Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Kněží / kněžstvo / modlitba / hrdinsky skutek

1) Jakmile hrac postavi chram, prida si do knezstva jednoho kneziho. Muze jej ale rovnou umistit k monumentu? Nebo to lze az pri dalsi akci modlitba?

2) Pokud vykonam akci modlitba, vylepsim si vsechny vlastnosti podle typu a mnozstvi monumentu u kterych mam svoje knezi. Je to tak?

3) Pokud mam jednoho kneziho u monumentu, ktery uz je lvl 3, tak bonus pri modlitbe je pouze z daneho radku lvl.? Nemohu si vybrat pokud by mi vice vyhovoval bonus z nizsiho radku? Nebo nescitaji se? :-)

4) Po zvlastni akci stavba monumentu se vsichni knezi museji odebrat ze hry. Nebude se pozdeji stavat, ze bude mit ve hre knezi jen jeden hrac? Modlitba je docela silna vec, kdyz pri kazdem kole prida +1 ke kazde vlastnosti (podle poctu monumentu). Nebo je for v tom, ze se budou hraci casto stridat u monumentu diky akci “stavba monumentu”?

5) Je mozne, ze jsem videl v nejakem videonavode, pohybovat se s knezimi po herni desce? Jakou by meli potom svoji roli? Podle me, to byla spise chyba.

6) Pokud ukoncim pohyb v regionu s zetonem hrd. skutku, muzu se ihned presunout plnit hrdinsky skutek?

7) Jakmile plnim hrdinsky skutek, napr. od pole c. 2, dalsi krok bude posun na c. 3 a hned v ten monent vracim postavu zpet na mapu a vyhodnotim bonus z hrd. skutku? A nebo toto probehne az v dalsi akci pohyb? Mate me tam ta sipka smerujici z “3” k bonusu na karte. Napovida to, ze z pole c “3” musim vykonat jeste jeden pohyb.

8) Pokud se postava vrati na mapu z hrdinskeho skutku, jiz se pohnout nemuze, ze?

9) Posledni dotaz: hrdina se do boje muze priplest, pokud se vede boj mezi hoplity a pridava k sile +1? Pokud vsak stoji sam, tak s nim bojovat nelze? Takze pokud stoji sam na uzemi jemu patricim a prijde jeden nepratelsky hoplita, tak uzemi pripadne nepriteli?

Diky za odpovedi :)
20.8.2018 08:01:26

Odpovědi:
1) ano dostaneš kněze do kněžstva, ale posílání k monumentu je základní akce, postavení chrámu a tím získání kněze je zvláštní akce, kterou hraješ až po základních, takže do chrámu může až další kolo.
2)pouze podle monumentu, kam jsi dal zrovna kněze
3)nesčítá, bereš ten aktuální bonus
4)k tomu nemám co říct, prostě to nějak vyjde, při stavbě monumentu se uvolní místa a ten kdo staví dostane kněze podle toho kolik ovládá v tu chvíli chrámů, další ve svém kole může udělat to samé. Ano může se stát, že jeden hráč bude mít hodně kněží, tak se musí ostatní postarat aby to tak nebylo ;o)
5)určitě ne, kněží se dávají jen k monumentům, v solo hře zelení kněží představují špehy peršanů, tak jestli to nebylo při sólo hraní
6)ano, nastoupit můžeš na krok, pro který splníš podmínky, klidně i na třetí a rovnou ho splnit
7)ne, třetí krok je poslední a hrdina se vrací na herní plán a bereš bonusy a žeton slávy
8)nemůže, pohyb jsi už spotřeboval na přesun na třetí krok hrdinského skutku
9)do boje se zapojeje automaticky jen jeden hrdina (teď nevím jestli achiles), pak ještě existuje myslím nějaké požehnání, které to umožní také, pokud je ale sám na uzemí a přijde cizí hoplíta a území už obsadil někdo jiný, tak ho přebere, nezávisle na přítomnosti hrdiny.

20.8.2018 08:24:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Modlitba

K te 2. Pridam si teda napr. k sile +1 (+dalsi vyhodu) pouze pri PRILOZENI kneziho k monumentu? Ne kazde dalsi kolo pri vykonani akce modlitba i kdyz uz nikoho nikam neprikldam? Knezi tam uz pak jen proste zabira misto?

20.8.2018 08:36:53

re:> ano je to tak jak píšeš, pouze při přiložení a pak do budování monumentu jen blokuje místo. - martz

ad 3
úplně přesně nevím, proč by se ti měl více hodit nižší řádek než aktuální. Nedává to smysl...

20.8.2018 09:16:50

To nedava :D> Mel jsem zato, ze u jednoho monumentu lze delat vice veci. Az ted jsem si precetl co vsechno muzou na vyssich urovnich delat :D Takze uz vim, ze to byla blba otazka. :-) - Enrique_ms

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne Winter Edition
Carcassonne Winter Edition
Akt. cena: 1499 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas