Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

lov nestvur


zdravim dotaz da se neak zastavit hrac ktery jede na prisery s heraklem a dojde mu dokonaly setup karet spustil draft a ziskal zese vyleci po stavbe monumentu artefak si lizl ambrozii a pak pritahovani nestvur xD ovladal asi 2 uzemi 1 hoplitu ale nakonec vyhral :D vse posilal modlit na zeuse :D a mel silu na max to maximalne ho s hrdinou sleedovat a snazit se dorazit priseru kerou nezvladne zabit na prvni pokud xD ze xD
15.6.2018 08:35:37

Ehm?
Prosím ještě jednou a česky.

Pokud někomu dojde dobrý set karet, může zabít nestvůru hned prvním tahem, nestvůra se nemusí ani dostat ke svému tahu.

15.6.2018 09:06:14

:)

jde oto ze hraci dosel dobry set karet a nemohli sme udal vubec nic abysme mu zabranili vyhrat na lov priser da se tomu neako zamezit hrac nemel vubec nic jen furt behal a heraklem a nicil prisery bez problemu

nadraftoval si pozehnani kere ho lecilo pri stavbe monumentu ziskal ambrozii a posilal kneze vzdy k zeusoj a jeste si lizl artefakt ktery pritahoval prisery o 2 pole knemu da se nato reagovat jinak nez se snazit dorazet prisery ktere nezabije napoprve mel vzdy v ruce 4 karty a pred lovem si dobral podle sily takze 3-5 xD da se nato nerako reagovat nebo proste mel stesti :)?

15.6.2018 11:41:39

překlad
On asi myslel jestli se dá nějak porazit hráč, hrající za Herakla s tím že mu přišli výborné karty na boj s monstry a jel jen na sílu. A že měl vítězství jasné i když měl jen 2 území a 1 hoplita.

15.6.2018 11:59:54

:D
těžké čtení :-) no jde o to si uvědomit, že tohle není žádná převahová area control. Těch cest k vítězství je více a podobně jako zbudovat velkou armádu je těžké i dobře se připravit na lov.

Pokud ostatní hráči nechali jednoho lovit nestvůry a mezitím se mezi sebou mlátili o území, vlastně tím rovnou rozhodli o své prohře.

Herakla bylo třeba zastavit hned zpočátku...obsadit pozice Dia, ulovit si taky nějakou tu nestvůru atd...

15.6.2018 14:40:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Y

nedá
Bohužel právě to je na této hře nejhorší a bude asi i důvodem proč se ji nakonec zbavím.
Podmínky vítězství jsou způsobem interakce nevyrovnané. Území, monumenty a chrámy jsou provázané a hráči mají spoustu možností jak je ovlivnit a přináší na stůl i mnoho konfliktu.
Na lov nestvůr se jako na jediný cíl nedá přímo reagovat, je to taková menší soliterní hra. Hráči který tak hraje to ale zároveň dává spoustu možností jak omezit ostatní aniž by se sám nějak zbrzdil.

20.6.2018 11:06:15

Samozřejmě, že dá...
Ve hře je celkem 7 nestvůr a nikde není napsáno, že musí do hry přijít všechny. Tedy pokud tu a tam hráči hrajícímu na nestvůry některý ze soupeřů nějakou nestvůru uloví, tak má smůlu a třetí neuloví... Pochopitelně, ve dvou je to obtížnější a má to tendenci sklouznout k tomu, že když na to hraje jeden, tak začne i druhý...

20.6.2018 11:52:31

Troška do mlýna
Připadá mi, že Y už je rozhodnutý o svém názoru na tuto hru a další příspěvek do diskuze ho jen těžko přesvědčí, ale podle mé zkušenosti není výhra na lov nestvůr tak úplně ultimátní a snadná, jak tady prezentuje. Tak za prvé (jak už bylo zmíněno), je to zdlouhavá cesta a hráč stavící monumenty nebo chrámy dokáže být podstatně rychlejší. Za druhé, můžeš mít plnou ruku bojových karet, ale pokud ti nepřijdou správné symboly, které se například potloukají v rukách soupeřů, máš problém. No a za třetí, zabít nestvůru naráz je sice fajn, ale vždycky to nejde a pokud hraješ s někým, kdy má s touto hrou aspoň minimální zkušenosti, je jasné, že ti načaté nestvůry vyžere a jsi zase na začátku. Takže není úplně pravda, že se proti lovu nestvůr nelze ubránit a u nás to rozhodně není nejčastější způsob výhry....

20.6.2018 16:38:47

Vybíráme z Bazaru

Wracking Crew scenar
Wracking Crew scenar
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas