Krycí jména - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

uhodnutí slova - pokračování ve hře?

Ahoj, Krycí jména mám teprve pár dní, stihli jsme zatím jen pár her s přítelkyní ve dvou. (ještě se nám nepodařilo fiktivní tým porazit:))

Chci se zeptat, možná spíš jen si potvrdit jedno hlavní pravidlo...

Cituji z pravidel: "....Šéf týmu pak odhalí pravou identitu člověka s daným krycím jménem. Pokud jde o agenta barvy hádajícího týmu, operativa smí pokračovat
v hádání. V opačném případě je řada na soupeři." Podle tohoto tvrzení by teoreticky hráči jednoho týmu mohli dohrát a vyhrát hru aniž by druhý tým vůbec vstoupil do hry. Pokud uhodnu slovo, smím pokračovat v hádání, to ale neznamená že potom co uhodnu jedno slovo na které byla mířena nápověda, mi šéf týmu dá ihned další nápovědu na další slovo. Myslím si že je to myšleno tak, že když dostanu nápovědu na 2 slova, uhodnu to první, tak můžu pokračovat v hádání toho druhého, pouze pokud bych slovo neuhodnul, na řadu jde soupeř. Stejně tak potom co uhodnu obě slova pro které byla nápověda, pokračuje soupeř. V každém kole může dát šéf týmu pouze jen jednu nápovědu a ať to skončí jakkoliv, na řadě je druhý tým.

Myslím že to chápu správně, jen se chci přesvědčit protože jinak by to myslím trochu postrádalo smysl.

Díky
29.3.2016 14:26:22

michal09
Ahoj, jj, je to tak, na jednu nápovědu hádáš, dokud nevyčerpáš počet tipů, které Ti dal kapitán, nebo dokud netrefíš něco jiného než "svou" barvu. Potom je každopádně na tahu druhý tým. Nemůžeš tak dostat víc nápověd v řadě za sebou.

29.3.2016 15:20:13 | Upraveno autorem (porovnej)

michal09
Ano, pokračovat v hádání neznamená, že lze napovědět další slovo - lze pouze hádat další slovo (a jejich počet je omezen číslovkou, kterou řekl napovídající + 1) a to do té doby, dokud hádající trefují slova svého týmu.

29.3.2016 15:29:50

Vybíráme z Bazaru

SOS Titanic v anglictine - verze z 2022
SOS Titanic v anglictine - verze z 2022
Akt. cena: 55 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas