nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Legendy Dávnozemě

Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Breaking Games
Autoři: Luke Laurie
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

První dojmy?

Tak už má někdo zahráno? Moje kopie už je doma, pravidla přečtena a vypadá velmi slibně... rád si vyplním čekání na zahrání nějakými dojmy, než budu moct přidat vlastní :)

24.10.2020 21:56:24

více partií
Odehráli jsme již více partií.
A pocity stále pozitivní, i přes vyloženě prohranou partii v půlce - kdy jsem ztrácel ve Dwellings a všech elementech jsem dokázal partii otočit.
Defacto za každé negativní situace, která může nastat, tak je nějaká možnost, jak posílit své možnosti situaci zvrátit.

Zatím tedy dobrý.. Těším se až zkusíme ve 4lidech - tam už si musíte zvolit jaké elementy ve hře budete bodovat a rozvíjet ( max. 4).

Jinak psal jsem si s pár lidmi tady, a abyste nedělali stejnou chybu.
1. Vždy když vyšlete meeple na Realm - tak první se musí vykonat akce Realmu (zisk surovin, magic cards, nebo odkrytí mapy, výměna surovin atd... atd..) a až poté je boj ( pokud tam již je protihráč nebo monstrum - monustrum může být i na dílku vedle a napadne Vás).
2. Dwellings - po vytvoření Dwellingu z workera, už není bráno jako jednotka ale Dwelling. tzn. že pokud v Eldervale máte pouze Dwellingy a žádné meeple, a jste na tahu - tak děláte první vstup do Eldervale - takže defacto můžete na jakýkoliv dílek na mapě

Tak to jen píšu, co se mě tady hráči ve zprávách ptali. Třeba to někomu pomůže.

20.11.2020 10:03:41 | Upraveno autorem (porovnej)

1. hra
Podobne pocity ako Design. Zatial odohrany len základ. Grafické spracovanie je paráda. Kedže táto hra bude chodiť častejšie na stol - doporučujem asi nejak spevniť tie player boards.
Budem mierne opracovávať ten plastový tray aby tak nedrhol o player board a pravdepodobne jemne namočím okraje dosiek do lepidla aby to bolo fakt pevné. na BGG už sú aj nejaké návody ako nato.

12.11.2020 14:56:02

1. hra
Máme za sebou pouze první hru. Nepoužili jsme spoustu komponent ( Mercenary žoldnéře, tactic tokens, žádné miniexpanze).

Takže opravdu jen základní komponenty hra ve 2, celkem tedy 4 elementy ve hře. Po první hře zatím pocity super, hra má spád a děje se hodně věcí. Victory points získáváš za hodně věcí ne jen stavba Dwellings, takže do konce není jasné kdo vyhraje. Líbí se nám tvorba mapy a hra na mapě ( je tam hodně konfliktu, (nepočítám-li peacefull times), ale ikdyž jsou, tak ztracené jednotky jdou do underworldu odkud je můžeš dostat při Regroup anebo i díky speciálním schopnostem či kartám.
Obecně nás to tedy bavilo a těším se na další hru, ale jsou to zatím velmi brzké první dojmy.

Jinak, co musím 100% vyzdvihnout už teď, jsou traye a skladování. Všechno je má své mini krabice, které jsou ihned po vybalení z velké krabice, umístěny na stůl a připraveny ke hře. Naprosto paráda, hra je nachystána během pár minut.
Kvalita komponent je skvělá ( nahrál jsem zde fotky), mince, resources, karty, monstra, ilustrace... moc pěkné...

více o hře je zde: https://www.kickstarter.com/projects/admagic/dwellings-of-eldervale

25.10.2020 11:19:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z aukcí

Notre Dame: 10th Anniversary
Notre Dame: 10th Anniversary
Akt. cena: 430 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>