Lords of Hellas - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Rád bych se formou této oddělené diskuze zeptal na Vaše dojmy ze hraní?

Samozřejmě v současné době se dá hodnotit jen CoreBox, což může být zavádějící, ale základní herní mechanismy by měli být zjistitelné....čím hra trpí, co je povedené atd.

Hra má několik možností vítězství, takže se nejedná jen o masakr s nestvůrami, ale i diplomatickou cestu stavění monumentů atd....což by mohlo posloužit pro velkou škálu typů hráčů.
4.1.2018 11:49:45

sólová hra
Ahoj, hrál jsem asi čtyřikrát jen sólovou hru na table top simulatoru a bavil jsem se dost, přestože je solovka mooc těžká a ještě jsem nevyhrál. Lov nestvůr je zajímavý, bitvy armád jsou zajímavé i když obojí je udělané celkem jednoduše pomocí toho samého balíčku karet (pro nestvůry platí síla karty, pro bitvy síla i efekt). Pro mě největší plus je zapracování tématu do mechanik (a v solové hře i do příběhu), ve kterém se snad nedá najít slabé místečko. No, a když k tomu přidáte hru ve více hráčích a se skutečnou hrou na stole, tak to podle mě musí být naprosto super.

11.1.2018 13:56:16

Tabletop sólovka
2 JohnnyD
Od koho mas stazene podklady pro solovku (rengitam, MrAckle, replect)?
Nebo sis jedno PNP modifikoval sam? Docela rad bych to taky zkusil.

11.1.2018 14:14:43

tabletop sólovka
Od Replect. Používám tu jeho verzi. Jen jsem si přebral combat cards a trochu to urovnal. Když si mám vybrat artefakty, požehnání nebo scénář, tak si házím kostkou. Na solovkovej herní plán koukám v kompu, když potřebuju, desku perské invaze mám v gimpu a tam si po ní šoupu virtuálníma žetonkama. Akorát ty žlutý žetony v TTS jsou spíš do zlata, takže někdy splývají s pozadím. Máš si chuť někdy zahrát multiplayer?

14.1.2018 00:22:41 | Upraveno autorem (porovnej)

nějaké aktuální dojmy z hraní?
jaké to je? podobá se to něčemu (Cyclades, Kemet)?

10.4.2018 18:32:00

Dojmy
Vcera hra ve 4. Zatim veskrze pozitivni dojmy. Prislo mi to dokonce jednodussi, nez treba Kemet. Omezeny vyber hrdinu v zakladu vam do jiste miry urci strategii (prirovnal bych to mozna k CHaos in the Old World, kde Khorne je predurcen k boji...ale diky mnozstvi viteznych podminek je o hodne snazsi vyhrat i jinak). Plastova mestecka tomu hodne pomahaji, bez nich bych to ani nehral. Diky pozehnanim bude kazda hra trochu jina. Kdyz clovek prezije pulhodinu pravidel, tak hra je pak docela jednoducha a za hodinu, hodinu a pul je odehrano

13.4.2018 08:03:30

Za me.

Po prvnich dvou hrach prevlada spise zklamani. Hrano ve 4. A je to area chaos. Stavbu monumentu a lov monster u protihracu vcelku dobre pohlidate, ale chramy a kontrola nad kraji vam rychle utece. Do toho musite hlidat jake maji protihraci pozehnani a artefakty coz muze byt u konce hry docela dost polozek. Soustredit se na vlastni taktiku mi prislo vcelku nemozne. Sice jsem jednu hru vyhral, ale presne proto ze ostatni prehledli kolik mam templu. Figurky kapitola sama pro sebe. Mam sundrop a kvalita je priserna.

12.5.2018 16:57:06

re horysimus:

Taky mám za sebou pouhé dvě hry. Obě ve čtyřech a v podstatě všichni hráči byli až do konce ve hře o vítězství a o to jde. Ano, je to trošku chaos, ale to je právě to, co tu hru dělá zábavnou. Pozornost nesmí nikdy ochabnout, proto za mě palec nahoru.
Ale uznávám, ta hra je mnohem náročnější, než se zdá

13.5.2018 14:04:01

Naročnost

Mám rád náročné hry ale v rovině strategické. Né že musim pořád dokola koukat všem na karty požehnání, artefactu a do toho sledovat kolik má kdo templu nebo oblasti. Tohle mi přijde jak kdyby někdo zkřížil cosmic encouter s nějakou area control. Pro někoho šálek kávy, ja osobně si myslim že Scythe je někde mnohem výš.

13.5.2018 16:01:49

:)

ja teda nvm ale scythe bych rekl je uplne neco jineho

je to otazka vkusu treba me scythe dlouho nebavil :D

13.5.2018 16:05:32

Počítané vítězství
Problém u této hry bude v očekávání.

Nemyslím si, že tato hra by měla být klasickou eurovkou, kde si spočítáš své vítězství...právě naopak.

Jde o to si hru maximálně užít a nekalkulovat pořád kdo co má v ruce, kolik kdo má karet, jaké má kdo šance....na to jsou tu hry jiné

13.5.2018 22:33:01

cz verze už je v oběhu,
jaké to teda je? Toto je jedna z her, na které jsem se tak dlouho těšila, až si nakonec nejsem tak úplně jistá, jetli ji opravdu chci. :-D

3.6.2018 13:57:24

Ta jemna
A nebylo by lepsi domluvit se s nekym a zahrat si to, nez dat na nazor nekoho jineho?

3.6.2018 14:04:49

Pepsson,

samozřejmě...a doufám, že se k tomu někdy i dostanu. ;-)

3.6.2018 15:12:31

Dojmy po dvou hrách
Tento víkend jsem byl na brigádě u Albíků na Výstavišti v rámci Game Access Expo, kde jsem se tuto hru naučil a dvakrát zahrál pokaždé ve třech. Napoprvé jsme to nezahráli úplně dobře, především tedy fázi lovu nestvůry. Dva jsme se řezali o žlutý a červený region, třetího jsme nechali v poklidu vyhrát na dva obsazené regiony.

Druhá hra byla mnohem zajímavější. Nikdo moc nevěděl, na jaké vítězství hraje, protože i monumenty se stavěly tak nějak postupně. Nakonec jsem to zvládl na obsazené chrámy, kdy jsem měl ve svém modrém koutě dva chrámy sám pro sebe a obsadil jsem si ještě jeden na Krétě, pak jsem si jeden uzurpoval a do jednoho dojel jedním hoplítem, takže jsem tam mimochodem převzal vládu. Ale cíleně jsem na ty chrámy nejel, jen jsem si všiml, že by to teoreticky mohlo vyjít. A ono to vyšlo :-) Měl jsem totiž původně v plánu vyjet po nestvůrách, kdy jsem každý lov mohl začínat se 4 kartami na ruce a třemi navíc díky síle.

Věřím, že po více zahráních by to bylo ještě více nejednoznačné, všichni by to hráli asi ještě kapku jinak. Překvapilo mě, že to je více do eurového stylu, že i bez figurek, co tomu dodávají něco navíc, to je pořád velmi dobrá hra. A navíc docela rychlá. Po dvou třech zahráních přejdou mechanismy do krve a ve čtyřech se to do dvou hodin bez problémů zvládne.

3.6.2018 21:05:54

dojmy

zatím 4 hry. 2x ve dvou různých skupinách, vždy po 4 lidech. 3x win na teritory, 1x na monstra, ale vždy záleží na lidech, co hrají. Někomu je vlastní zabírání, někdo je bojovější.

Každopádně zatím všem se hra moc líbí. Ve finále není ani vůbec složitá na naučení (nemluvím o ovládnutí). Určitě doporučuju!

Každopádně už se moc těším na rozšíření :)

3.6.2018 22:06:53

Hra ve dvou

Ahoj, dnes jsem zakoupil a testoval. Samozřejmě s drobnými chybami které vypluly na povrch az během hry nebo po odehrání a možná prave proto trvala partie ve dvouch urputné 4 hodiny. Hra je velice libiva a překvapivě lehčí než se zda byt ale i tak bych řekl ze není úplně dobre koncipována pro duo hrani. Vlastně jsme se tak nejak zasekli na budování monumentu a defacto co druhy az třetí tah točili tuhle akci az mi to přišlo směšné, po hodince pak již nudné.. šlo jen o to postavit sochu Dia a lootovat bojové karty, které byly potřeba pro vítězství k opatrnemu postupu na dalsi území. Monstra sme měli na mapě snad všechny ale jeden lov. A nakonec se podařilo rozmotat začarovaný kruh vítězstvím v bitvě které znamenalo jak 5 svatyni tak zároveň poslední region 3 území.. ale suma sumárum nudné zdlouhavé se stale se opakující mechanikou :( snad bude dalsi partie lepší!!

16.6.2018 23:03:47

Nyiziel
Z toho co píšeš mi přijde, že jste hráli nějak divně...hra rozhodně není duelovka...ale pokud jste jeli na stavění monumentů, tak byste po několika kolech vlastně dostavili Dia a měli byste výhru na monument.
Vypadá to totiž, že jste si oba jen tak hráli bez záměru vyhrát....protože výhra v této hře není tak složitá a rozhodně ne na 4 hodiny :-)

EDIT: Hrál jsem zatím jen solo a 4 hráči. Tak se omlouvám za mystifikaci...nevěděl jsem, že ve dvou se monumenty nesmí...

16.6.2018 23:18:44 | Upraveno autorem (porovnej)

Výhra na monument ve 2?
Jestli tady nehraje blbě někdo jiný...

17.6.2018 00:32:02

Korenar a Nyiziel
@korenar - v dvojici sa nedá vyhrať na stavbu monumentu, táto možnosť skrátka nie je dostupná

@nyiziel - s manželkou sme odohrali asi 5 hier a ani jedna nám netrvala viac ako hodinu. Pokiaľ bolo pre vás ťažké dobiť 5 regiónov s chrámami alebo 3 celé územia, tak ste mali ísť na lov monštier, tie by ste zabili za chvíľu. Prípadne by ste cez ne aspoň získali žetón moci a mohli robiť uzurpáciu, s ňou sa omnoho ľahšie dobýva región aj v zabezpečenom území. Okrem toho, ak chceš dobývať regióny ostatných, tak je dobrý (myslím že) Hermes, ktorí ti dovolí pohnúť sa aj o viac území s armádou a tiež takto môžeš prejsť priamo k regiónom s chrámami.

Okrem toho ak niekto vyhrá tak, že zároveň dobije región s 5 chrámom a zároveň 3. územie, tak to vyzerá práve osobné nastavenie. Toto určite nie je hra, kde sa dá ísť na všetko.

A ešte jedna vec - keď hrávame v dvojici s manželkou, tak ešte ani raz sme nepostavili 4. kus monumentu. Väčšinou končíme už pri treťom umiestnenom kuse (a nemyslím že na všetkých monumentoch sú tri - dokopy sú v hre tri).

Chcem sa ešte opýtať - hráte dobre akciu budovanie monumentu? V dvoch hráčoch totiž je ešte taká výhoda, že ten, kto hrá budovanie monumentu, tak musí zahrať jednu inú zvláštnu akciu, ktorú má už urobenú (označenú)?

Toto určite nie je hra na 4 hodiny. Dokonca aj v 4 hráčoch sa dá táto hra odohrať niekedy za 60 minút (čo je už zase trochu škoda, že tak rýchlo).

17.6.2018 08:17:51

Ve dvou

Ve hre dvou hracu se nehraje na vyhru na monument. Proc jste tedy nelovili monstra? Prijde mi, ze jste si to jen zbytecna protahli sami. Boj s monstrama je zabavny

17.6.2018 08:37:23

Pepsson a Ludomyl
Máte nejspíš pravdu borci. Prave jednou ze zmiňovaných chyb které jsme si všimli az v průběhu a uz ji nechtěli implementovat bylo že jsme neopakovali pri stavbě monumentu již zahranou akci a dalsi větší chybou že u naboru jsme verbovali pouze v 1 městě a pak samozřejmě že jsme nezapojovali ta monstra, to by mnohé vyřešilo ale byl strach ze ho nedáme na poprvé a vyžere to tak nepřítel

17.6.2018 10:07:44

2. Partie
Tak jsme odladili mouchy a pustili se do dalsi partie ve dvou. Tentokrat jsme stáhli délku hrani na 2 hodiny a konečně začali hrát i lov monster :) na muj vkus se ale pořad hrálo zbytečně moc stavba monumentu, ten Diův boost je proste OP! 3 bojové karty a síla je zkratka moc. Každopádně žena zase naštvaná protože jsme měli oba půlku mapy, všechny hoplity, po 1 monstru.. zkratka hezky najety a ja pak ve dvou kolech udelal 3 chrámy (ve vlastnictví tak rázem 5) a GG opět smíšené pocity ale o mnohem lepší hra jak první

17.6.2018 22:41:23

Nyziel
To, že je niekto nahnevaný, keď prehrá, s tým hra nič neurobí, hlavne nie, ak hráte 60minútovú hru 2 hodiny. Keby to bolo naopak, tak chápem.

Inak taká otázka - viete o tom, že limit bojových kariet na ruke je 4? Lebo my sme nikdy nepotrebovali toľko hrať dia, aby sme dostávali 2-3 karty, pretože sme ich aj tak mali dosť. A nebol dôvod sa ich zbavovať len s nádejou, že čo ak náhodou budem mať o 1 vyššiu hodnotu.

Chcelo by to, aby jeden z vás prestal hrať túto nie úplne zmysluplnú stratégiu a ukázal tak druhému, že to je zbytočné.

17.6.2018 22:51:47

Ludomyl
Víme, po určitém požehnání pak 6 karet :) a kdyz bojuješ s nestvurou rak dobiras dalsi podle síly a tady bude kamen úrazu. Ale dnes se vydam jinou cestou tedy a uvidíme

18.6.2018 12:28:04

DUO hra

Takže další dvě hry ve dvou a konečně jsme tomu přišli na chuť. Obě hry jsme měli za hodinku odjeté. Téměř výhra na lov monster bohužel v první hře chybný útok, který mě stál moji výhru. A i druhá o kousek utekla.. zatím všechny 4 hry vítězství na chrámy :D snad to zlomíme a povede se i něco jiného.. ale hra výborná!

19.6.2018 16:56:42

Vybíráme z Bazaru

Duna: Tajemství rodu Nové
Duna: Tajemství rodu Nové
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas