Lands of Evershade

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Lands of Evershade - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 270 min (reálná data)
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: RPG
Čeština: undefined
Vydavatelé: Awaken Realms
Autoři: Ernest Kiedrowicz
Krzysztof Piskorski
Rok vydání: 2025
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

České vydanie

Na GF to je veľmi uspešne len za 2 dni. Albi bude mať záujem preložiť túto megalomansku  hru od tvorcov Tainted Grail?

" Všetko je  tak , ako to má byť:-)"

16.11.2024 22:45:58

Jestli jsem to dobře pochopil, tak GF kampaň není pro Albi ekonomicky vhodná. Ale česká verze je očekávaná. Zatím náznaky bez oficiálního oznámení.

17.11.2024 21:54:15

Podľa komentárov na GF v kampani nebude cz verzia dostupná, ale retail by byť mal.

Vzhľadom na silu AR značky s retailom na 99% počítam, akurát sa stále neviem rozhodnúť, čo je lepšie, či ísť do retailu keď vyjde, kde ale polovica hry (bonusy, dodatočné kapitoly etc.) nebude alebo ísť do GF verzie a “trápiť sa” s prekladom, keďže predsa je dosť rozdiel medzi “rich storytelling” hrou a takou, kde si stačí naštudovať niekoľko strán pravidiel a nejaké stručné popisy na kartičkách.

17.11.2024 22:17:25

@Seelya Úplne s Tebou suhlasim, čo sa týka jazyka, pretože moja angličtina ďaleko nestačí na to kvantum textu. Zároveň však si myslím , že keď Albi vydali Tainted Grail:Pád Avalonu a postupne vydali aj rozšírenia ,tak vidím tam šancu že aj tu by to mohlo byť podobne. Možno skôr by som sa obával toho ,že Albi vložilo teraz veľmi veľa energie do Frosthaven-u a  či ich to nevyšťavilo príliš ,aby sa znovu púšťali do podobne veľkej hry. Každopádne necham sa prekvapiť a časom sa ukáže čo bude mať Albi za lubom.             

" Všetko je tak , ako to má byť:-)"

18.11.2024 08:57:23

@mikeoldfield U Albi je vše nadlouho - např. Frosthaven “slavnostně oznámili” v r. 2021, a teď budeme rádi, když se ho dočkáme příští rok. A co se TG týče, ještě pořád nevyšla Rudá Smrt (taky v nepravidelných cyklech objevující se a mizící ze seznamu připravovaných her) aby byl dokončen alespoň 1. cyklus v češtině, a to nemluvím o Kings of Ruins, o kterých se pro změnu nezmiňují vůbec (nebo jsem to alespoň nezaregistroval). Aby to nevyznělo zle, já Albi fandím a snažím se je podporovat, ale přístup “5 let, to je vlastně chvilka” mi docela vadí.

18.11.2024 09:12:02

Za těch 5 let čekání byste našprtali Aj tak, že z ní dáte v pohodě zkoušku na úrovni B2  :D  

Je pravda, že Albi to někdy trvá.. ale výsledek stojí za to.. 

18.11.2024 10:41:31

keby bolo oficialne stanovisko od Albi ze ano prelozime to tak by som mozno aj pockal ale v tomto pripade podporujem hru na gamefounde. a kedze albi nebude sucastou kampane tak ceske vydadnie moze trvat cele veky. ale je pochopitelne ze niekto kto anglictinu az tak neovladad hru nepodpori. nastastie nasa skupina zvlada jazyk celkom dobre tak byu nemali byt vyrazne problemy

18.11.2024 10:54:49

@mikeoldfield   ja ešte dúfam, že si AR prípadne nájde na preklad hry v rámci kampane iné vydavateľstvo. Albi snáď nemá na toto monopol.

Ak nie, zvážim aj ang. verziu, ešte sú tu dva týždne na rozmýšľanie. A potom prípadne  dva roky na zlepšenie sa v jazyku.

Ono aj tou kopou textu sa dá prehrýzť, len to bude na úkor plynulosti hry, keďže v angličtine čítam zhruba  trikrát pomalšie, navyše sa tam neznáme slová vyskytujú x krát častejšie (pri cz to je tak jedno ročne), plus je otázka, ako ma to bude tak pomalým tempom baviť.

18.11.2024 12:08:04

Sice už jsem se zařek, že nebudu nic podporovat, ale pokud by tohle bylo na GF v češtině, tak neváhám. Věřím že to v češtině vyjde později, ale předpokládám, že jen Standard Edition, protože Special Edition je GF only :-(. A když už, chci tu vytuněnou verzi, včetně SG. Chjo.

19.11.2024 19:55:39

Jsem na tom podobně, být to v CZ jdu ALL, takto to půjde bohužel mimo mě. Možná to Albi do 5 let překvapí :)))

23.11.2024 14:17:14

Pořád tak nějak doufám, že se Albi ke kampani přidá. Je vážně frustrující se rozhodovat mezi plnou anglickou verzí, kde je i poměrně dost Gamefound exclusive materiálu a českou osekanou verzí. Vzhledem k množství textu by bylo opravdu lepší mít hru v češtině. No uvidíme, kampaň ještě nekončí…

23.11.2024 22:21:28

Taky doufám v cz lokalizaci během kampaně. Pro fandu deskovek i TTRPG jako jsem já , je tenhle mix splněný sen. 🙂 

24.11.2024 11:22:29 | Upraveno autorem (porovnej)

25.11.2024 08:13:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Neustále vyhlížím update s textem, že bude CZ verze… to bych do toho šel… přece jen jsem typ sběratele, který potřebuje vše… a díky gamefound exclusive to nejde 😔

26.11.2024 17:56:00

Také jsem doufal, ale česká verze v rámci kampaně už nebude. Stále váhám, zda podpořit, ale asi do toho půjdu a případně pak dokoupím základ v češtině….

2.12.2024 17:49:03

Taktiež rozmýšľam ci podporiť ale som nakloneny k deluxe verzii  kvôli tomu ze do predaja nepojde cize retail aj keď bude tak nie v tejto paráde,…  paci sa mi uloženie aké to ma  ( postav- aj ked sa dobrodruzstvo nedohra pekne sa to len ulozi a je to pripravene na dalsi krat , dobrodružstva ze maju kazde svoju krabicku a neni to v kope) kvalitnejšia krabica atď ale hlavne dvojvrstvové doplnky vďaka ktorým to nebude lietať po stole. Určite by som mal túto hru rad v cestine ale len za predpokladu ak by bola súčasťou kampane .Ak nie anglická verzia je ta správna voľba . Keď porovnám cenu za ktorú ju môžem mať počas kampane a obsah ktorý ponúka nieje co riešiť :) hlavne aj kebyže vyjde cz a bude mať apku ktorá by bola preložená ako je to aj u pad avalonu a iss vanguard tak zopar toho textu na kartách v angličtine je úplne v pohode aj pre neanglictinara si myslím. Ďalej by som to videl na mince a prémiové knihy…. v kings of ruin je to paráda.  ;) miniatúry mi netreba to ma zastúpenie v standie a pri deluxe verzii figurky hrdinov budu len fajn :) 

2.12.2024 18:14:52

To že nebude víte jistě ? Také jsem v tom případě postavený před stejné dilema :) nu což, pořádně si to rozmyslím.

2.12.2024 18:37:59

Už je to nejspíš definitivní, jelikož zbývají už jen dva dny do konce kampaně. Dost mě to zklamalo. Chtěl jsem ji do Explorer of Evershade za nějakých 400 babek, ale bez té češtiny do toho nejdu. Snad to bude někdy v CZ retailu ( i když jen standart edice).Vypadá to dobře. No co už. Škoda. Story of Many jsem backnul i v AJ , ale to jen díky tomu , že tato hra nejspíš v retailu nikdy nebude. 

2.12.2024 19:10:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Tiež som z kategórie, že som backla Story of many, keďže tam nemá byť retail a tu som čakala na českú verziu, ale keď sa nad tým zamýšľam viac, vychádza mi predsa len podporiť kampaň a zobrať tú anglickú verziu. Lebo keď budem mať v angličtine Story of many, čo má tiež kvantum textu, a teda mám v pláne sa tým prelúskat, o čo iné bude toto? Rozsah textu bude podobný, keď zvládnem jedno, mala by som aj druhé.

Hej, v češtine by to bolo oveľa jednoduchšie, lebo to je ako čítať v rodnom jazyku, ale retail sa väčšinou s gamefound/KS verziou nedá porovnať. 

A prinajhoršom sa to stále bude dať posunúť ďalej, ak by som zistila, že to proste nedávam.

Navyše, veľa môže robiť obyčajný strach z cudzieho jazyka - takmer rok mám doma rozšírenia na time stories, ktoré stáli ladom, minulý týždeň som sa konečne dokopala k tomu, že skúsim aspo to prvé - under the mask - a čuduj sa svete, v pohode som si zahrala, akurát som medzitým presvedčila samu seba, že tomu nebudem rozumieť a budem zabíjať čas prekladom, kým ma to úplne neprestane baviť.

TLDR: nezavrhovala by som gamefound kampaň len preto, že z češtiny nakoniec nič nebude.

2.12.2024 22:08:26

Taky nad tím teď špekuluju, už jsem nic tak velkého kupovat nechtěl, ale tohle fakt láká. Líbí se mi, že je to vlastně RPG včetně výběru a vytvoření postavy. Vidím to na Special edition a ty 3 New Adventures. Dává smysl brát ještě něco navíc? Miniatury asi úplně nepotřebuju, mám jich už plnou skříň.

Škoda té češtiny, textu tam bude hafo, celá kniha a víc.

2.12.2024 22:25:56

@jirkau ja som sa rozhodol presne pre tento gameplay bundle ako pises. Ostatne je podla mna navyse. Miniatury by som ani nestihol vymalovat :)

4.12.2024 08:24:21

Začínám těžce uvažovat, že se nakonec taky zapojím do kampaně. Včera oznámili gameplay all in Scout of Evershade ( special  edition  core + všechna dobrodružství + companions). Vyjde to na nějakých 6000 Kč a drobné navrch. 🙂 No ještě uvidím s čím přijdou dneska, ale už to nebude asi nic světoborného. Škoda, že se nenašlo žádné české vydavatelství, které by do toho šlo. Přece jenom v té češtině by to byla pecka.

A není možné, že by se čeština objevila během pledge manager? Ale takhle to asi nefunguje co.

4.12.2024 17:39:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Ja tiež beriem scout of evershade. Ten pledge mi velmi vyhovuje a nic viac nepotrebujem a aj cena je fajn.

4.12.2024 20:47:20

No já zjistil, že bych radši tu češtinu, hlavně ty story booky by mi chyběly, kartičky a pravidla v ENG jsou ok, ale ponořit se do příběhu je pak mnohem těžší. A dohledávat v překladači není úplně ono. Každopádně zvažuji, že bych do toho šel hlavně kvůli exclusive obsahu a figurkám, kterými si pak můžu vyšperkovat českou verzi hry. Prostě mít kvalitní příběh v CZ a k tomu kvalitní doplňky. Většina to kupuje asi hlavně kvůli příběhu a stačí jim standies, ale ty figurky (zvlášť jejich shaded varianta) atd. jsou vážně paráda :D 

5.12.2024 11:27:39

Vybíráme z Bazaru

Marvel United X-Force KS Exklusivní
Marvel United X-Force KS Exklusivní
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas