Kyvadlo - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: budovatelská, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Travis Jones
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Design Diary

Nové informace se v následujících dnech budou objevovat tady: https://stonemaiergames.com/games/pendulum/design-diary-pendulum/

Zatím první článek o tom, kdo stojí za ilustracemi a designem hry. Hra vzešla z prototypu ukázaného v roce 2017 na Stonemaier Games Design Day a údajně jde o nejlépe hodnocený prototyp, který tam kdy měli.
---
Time Slug Studio
2.7.2020 10:05:54

Teaser
Vyšel teaser trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=Rw6FRbFty84

6.7.2020 15:39:09

Pravidla

Pravidla v angličtine na stiahnutie
https://app.box.com/s/nkgla43qdt5ljpiyun0gv5z9x0mtdju4

12.7.2020 09:33:34

Unboxig

Tak na Dice tower už majú unboxing
https://youtu.be/Dm7SIjmqNfk

13.7.2020 16:39:26

první gameplay video

https://www.youtube.com/watch?v=qE5sLAwz55Y

13.7.2020 20:51:18

chaos
Pozeral som asi prvych 20 min toho gameplay. Prišlo mi to strašne chaoticke. Všetci sa preťahovali nad hernym planom jeden cez druheho, rychlo hadzali pracovnikov na rôzne worker palcement polička aby si ich uchmatli pre seba. Viac krat zhodili hodinky - ok to moholo byť zapričinene tym ako sedeli, no cela hra pôsobila veľmi chaoticky. Z toho čo som videl ma ta hra vôbec neoslovila.
Neviem si predstaviť ako by to partia 2 hračov čo to vedia hrať vysvetľovali niekomu novemu. Totalny chaos.

Vlado "Kasi" z KE

podporujem
* HRAD HIER *

14.7.2020 10:10:03

Gameplay

Pozeral som zatiaľ 3 videá. Chlapci z quackalope sami priznávajú že hru ešte nemajú nastudovanú a previedli pri tom pekný chaos. Rahdo predviedol ťahovy spôsob. Zatiaľ najlepšie vysvetlenie aj celkom pokojný priebeh hry ukázala dvojica Before you Tu
https://youtu.be/VFUTxGoT_aA

14.7.2020 11:43:46

Chaos už vo dvojici
Na "najpokojneší" priebeh od Before You Play to bol priebeh už dosť chaotický, absolútne si nedokážem predstaviť, že budem sledovať pri svojich ťahoch aj ťahy iného hráča. A to hrali iba dvaja. Nechcem vidieť ten chaos pri 3 alebo až 4 hráčoch. :)

Idem pozrieť ten ťahový spôsob od Rahda. :)

EDIT: Ten ťahový síce vyzerá lepšie, ale zas je to potom obyčajný, ničím nezaujímavý worker placement. :(

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

14.7.2020 18:14:46 | Upraveno autorem (porovnej)

nič prevratné
Veľa ľudi to na SM evente kde prezentuju prototypy hodnotilo vysokym skore, vyššim ako dostal Wingspan.
Okrem hodiniek mi ta hra nepride ničim vynimočna. Akcie su "suche" a v principe všetci robia to iste, každy tlači tie stupnice až na koniec. Jedinu variabilitu vidim v kartach a jemnom modifikovani akcii pomocou uzemi čo mi aj tak pride veľmi abstraktne.
Neviem su vonku lepšie eura a nemaju taky buzz okolo a zaslužili by si ho.

Vlado "Kasi" z KE

podporujem
* HRAD HIER *

15.7.2020 10:18:34

Faarha
To proto, že tady to bude celé stát na tom real-time elementu. Bez něj by to skutečně bylo dost nudné euro. Z deníčků je dost cítit, že bylo věnováno hrozně moc času různým detailům, aby to fungovalo a nic nestálo hraní v cestě.

Pokud by se mělo ukázat, že právě ten časový element nefunguje, tak to bude asi dost velký průšvih. Ale fakt bych se divil, že by hra skutečně vyšla, kdyby ta jedna inovativní část nefungovala.
---
Time Slug Studio

15.7.2020 10:28:03

zasa mačkopes...
Mne to zasa príde ako mačkopes typu Tapestry - Tapestry je aj euro, aj civka, ale zároveň aj plná náhody, vlastne taká rodinná hra, čiže rodinné náhodné abstraktné civkové euro.

Kyvadlo mi príde podobné - euro worker placement, ale real time, chaotický, skôr taká párty hra. Pripomína mi to Hrdinov bez záruky (Magic Maze). Ale na párty hru je to zas moc eurové a premýšľavé.

ako vravím, zas taký mix...

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

15.7.2020 11:45:41

Pendulum
TL;DR: No, trochu se bojím, že to je příliš obyč. worker placement (+ engine building) a ten jedinej wow efekt, kterej to má mít, jsou ty hodiny, jenž však paradoxně dost lidí bude hejtovat. :-/


Ty jo, tady se dost bojím, že to dost nudné euro bude. :-( Resp. že jediná zábava na tý hře bude to, že si hráči budou navzájem vyžírat to otáčení přesýpaček (vyžírání lokací je v každým worker placementu). Ostatně to bylo vidět i v tom Quackalope videu. Jeden týpek čeká až doběhnou černý hodiny, aby si moh toho panáčka dát na fialový spot, ale asi tak sekundu předtím mu někdo ty hodiny flipne.

I proto se mi třeba mnohem víc líbí ten fázový mód, co ukazoval Rahdo, kde máš přesně daný, ve kterým kroku se flipnou jaký hodiny. Nehrozí, že by tam někdo natahoval čas (uměle schválně čekal na to, až doběhnou jiné), víš, kolikrát se co stane a můžeš se na to připravit. Nikdo normální si totiž nebude pamatovat, že flipování v každým kole má jít v pořadí 45s, 45s, 2min, 45s, 45s+3min atd. Ale když to bude někdo po 2 minutách brzdit, může to vyjít i na těch 15 s, aby stihnul další 45s v pořadí. Pak ale zase si dokážeš dopředu napočítat, kolik kterých akcí uděláš a bude to dost mechanický. Zvlášť ve chvíli, kdy budeš první v pořadí tý priority.

S mírou variability jsem asi vnitřně OK, přijde mi, že díky tomu si budou hráči míň vykrádat spoty. Co mi ale asi vadí nejvíc, je celé to téma vč. grafiky. Produkčně to vypadá hezky (tak, jak jsme od SM zvyklí), ale proti grafice v Scythe, Wingspanu i Tapestry mi to přijde dost jako pěst na oko. Plastoví workeři bez problému, ale ta velká kovová věc (10cípá hvězdice) - wtf, proč? Takhle to vypadá jako velkej blob kovu, žádný tvarování, prolisy, nic. To klidně mohlo být vyřešeno jinak.

Úvodní příběhový odstavec je navíc strašně meh, paradoxně si dokážu představit, že kdyby těch 5 postav ve hře byly frakce ze Scythe, dávalo by mi to i (větší?) smysl. Tady se (u mě teda) žádná moc empatie a vcítění se do role moc čekat nedá. A to si myslím, že je pro SM škoda.

Cenově někde psali, že to bude za polovic oproti Tapestry, tzn. cca $49, předobjednávky snad za $39 a u nás kolem litru..?

15.7.2020 14:53:55

Vybíráme z Bazaru

Pustina (CZ)
Pustina (CZ)
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas