Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Odměny za lov nestvůry.

Jestli jsem to dobře pochopil tak když hned při 1. útoku způsobím nestvůře všechna zranění (a na jednom z nich byl symbol kněze a na dalším artefakt)tak si musím vybrat jen 1 věc ze 3(artefakt nestvůry nebo artefakt nebo kněze - nemůžu si vzít všechny 3 ?).
Když to udělám postupně,to znamená že ji zraním tam kde je symbol kněze a ukončím lov dostanu kněze.
Při dalším lovu ji zraním tam kde je artefakt,dostanu artefakt a když ji při dalším lovu dám poslední zranění tak dostanu artefakt nestvůry.
Takže získám víc věcí (za cenu zranění)tím že ji budu lovit postupně než kdybych jí ulovil hned na poprvé ?
4.6.2018 16:18:23

Áno
... ale teda presne ako píšeš, vždy dostaneš minimálne jedno zranenie za neúspešný lov.

Doplnenie: A nezabudni, že vždy na teba aj príšera zaútočí, takže najskôr sa musíš vyhnúť zraneniu z jej útoku a potom dostaneš ešte jedno zranenie automaticky za neúspešný lov.

4.6.2018 16:29:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Doplnění Ludomyla
Když ji budeš mlátit postupně ve více tazích, můžeš mít více odměn.

Nezapomeň, že dostaneš více zranění, případně dalších zlých efektů podle zahrané karty útoku nestvůry, pokud to neubráníš. A navíc může jiný hrdina dojít k dané nestvůře a dorazit to, co jsi začal svým útokem, takže nemusíš už pak mít nic dalšího.

Jako hlavní efekt poražení nestvůry vidím v tom, že dostaneš žeton slávy dané oblasti, takže posléze můžeš použít zvláštní akci Uzurpování v regionu stejné oblasti. A navíc máš o krok více k vítězství, protože jedna z podmínek konce hry je zabití tří nestvůr. O artefakty, kněze a jejich kumulaci bych se až tak moc nestaral.

4.6.2018 22:50:01

Ukončenie lovu
Problém je aj ten, že nemožeš len tak ukončiť boj. Povedať si že už nebudeš pridávať dalšie zranenie. Mal by si bojovať kým to ide.

Hlavné ale je, že sa to skoro vobec neoplatí, z hladiska času, zraneniam ktoré dostávaš a blokovanie akcie lovu.

2.7.2018 16:02:43

můžeš> boj může svévolně ukončit... - Pelly

Informácia> Kde táto informácia je? Pretože v povodných pravidlách tá možnosť nie je (tam je len možnosť pokial nezvládneš dať monstru dmg, ale pokial máš kartu, tak útočiť viac menej musíš.
Bolo to vo FAQu, alebo v českom preklade? - Charybda

Charybda> Je to v pravidlech v kroku 1: Hrdina zaútočí na nestvůru: Hrdina musí nestvůře způsobit alespoň jedno zranění. Pokud toho hrdina není schopen nebo se hráč rozhodne nebojovat, lov okamžitě končí.

Odtud plyne možnost utéct z boje (resp. rozhodnout se nebojovat). - zruda

Zruda> No presne o toto mi išlo, to je preklad českých pravidiel v originále to takto neznie. - The player must inflict at least one wound to the monster. If the hero fails to do that, the hunt ends. - toto nie je dobrovolné ukončenie boja, ale to že proste nemáš kartu ktorou by si dal ten dmg. Podmienky ukončenia boja sú následné - Zabil si monštrum, 4 dmg do hrdiny, karta úteku monštra ktorú si neodrazil a nedokážeš dáť dmg. Nie že sa rozhodneš že nechceš. Neviem teraz či to je vo FAQu niekde dovysvetlené od AR. Kludne ma opravte ak ste našli niekde ofiko odpoveď od AR. - Charybda

Oficiální FAQ> Je to dovysvětlené i v oficiálním FAQ od Awaken Realms. Je možné, že český překlad už z některých oprav vycházel. - zruda

Oficiální FAQ> Ke stažení zde: https://boardgamegeek.com/filepage/163151/multiplayer-faq - zruda

to zruda> oki, je to možné chvílu som to nehrál a FAQ si nepametám a nemám ho so sebou, resp. sa naň momentálne nedostanem :) - díky za korekciu

Stále ale ostáva že sa to vo finále až tak moc neoplatí podla mňa :) - Charybda

Vybíráme z Bazaru

Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Valley of Tears - ve fólii - zásilkovna v ceně
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas