Legendy Západu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Hervé Lemaître
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Prosba o pomoc s lokalizací

Jak víte, připravujeme české vydání této hry. Nejsme bohužel moc spokojeni s úrovní pravidel a hodláme je trochu upravit, aby odpovídala standardům obvyklým v našem prostředí. Hrozí však značné riziko vzniku nových chyb. Hledáme proto někoho, kdo by nám byl ochoten pomoci s technickou částí korektur - ideálně někoho, kdo hru z KS edice už má a má zkušenosti, jak se hraje. Nejde ani tolik o stylistiku nebo gramatiku, ale zejména o správné zachycení mechanismů hry a vystižení instrukcí pravidel jako takových.
Prosím ctěné zájemce o SZ s uvedením mailové adresy.
Moc děkujeme!

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok
8.1.2019 16:32:34

M

WTF!?
teda ... dávám palec nahoru za upřímnost
Budete vylepšovat pravidla hry, kterou navíc ani tak moc neznáte??
Jako house-rules jsem pro, ale při překladu by se IMHO překladatel měl zdržet vlastní kreativity.
Mně by se kupříkladu taky víc líbilo, kdyby Robinson neměl na ostrově Pátka, nýbrž ženskou ;) Jenže holt Defoe to napsal tak, jak to napsal. Nic mi nebrání si to upravit, ale neměl bych pak dílo vydávat za "překlad".

8.1.2019 17:44:07

wtf M?
Kdo tady mluví o house rules, Mindok to jen nechce přeložit otrocky 1:1, protože originál je dle jejich názoru nejednoznačný.
___
redaktor Deskofobie

8.1.2019 17:50:45

Diky

Za me pochvala MindOKu, libi se mi konstruktivni pristup k pravidlum a snaha o zapojeni komunity.

8.1.2019 18:52:08

Jedna sa aj o slovensky preklad?
Alebo vyslovene cesky? Ze by som skusil zapojit Akademiu Hier

8.1.2019 19:02:13

M
A tobě palec nahoru za představivost. To, cos našel v tom karlově příspěvku, by nenašel ani Erben v lidovém vyprávění :D

8.1.2019 23:20:27

M
Milý M,
ne, určitě nemáme v úmyslu pravidla nijak měnit, chceme zachovat, aby se hra hrála tak, jak ji autor zamýšlel, resp. jak ji vydavatel po svém testování vydal. Jen podle našeho názoru existují určité obecné zásady, jak se pravidla mají psát, nebo aspoň zažitý úzus, jak pravidla píšeme u nás. Zdá se nám, že tyto principy pravidla této hry (myšleno brožurka, kde jsou vysvětlena) nerespektují, přičítáme to zjevné nezkušenosti autora i editorů. Zkrátka "pravidlařina" je samostatné, svébytné řemeslo, jehož ovládnutí je méně snadné, než by se mohlo zdát. Podle našich zkušeností je jen velmi málo autorů her zároveň dobrými pisateli pravidel. Byla by však škoda hráče připravit o zážitek z jinak moc pěkné hry, aspoň našim zákazníkům chceme dodat produkt v kvalitě, na jakou jsou zvyklí a jakou si zaslouží. Zde a v tomto smyslu kreativita namístě je. Není však třeba se obávat, že bychom chtěli předložit jinou hru. Všem, co mi napsali osobně, srdečně děkuji a ozvu se jim mailem.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

8.1.2019 23:40:53

Vybíráme z Bazaru

Odhodlaní: Normandie + 3D tisk vojáčci
Odhodlaní: Normandie + 3D tisk vojáčci
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas