Lizard Wizard - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: není
Vydavatelé: Forbidden Games
Autoři: Glenn Drover
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Astorie je země pulzující magií a intrikami. Hrstka arcimágů se uchází o věrnost čarodějů v celé zemi, aby mohli vládnout nejvyšší mocí. Zatímco budou soupeřit o čaroděje ze sedmi jedinečných magických škol, budou také muset budovat magické věže, zkoumat mocná kouzla, přivolávat užitečné pomocníčky a prohledávat temné kobky, aby získali zlato a mocné artefakty.

Příprava hry:

Každý hráč obdrží 3 karty surovin, 20 many a vybere si dvě suroviny z banku. Nastavíte počáteční hodnoty surovin a nachystáte balíčky Věží, Kouzelníků a Pomocníčků podle počtu hráčů. Připravíte balíčky kouzel a podzemí a určíte začínajícího hráče, který Lizard Wizard započne.

Průběh hry:

Hráč provede ve svém tahu jednu z šesti akcí viz níže. Hra končí poté, co se úplně dobere balíček kouzelníků, věží, nebo pomocníčků. Akce jsou následující:

  • Sběr surovin - vyložíte kartu surovin a vyberete si tři suroviny z horní poloviny karty. Následně musíte zvednout o jedna hodnotu všech surovin ze spodní poloviny karty. Tuto kartu odhodíte a doberete si do maxima (obvykle 3 karty). Pokud máte nějaké kouzlo, které jste ještě neseslali, můžete jej teď seslat.
  • Prodej surovin - prodejte libovolný počet stejné suroviny za cenu, která je nastavena na desce ceny, a následně snižte cenu o počet prodaných surovin.
  • Najměte mága - najímání funguje formou aukce. Začíná hráč, který aukci vyvolal, a pokračuje se po směru hodinových ručiček. Pokud aukci vyhraje jiný hráč, než který ji vyvolal, má tento hráč možnost hrát další akci.
  • Vyzkoumejte kouzlo - vyberte si jedno ze čtyř kouzel, které je vyloženo, a zaplaťte 5 many. Pokud máte dostatek surovin na jeho seslání, tak to můžete rovnou udělat.
  • Postavte věž - zaplaťte požadované suroviny a postavte věž, která je vyložená.
  • Vyvolání pomocníčka - zaplaťte požadovanou cenu v maně a vyvolejte pomocníčka. Při vyvolání vyberte jednu ze čtyř možností:
    • Získejte jednu minci za každou kartu se stejným symbolem magie jako má pomocníček (včetně samotného pomocníčka).
    • Vemte si zdroje, které jsou uvedeny na pomocníčkovi, a můžete vyvolat libovolný počet kouzel, které vlastníte.
    • Nový výzkum: odhoďte všechna vyložená kouzla a vyložte nová. Jedno z nich si můžete zdarma vzít.
    • Vstupte do podzemí: dobíráte karty podzemí jednu po druhé. Pokud doberete kartu monstra, máte jedno zranění, pokud máte dvě zranění, neuspěli jste a nic jste nezískali. Všechny karty se následně zamíchají zpátky do balíčku podzemí. Pokud jste včas přestali tahat karty, získáváte všechny poklady a zamícháte karty nestvůr zpátky do balíčku podzemí.

Konec hry a bodování:

Jak již bylo zmíněno, hra končí poté, co se úplně dobere balíček kouzelníků, věží nebo pomocníčků. V ten moment se ohodnotí páry kouzelníků a věží se stejným symbolem (10 bodů), pak případné nestejné páry (5 bodů) a také nespárované karty (1 bod). Body jsou také za to, kdo má nejvíce karet poklad, kdo má kouzla ze školy kouzelníků ve správných věžích a další. Ten, kdo má nejvíce bodů, vyhrál.

Shrnutí: Poměrně jednoduchá hra, která umí rychle uběhnout. Je v ní několik miniher, které můžete hrát (správa surovin, prozkoumávání podzemí, aukce o mágy...). Vše podtrhují nádherné ilustrace. Problém je ovšem s místem na stole - na běžný kuchyňský stůl jsme se vlezli tak tak dva, ve třech jsme už museli hrát na zemi.

Autor: pidlaj

Vybíráme z Bazaru

Claustrophobia 1643
Claustrophobia 1643
Akt. cena: 3900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas