Legendy Západu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Hervé Lemaître
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Podpořil někdo?

Konečně se objevila zajímavá hra, která pořádně využívá moje milované westernové prostředí. Našel se ještě někdo, kdo tuto hru podpořil, nebo dáváte raději přednost nekonečnému přívalu her s tématikou fantasy, sci-fi a zombie?
12.1.2018 16:48:32 | Upraveno autorem (porovnej)

asi ne
Tak hra se mi líbí hodně a je i za slušnou cenu. Bohužel se o ni zajímá jen málo zdejších lidí a tak je dost nepravděpodobné, že by někdo přeložil pravidla, ... A to je pro mě dost zásadní.
Škoda

17.1.2018 19:44:36

Pravidla
Když se podíváš na nějaká gameplay videa, tak zjistíš, že na to, co všechno se dá ve hře dělat, není vůbec pravidlově náročná.

Můžeš v ní kopat zlato, hnát krávy nebo je naopak krást, vyloupit banku, zahrát si poker, pro rozptýlení si zajít do kabaretu a hlavně stát se respektovaným šerifem nebo naopak obávaným desperátem. A to všechno v rolích největších legend Divokého západu jako jsou Billy the Kid, Jesse James, Divoký Bill Hickok, Wyatt Earp, Doc Holliday, Calamity Jane, náčelník Šílený Kůň, díky odemknutým stretch goalům Allan Pinkerton a Buffalo Bill a pokud koupíš i rozšíření, tak přibude i Butch Cassidy nebo soudce Roy Bean. Celkem je momentálně s rozšířením v nabídce 19 různých postav (12 základní hra, 4 odemknuté stretch goaly a 3 rozšíření), kde každá má svojí vlastní speciální schopnost, která většinou odpovídá jejích historickému charakteru. To jest třeba Jesse Jamese má mnohem větší předpoklad stát se desperátem, na druhou stranu ti ale nic nebrání udělat z něj legendárního šerifa. Navíc kostky se ve hře používají jen při těžbě zlata, vse ostatní je vyřešeno kartami.

A celá tahle sranda stojí i s rozšířením pouhých 75 dolarů (základ dokonce jen za 60 dolarů). Pro mě to byla naprosto jasná koupě.

17.1.2018 20:57:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Pravidla
Díky za vysvětlení herních principů, ... Jen jsi nepopsal výherní podmínky, pokud nějaké jsou.

Jo cena je super, ale jelikož nejsem EN kompatibilní, tak to bez překladu nebude pro mě.
Nebo že by jsi přislíbil překlad ;-) ?

17.1.2018 22:04:49

Výherní podmínky
Výherní podmínka je v podstatě jediná, a sice dosáhnout určitého počtu bodů (liší se podle délky hry), které se získávají buď za již uvedené činnosti nebo za reputaci (kladnou i zápornou) a splněné úkoly.

Jinak ještě poznámka k systému karet. Těch je 52 a jsou to de facto klasické pokerové karty. Pointa je v tom, že každá karta má ještě nějakou "schopnost" navíc. A hra je hodně o tom, jestli se rozhodnu, že kartu zahraju kvůli její hodnotě (např. při soubojích, kdy vyšší karta vyhrává) nebo právě kvůli schopnosti. A ještě to funguje tak, že na začátku svého tahu se hráč rozhodne, jestli si lízne 2 nové pokerové karty, nebo 1 pokerovou kartu a k tomu si vezme 10 dolarů, nebo si vezme 20 dolarů, ale žádnou kartu.

Jinak k překladu se bohužel nechystám. Nemám na to čas a nejspíš ani schopnosti.


17.1.2018 22:23:36

Asi podpořím

Musím říci, že mě tato hra dosti zaujala a na 90 % si objednám základ. Vypadá to na slušné možnosti co dělat, obsahu je také dosti (a stále přibývá), cena rozumná.

18.1.2018 12:14:51

Souboje s NPC
Ještě bych doplnil informaci, jak probíhají souboje s nehráčskými postavami. Ty mají svůj speciální balíček, který čítá 13 karet (od dvojky po eso) a na každé je opět nějaká "schopnost". Když se rozhodnete, že chcete s nehráčskou postavou bojovat, váš soupeř se ujme role nepřítele a z tohoto balíčku si lízne určitý počet karet (2 při souboji s banditou, 3 při vykrádání banky a 4 při souboji s šerifem) a vybere jednu, kterou na souboj použije. Tu potom obrátí lícem dolů, stejně tak hráč vybere jednu pokerovou kartu ve své ruce a otočí ji lícem dolů. Kdo má po otočení vyšší hodnotu, vyhrává souboj. Vtip je ovšem v tom, že na některých kartách s nižšími hodnotami může být ten text pěkně zaludný. Třeba že vítěz souboje nezíská žádné vítězné body(což mohl být důvod souboje), nebo že automaticky utrpí jedno zranění atd. Takže i slabší karty mohou být dost nebezpečné.

Chápu, ze někoho může tenhle systém odradit, ale mně osobně připadá mnohem zábavnější a zajímavější než házení kostkou.

18.1.2018 18:33:51 | Upraveno autorem (porovnej)

Zaujalo
Dnes som pozeral kopec videí o tejto zaujímavej hre a musím uznať, že si ma získala. V poslednú dobu mám rád jednoduché a prístupné hry. Veľmi sa mi páči aj použitie pokrových kariet ako akčných kariet. Grafika sa mi tiež veľmi páči, proste je z toho cítiť western. Rozhodne to podporím a veľmi sa teším keď to zahrám. Keby tam bola ešte nejaká solo varianta bolo by to dokonalé. Za mňa jasná volba.

18.1.2018 19:22:20

Je to tam

Tak jsem podpořil tvůrce, vybral jsem základ. Při už nyní dosažených SG se mi expanze za 15 dolarů jeví jako nevýhodná. Aspoň zbyde na něco jiného.

22.1.2018 18:01:11

Expanze
S ohledem na počet odemknutých stretch goalů ta expanze nejspíš nevýhodná opravdu je. Ale jako velký fanoušek westernů a Paula Newmana si zkrátka nemůžu nechat ujít Butche Cassidyho a soudce Roye Beana :-).

22.1.2018 21:00:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Změna indiánů

Co říkáte na záměnu Geronima a Crazy Horse za méně "rozporuplné" Bloody Knife a Rowdy?
Mně osobně se to moc nelíbí a jejich zdůvodnění mi přijde zvláštní, ale nějak se s tím vyrovnám...

24.1.2018 17:13:07

Těžko říct
Na jednu stranu mi vadí, že nahradili postavy, které znám, někým, o kom jsem v životě neslyšel. Na druhou stranu v této hře nemám v plánu hrát ani za ženský, ani za černochy a ani za indiány, protože všechny tyto hratelné postavy jsou pouze trapnou úlitbou současné pošahané Americe a do hry, která má primární zaměření na hraní za muže zákona a desperáty, podle mě ani nepatří.

24.1.2018 17:35:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Pravidla
Dají se někde stáhnout pravidla? Hra vypadá zajímavě.

10.3.2018 17:40:47

Pravidla
https://www.dropbox.com/s/c35gj8a6ic4s8z0/Western%20Legends%20Rulebook.pdf?dl=0

Pokud odkaz nefunguje, dají se stáhnout na kickstarterové stránce hry...

10.3.2018 19:28:14

Pravidla
Mithril: díky

10.3.2018 22:05:25

Ať jdou Kolossal Games do hajzlu
Tak tohle už je na mě vážně moc silný kafe. Tuhle hru si bylo možné koupit už před dvěma měsíci na Genconu. Už přes měsíc si ji můžou zahrát backeři v Americe a tenhle týden se v Americe začali dokonce doručovat pre-orders, zatímco evropští backeři stále čekají!!!

Absolutně mě nezajímají kecy o problémech při lodní přepravě a nezajímají mě ani žádný další výmluvy. Tohle je zkrátka ubohost první kategorie, která jen ukazuje, jak jsou evropští backeři pro Kolossal Games důležití. S touhle firmou jsem skončil. A momentálně jsem tak vytočenej, že až hra konečně příjde, tak ji dám nejspíš rovnou na bazar, protože v tomhle rozpoložení bych ji nejradši rozšlapal, protože takhle naštvanej jsem nebyl už hodně dlouho.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

2.10.2018 08:51:37

Otázka zní
Bude dostupné v obchodech v našich luzích a hájích? Chtěl jsem dát pre-order, ale to je s poštovným a celnicí finanční sebevražda.

2.10.2018 09:38:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Kolossal Games
To, že sa dodanie do EU oneskorí napr. kvôli počasiu, beriem. Čo sa mi však nepáči, je (ne)komunikácia zo strany Kolossalu. To, že loď nepríde na čas, museli dobre vedieť. A aj tak nechali EU backerov bez akejkoľvek informácie (či vôbec odpovede na komentár) 3 týždne po plánovanom termíne. Stačilo by oznámenie typu: ,,Ospravedlňujeme sa, vzhľadom na zlé počasie očakávame posun termínu o XY dní...''

Aspoň včera už prišla prvá pozitívna správa, hry by už mali byť na skladisku.
https://www.boardgamegeek.com/thread/2068196/i-cant-wait

2.10.2018 09:38:19

...
Hru jsem nebackoval takze je mi to ukradeny. Ale obecne. To, ze nekde hru uz maji a nekde ne, je zcela normalni. Vzdyt je spousta jinych her, ktere lze hrat v mezicase. Ale klidne ji na bazar dej. Asi ji koupim :D
___
redaktor Deskofobie

2.10.2018 10:11:15

Počasí
Já nejsem ochotný akceptovat ani tuhle výmluvu. Když vědí, že přeprava do Evropy trvá podstatně déle, to je takový problém začít s ní třeba o čtrnáct dní dříve než s přepravou do Ameriky? Pak už by mi výmluvy na počasí ani případné zpoždění tolik nevadily. A když už tedy vědí, že se přeprava do Evropy podstatně zpozdí a přesto klidně začnou s doručováním předobjednávek do Ameriky, to už považuju za plivanec do ksichtu evropským backerům.

O prodávání hry na Genconu měsíc před začátkem doručování backerům a nedostatku komunikace ze strany Kolossal Games se ani nemá cenu víc vyjadřovat. Přál bych si, abych mohl dělat svoji práci tak mizerně jako oni a přesto za ní dostávat zaplaceno.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

2.10.2018 10:13:01

doprava dřív
Prosím tě jak chceš zařídit dopravu o 14 dní dřív. Vyrobíš to v číně nebo někde a v jednu chvíli se to začne nakládat a posílat dál. Přece nebudeš s části dodávky čekat 14 dní jen proto, aby to všichni backeři dostali ve stejnou chvíli ne?

Jinak abych nebyl offtopic. Hru jsem hrál (někdo ji dovezl z Genconu) třikrát a je to super záležitost, takže klid a neprodávat litoval bys

2.10.2018 10:17:56

Doprava dřív
A to myslíš, že lodě do Evropy a do Ameriky stojí vedle sebe na startovní čáře a čekají až jim to někdo odmávne? S ohledem na to, že každá vyplouvá jinak, nevidím problém zařídit, aby doručování do vzdálenějších destinací začalo o něco dřív. Peníze neamerických backerů nejsou o nic horší, takže nevidím jediný důvod, proč by měli čekat podstatně déle.

Jinak mně ani tak nejde o to, že to v Americe doručovali o měsíc dříve, mně vadí ta neskutečná drzost, že v Americe už doručují předobjednávky, zatímco evropští backeři stále čekají.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

2.10.2018 10:23:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Malcolme
Jen pro kontext, kolik mas doma dorucenych ks projektu?
___
redaktor Deskofobie

2.10.2018 10:32:22

Yedle
A jak to souvisí s tím, že stovky lidí, kteří umožnili hře vzniknout, na ní stále čekají, zatímco někdo, kdo si ji koupil až dodatečně, už ji má doma?

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

2.10.2018 10:44:45

distribuce
Rozladění do jisté míry chápu. Ale zase bych hned neříkal, že je to mizerně dělaná práce.

V momentě kdy ti balíky dorazí, dostat je do distribuce je ten nejjednoduší krok. Posíláš to rovnou po celých boxech, možná i paletách. Rozešleš pár balíků a zbavíš se stovek kusů. Navíc ti hned začnou generovat prachy, což se jistě v rámci cashflow hodí.

Rozesílat to samostatným backerům je mnohem více práce, máš tisíce individuálních objednávek, některá má bonusy, jiná 2 ks, třetí to a to. Zabere to spoustu času připravit. Zvlášť pokud je KS úspěšný nad očekávání může to způsobit pořádné zdržení a logistický problém.

Takže jo, člověka to může rozladit, na druhou stranu je otázka jestli exkluzivní dodání před retailem slibovali nebo ne. Pokud ano, máš plné právo být naštvaný. Pokud ne, je jejich postup logický.

Vědomí že díky tobě hra vznikla tě může hřát tak jako tak, i když ji dostaneš později.

Tímto je nějak nechci zásadně omlouvat, pokud nekomunikují je to špatně, s tím souhlasím beze zbytku.



překladatel v Rexhrách

2.10.2018 11:00:21

kandelabr
A to jde. Už minimálně tři týdny se v diskuzi na Kickstarteru Western Legends pravidelně objevují dotazy na doručování v Evropě a na několik desítek dotazů je možno nalézt přesně nula odpovědí ze strany Kolossal Games. Sice od nich přišli dva maily, kdy začátkem září psali, že loď s hrou dorazí do Evropy příští týden a zhruba před dvěma týdny přišel podobný mail. A podle informací některých backerů (ne od Kolossal Games) už prý loď včera skutečně po dvou měsících plavby objevila Evropu. Jenže mě prostě vadí to, že tohle museli v Kolossal Games vědět, a přesto za celé tři týdny neodpověděli na jediný dotaz. A jelikož komunikace by měla být součástí jejich práce, jedná se podle mě o mizerný přístup.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

2.10.2018 11:09:27

Vybíráme z Bazaru

Virtú: umění vládnout
Virtú: umění vládnout
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 12 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas