůdcovství například 4 a v jednom regionu 4 hoplíty, mohu při pohybu hoplítů přesunout 2 do jednoho sousedícího regionu a dva do jiného sousedícího regionu? Nebo musím striktně přesunout všechny společně? Pokud mohu a při přesunu prvních dvou se ocitnou v regionu s nepřátelskými hoplíty, započne bitva a až potom se přesunují zbylí dva?

Děkuji všem!
28.11.2018 19:17:05

Pohyb hoplítů
Pravidla nemám u sebe, ale jestli si pamatuji správně, může se přesouvat jen do jednoho jiného regionu.

28.11.2018 19:22:01

Ne> To se týká pochodu, ale ne pohybu. - Khalashnikovf

Ahoj,
v základní akci "pohyb hoplítů" můžeš pohnout hoplítem z libovolného územi na sousední. Takže nemusejí být ze stejného, ani jít na stejný. Boje se řeší až po všech pohybech, str.9. Pak je ještě zvláštní akce pochod, kdy vezmeš libovolný počet hoplítů z jednoho regionu a dáš je všechny do jednoho sousedního.

28.11.2018 20:11:27

Pohyb hoplítů
Vida, nahlédl jsem do pravidel, a ono to tam nevyznívá úplně jednoznačně. Každopádně hráli jsme vždy jednoduše tak, že hoplíté se pohybují na sobě zcela nezávisle, každý "o jedno pole" kam chce. Mám-li tedy vůdcovství 4, mohu pohnout až se čtyřmi různými hoplíty (bez ohledu na to, kde jsou), s každým do některého z regionů, který sousedí s regionem, v němž se daný hoplít nachází (a každý může jít i do jiného). Potvrzuje to třeba i diskuze zde: https://boardgamegeek.com/thread/1980960/march-vs-movement-question
Nebavíme se samozřejmě o zvláštní akci Pochod.

Pokud jde o zahájení bitvy, tam je to jasné: Nejprve se dokončí pohyb všemi hoplíty (musí se ukončit akce Pohyb hoplítů), pak teprve započnou bitvy. Pokud přesun hoplítů způsobí bitvu ve více než jednom regionu, o pořadí bitev rozhoduje útočící hráč.

28.11.2018 20:29:23

Vybíráme z Bazaru

Toulavé věže
Toulavé věže
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas